Love letters :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Along's wed, 9.10.11.


Making your mother feel slightly at unease really punch me direct to my heart. Sorry for makes you worry, umi :( Tsk Tsk tak sengaja. Just not in a good body (emotionally and physically) condition.


But after got some 'love letterS' from you, feels like my spirit energy comes alive again. Maybe because it had been a long time since you last nag at me :3 Nag, sometimes could be a good motivation oh :B But if everytime, could be the pancreatic juice, LOL :P


So, thank you umi :3 For the carreness and advices :) You are the best angel that i ever have. Love you <3


Assalamualaikum :)


Ps. Watch my thousands of grammar errors :( Sorry. It is almost 3 years since i last learn English, thoroughly :l


Love letters :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Along's wed, 9.10.11.


Making your mother feel slightly at unease really punch me direct to my heart. Sorry for makes you worry, umi :( Tsk Tsk tak sengaja. Just not in a good body (emotionally and physically) condition.


But after got some 'love letterS' from you, feels like my spirit energy comes alive again. Maybe because it had been a long time since you last nag at me :3 Nag, sometimes could be a good motivation oh :B But if everytime, could be the pancreatic juice, LOL :P


So, thank you umi :3 For the carreness and advices :) You are the best angel that i ever have. Love you <3


Assalamualaikum :)

Time.

Bismillahirrahmanirrahim.


Summer break, 14.10.2011.


Agak lama daku tidak mengepost. Selalu beginilah, waktu banyak exam baru kengkonon rajin nak post, alasannya haruslah take 5. Tak gitu? Lulzz (kalimah baru daku hui hui)


Mujahidah, 3 tahun yang lalu..

Bukan membangga diri, jauh sekali mempoyokan diri. Cuma muhasabah diri yg dah lamaaaa sangat dibawa arus emosi.

Seorang yg semi-chill. Happy-go-lucky. Open. Whatever the results are, just accept and go on, strive harder, for the best. Active. Sukan. Unit beruniform. Persatuan. Prefects. Sampaikan bebaru ni bila ditanya apa pencapaian dan aktiviti waktu sekolah anda, respons yg diberi apabila daku bagi jawapan ialah "wow, mana mujahidah yg dulu?"

I dont know. I choose to use this new way of life :)


Mujahidah, currently..

Semenjak tragedi (Ceh tragedi gituuu) hari emosi entah kenapa daku haritu, aku terus layan je perangai emosi aku ni. Emosi yg em takbest ah. Taktahu kenapa. Rasa macam teruuuk sangat. Benda kecik pong boleh emosi terlebih-lebih. Oh, kenapaaa. Memang, memang daku jenis yg takcari pasal dengan orang kalau the second party didnt start the fire first. Tapi, bila fikir balik, kenapa daku layan oh? Apa kata senyum and leggo je. Senang cakap, susah buat. Kena tryyyy! Kena tryyy!


Kesimpulannya, kepada sesiapa yg baca blog ni, and ada kengkawan dia yg terasa dengan daku ke, which daku taksedarrr, mintak maaf bebanyak. Yang annoying dan daku ter-annoying even sesaat, mintak maaf banyak2. Yang daku takboleh lawan nafsu gosip, dan digosipkan, minta maaf juga. Waktu tu taksedar. Yang buruk semua nampak baik. Minta maaf ya. Doakan hati ni rasa ringan daripada beban. Beban yg daku sendiri tambah, or external sources.


Untuk family && kengkawan, thank you untuk sebab selalu ada. Takkira lah support daripada belakang, depan, kiri bawah, kanan, atas :) Appreciate much :)


Tapi sebenarnya daku sedar, macam yg umi selalu kata:

"being emotional is part of growing up but controlling the emotion is part of being matured..u r doing great!!..always husnuzon..:)"

Ia adalah proses kehidupan. Cuma perasaan tak best and menyesal tu selalu datang. "Kenapaaalaaahhh aku buat macam tu tadi? Memalukannnnn." Nama pun manusia biasa. Takkan pernah berhenti belajar proses kehidupan. Ilmu kehidupan. Moga ilmu yg kita gali dan dapat tu ialah ilmu yg selalu buat kita dekat dengan-NYA, insyaAllah :)


Assalamualaikum :)

First experience, after all :)

Bismillahirrahmanirrahim.


Well, every things happen with first time kan. So, this is mine. Alhamdulillah after almost 2 years i've study in Mesr, this is my very first time attending Egyptian wedds :B Sebelum ni ada je plan nak pergi wedding anak prof, tapi keadaan tak menginzinkan.


Oh membebel punya lah pendek, lupa nak introduce. Ni adalah wedds niece mama imarah kite. (Landlord punya niece. Imarah=Bangunan), bertempat di Qo'ah Crystal kot (Kalau taksalah) hue hue hie.


Apa yg beza wedds kite and die? A lot. Lebih kurang 30% je kot sama. Apa yg kite perasan, siapa yg tak pandai enjoy-kan diri sendiri, memang rasa Ohh?


Well, this are few pictures yg semangat nak post.


Teaser. K gediks nak teaser teaser pula.
Ni rombongan Malaysian yg diundang, with pengantin perempuan <3


Dance floor. With a lot of colourful lights. And really loud songS!
*Titibe teringat cerita 13 to 30. K merepeks


The pengantin doing ballroom dance kot (?) How do i know. I have zero knowledge about dance. Haha.


Oh and, banyakkkk sangat sesi menariiiiii! And we are like. Okay. Kalau diorang ajak kite menari, memang kite buat cerita Mohabbattein ah kat situ. Tahu eja salah.


And their dishes are cakes and croissent+cheese and cokes. Not like us, a lot of dishes are being served. There are a lot of cons and pons lah between both cultures lah kan. Well, differences make something, interesting. Isn't it? :')



I dont know what is the name of this dance. Let me name it circle and circle dance. Because the pakcik make round and round and round for about err 10? 20? 30 minutes? Interesting btw, especially the part where the lights take on :3



Rumaisa's Happy Family :)



Imarah Fayad Hujung (Baba Magdi)'s happy family (Kak Oja takde, dia busy. Tapi dia tetap di hati :P) Semua tengah ambil berkat. Lelagi yg baju kurung putih, tgh duduk tu :P kikikiki *gelak paling sopan



Baby Rumaisa is sssooooo kawaiiiii! I miss having fun with baby. Dina, please dont grow up? KIDDING. Please grow up quickly, so that u can do all things by yourself Muahahaahhaha. This i'm kidding too, i lap u lah dina. Dont worry. Learn to read quickly, and read my compliment! Haha :P



Vanilla cake. I got Chocolate cake.




See, i got chocolate one. Can you see my bright face when it's about food?? Sadly, it's just a myth now. Eh bukan myth, tapi history. Why? Because i must try as best as i can to reduce my current weight. "Eleh muja mengada nak diet diet konon!" I give you my scaleweight and buat muka annoying in front of your face "I REALLY WANT TO EAT IKAN AYAM CHEESE CAKES AISKEM SO MUCH, BUT YOU TAKE THIS BERAT!" eh tercaps lock pula. Lepastu angkat kening, jeling jeling sikit, senyum belah kanan je, pastu jalan. Haha. Drama.


Okay setakat tu je dulu laporan kite pada hari ini. Eh memang ni je pun laporan pasal ni. Doakan kite dan rakan-rakan kite jadi rajin ya. Exam and final exam nak dekat dah ni. Hehe. Korang kan kawan kiteee, Doakan lah yee, Keke. Okay Assalamualaikum.

3.3.12

Bismillahirrahmanirrahim.


So i've decided to join this.





Alhamdulillah Allah bukakkan hati aku nak pergi tuntut ilmu selain ilmu medic ni. Kena selari, aku bukan stream sangat, tapi aku kena try. Try ialah langkah pertama untuk semua benda yg baru, k sebenarnya takde lah baru sangat. Cuma nak refresh and tambah lagi ilmu aku yg suku titik air dekat lautan pong taksampai kot.


Semoga aku takde lah macam melepaskan batuk kat tangga je. Kena rajin pergi kelas. Kena rajin practic. Kena rajin menghafaz. Kena rajin semua lah. Amiin.


Kenapa aku setuju nak pergi kelas ni? Selain ustaz and ustazahhnya yg macam cool, selain bahasa Arab bahasa al-Quran, selain tengok ustaz/ah nya yg bersungguh, idontknow, my heart told me to do so. And i am the one who always trust what my heart say. Instinct keibuan gitu. K chow. Haha.


Yg kelas, selamat kelas. Yg cuti, selamat cuti. Yg exam, selamat exam. Yg kerja, selamat kerja. Yg nak mendirikan rumah tangga, semoga langkah baru ni membawa korang insyaAllah hingga ke syurga, InsyaAllah. Assalamualaikum.