Quick random 10 points update!

Assalamualaikum!




Hi! So here's my super quick 10 points random update (This happened when you wanted to update blog but dont wanna spend lots of time on blogging when you have so much things to do. Ye ke? :P) :

1. The weather is getting colder now.  I kinda love the weather.
2. Tapi sejuk-sejuk ni selalu mengundang mengantuk. (ALASAN! :p)
3. Lately, fangirling over Red Velvet and Knowing Bros!
4. Currently, I'm uninstalling my instagram.
5. That's explain why I'm RT-ing too much tweets and repost lots of videos and articles on my facebook. LOL!

(Okay selang baris jap sebab taknak bagi nampak crowded sangat banyak naww tulisan nya)

6. Padahal alasan uninstall : Too much distractions that one need to be lessen.
7. Tapi nombor 6 dengan 5 tu macam contra je?
8. Kebelakangan ini macam malas nak ambil proper breakfast. Kadang2 beberapa biji cereals, kadang2 beberapa ketul coklat dan coffee. Bukan tak ambil langsung tapi tak berapa nak proper (?)
9. Tapi sekarang dah insaf sikit. Sebab malas ambil breakfast kadang2 susah nak focus.
10. I miss my husband. And families. And room. And Maliziaaaaa.


Okay that's all! Thanks for reading!
ps. Doakan kitorang satu batch semua lulus dengan cemerlang exam kalini, grad sama2 dan berbakti dekat negara okay. Thank you!


Assalamualaikum.

Swatches & Review : Berrydelicious Liquid Lips & soft matte lip cream (SMLC) NYX!

Assalamualaikum.


Sebenarnya dah lama nak type post ni... tapi... hahaha, sorry for the delay. So harini kite nak review 2 products ni : Berrydelicious liquid lips daripada Etude House & soft matte lip cream (SMLC) daripada NYX. Tapi NYX ni kite takdelah nak review beriya sebab rasanya dah well known dia punya texture etc kan.


Etude House Berrydelicious Liquid Lips.

*Rasanya siapa yg follow ig kite atau setia baca blog kite mesti tahu kite suka guna product Etude House kan xD*





Box.


Okay, basically, they offer 10 variety of colours to choose, tapi dalam kumpulan merah - pink macam tu lah. Biru hijau hitam takde okayy. Tapi yang kite akan review harini 3 colours je. Code : PK 014, PK 015, RD 305.


Lain-lain infos macam berat, ingredients apa semua boleh check dekat website diroang : Etude House - Berrydelicious liquid lip .


This is how the applicator looks like:


Back view, side view and front view. *Sorry messy*


And this is how the tube looks like :



Sekarang kite akan tunjuk bila dah swatch dekat tangan husband kite :


Pink. Pink. Red.


PK 014 :

- A little softer pink.
- From out of tube, my personal view, dia macam ada bagi bau gula melaka sikit.

PK 015 :

- More stronger pink.
- Banana scent.

RD 305 :

- Red. Not so orange nor maroon.
- Chewing Gum scent.

*Scents are based on my personal view okay :)*



Closed up sikit.


My positive remarks on this products:

- Texture dia macam liquid creamy sikit.
- So dia tak bagi dry effect on lip.
- So lagi, dia mcm bagi moisturized, fresh looking lip.
- Very light weight on lip. Sangat-sangat selesa sebab tak panas. 
- Ada tint effect sikit. So tahan lama jugak.
- Bau wangi.
- Colour cantik, packaging menarik.
- I like the applicator, senang nak apply.
- Dia ada state expired date so tak payah gigih nak kira.


My negative remarks:

- Kadang2 kalau macam terlebih sangat pakai, macam terstain kat gigi tapi no problem sebab boleh hilangkan dengan pantas. Macam lipstick lain.
- Sebab dia bagi tint effect kadang2 susah nak padam kalau in rush. Hahah.
- The price a little bit pricey. Waktu beli dulu dalam RM 70+ , tapi tak tahu latest price berapa.



Rupa lepas kena padam dengan tissue.


Overall, out of 5 stars, I would give :

- Texture : 4/5
- Colours : 4/5
- Tint effect : 4/5
- Scent : 4/5
- Packaging : 5/5
- Worth buy : 4.5/5


Dekat Malaysia, products Etude House ni boleh dibeli dekat outlet-outlet dia (lokasi boleh check dekat website dia eh : Etude House Malaysia), tapi yg sy selalu pergi dekat Setapak Sentral (Previously known as KL Festival City) & One Utama. Atau boleh beli direct daripada website dia, tapi ada shipping cost lah. Hehe.


Berrydelicious liquid lips ni sekarang one of my favourite lip products! (Tapi tak suggest colours ni untuk orang yg tak suka quite striking colour). I really love it!


NYX Soft Matte Lip Cream

Okay this well known products tak perlu lah kite ulas panjang2 kan hahaaa. Cuma nak tunjuk few colours bila swatches je sebab kadang2 yg dalam advertisement macam sedikit lain daripada reality kan.


Basically, I like to wear this products when I'm in not-wanted-so-strikingcolour-so-lets-go-for-matte mood.



Istanbul, Milan, Ibiza, Amsterdam, Morocco.


Swatch on my husband's arm:



Morocco :
- I brought this because I wanted kinda orange lipstick. Turned out more orange then I've expected.
- So jarang pakai dekat luar sebab tak confident lagi nak pakai lipstick orange sangat...

Amsterdam :
- I really love the colour.
- Tapi mcm biasa jarang pakai dekat luar sebab belum level 100 confident lagi hahaha.

Ibiza :
- Not so pinkish pink.

Milan :
- Purplish pink.

Istanbul :
- Soft pink.
- Personally this is my favourite colour. I've brought another tube.
- I'd wear this colour during my solemnization.



Rupa lepas kena padam dengan tissue.


Overall, out of 5 stars, I would give :

- Texture : 4/5
- Colours : 4/5
- Tint effect : 3/5
- Scent : 4/5
- Packaging : 2/5
- Worth buy : 4/5

*Disclaimer : Tint effect depends on frequency of meal xD

---------------------------------------------------------------


Sebab currently my personal favourite is fresh looking lips, so I really love berrydelicious liquid lip. Tapi SMLC ni pun okayyy untuk siapa2 yg suka matte look, harga dia pun insyaAllah wallet friendly.


Harap simple review ni dapat membantu sikit-sikit siapa yg tengah survey. Thanks for reading and have a nice day!


Ps. Colour may vary due to lighting & little brightness effect.
Pss. This is not a paid review. Based on my personal view.