Paparazi Uhuiii

Bismillahirrahmanirrahim.




Somehow i feel like having paparazi when i look into this picture *I like our laugh, tho :B I hope that we will still have this kind of laugh, happiness, no matter where we are, no matter who the peoples surrounds us :)


Dangggg, no matter how hard i try, Fateng still look prettier than me dolllllll -.- *Balik bantal ke pintu Mencii Menciii!


Ps. Hard to tell this, but, 18 Days More before i back into my normal, ordinary, challenging yet quite interesting routine. Should i smile or blur?
Assalamualaikum.


Berusaha !

Bismillahirrahmanirrahim.



See, i try to get rid of my kuat makan image, 50 cm away from food.


Alhamdulillah semua berjalan lancar :) InsyaAllah semoga next step jugak berjalan lancar and semoga cinta membawa ke syurga insyaAllah :)


Assalamualaikum.

abandon the tears, love the smiles :)

Bismillahirrahmanirrahim.


Maybe for those yg taktahu diriku, they will say ''Muja memang takde keje. Dok berjalan je memanjang macam takde benda lain nak buat. Dah lah bla bla bla..'' Thank you so much because not knowing me and then judge me just based on what you see. Thank you weh. Thank you. Aku memang malas ah nak poyo apa rutin harian aku, bila aku boleh rehat, berapa indicator keletihan aku, mcm mana diet makanan aku and sebagainya. Untuk apa? Untuk buktikan yg kau salah? Buang masa aku je.


Apa yg aku tahu, and apa yg aku nak korg tahu is, aku sangat gembira, aku sangat enjoy, and aku sangat appreciate doing what i done now. Daripada konteks kerja, rehat, bangun pagi, berjalan, konvoi with them and everything, aku sangat gembira, tak kira lah from deep of my heart ke or on the surface of it. Kalau aku buat apa yg aku tak nak, and i'm not enjoying it, yg memaksa aku boleh ganti balik precious time aku yg sepatutnya diisi dengan meaningful experience aku? Boleh? Tak kan? Just put the situation on yourself lah, okay.


And kalau ada pape yg kau rasa ''Wahh Muja buat salah, harus kutuk die, marah die habis habisan ni!'' sebab apa yg kau nampak and, yeah, logically takmasuk akal tu, apa kata ask directly on me, why, why that happen. I insyaAllah have good reason for that. Then baru lah nak judge aku. Okay? Tak cool gila kalau main shoot orang mcm tu. Lagi memalukan bila pong pang pong pang dok cakap orang buat salah tu lah, ni lah, last last sekali, lahhh kau pong buat benda yg sama ke? Lagi over pulak tuu. Kalau nak ikut su'udzon aku, serious aku boleh je judge mcm tu. Tapi humanity should beat prejudicity oh.


Anyhow, semalam i joined their seconf convoi which is lagi ramai orang datang and i really love to reunite with my 2 months cfs's friends of mine which are sangat sangat cool and happening gila!


Oh and i met Iman yesterday, waktu hantar few of my friends yg stay cfs and waiting for the boys solat maghrib :) Iman sangat cute bila hug aku mcm syg aku gila. ke kau memang sayang aku gila weh? HAHA :P


See the laughter? It's not an act.


Okay now time for posing ayu :B


Ni antara 'peserta' convoi semalam :)
Gombak-Bangi-Kajang-Puchong-Cfs-Gombak
despite of the 'jamness' on highway, serious jam jam pong aku enjoy wehh :D


Semoga kenangan kite ni dapat aku bawak ke Zagazig and dapat aku guna sedikit sebanyak meredakan kalau aku tengah stress, insyaAllah :) Ayat aku mcm tunggang langgang kan? Haha. Take care gegirl and geguys :)
Assalamualaikum.


That's why i loveeeee Msia :D

Bismillahirrahmanirrahim.


Tho i didnt get enough sleep and rest, but having them cares about me, makes me feel blessed enough. Tiredness ultimately changed to happiness with sparkles of laugh :)





Konvoi Raya AidilFitri, 2011. Thanks for giving me such a great memory to bring to Zagazig untuk disimpan for the next one year :') Tsk tsk terharu bila orang tanya ''Muja, kau ada rumah tak?'' without me asking them first, the 'appreciated' feeling :)


Looking forward for the next konvoi, guys! Oh and those my friends yg takde dalam gambar ni, nak ajak me konvoi on weekend pong boleh je insyaAllah :))) Assalamualaikum.


Selamat Hari Raya AidilFitri Maaf Rohaniah and Lahiriah

Bismillahirrahmanirrahim,



Pada suatu pagi yg dah nak dekat tengah hari, ''Trengg trengg, semoga harini dapat banyak lagi duit raya,''


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf atas semua salah silap kekurangan diriku ini ye. Diriku banyak amat kekurangannya dan kesalahannya. Diriku mengharapkan dirimu-dirimu memaafkan diriku tanpa mengharapkan duit raya sebagai balasan ye, walaupun diriku begitu. Eh tapi diriku dah kurang mengharap duit raya dah kerana diriku sudah matang ehem.


Taktahu lah kalau faktor cuti sekejap ke apa, tapi diriku rasa raya makin lama makin kurang meriah. Sebab waktu kecik dulu konvoi hari raya dalam masa sehari nak dekat 10 bijik rumah. Sekarang dalam 5-6 rumah je sehari. Tapi tu pong dah diarrhea sebab makan tak henti. Korang pula bagaimana?


Assalamualaikum.