so :)

Bismillahirrahmanirrahim.


Just a short post. Untuk memastikan blog tidak bersawang di laman sesawang. Okay lame gag, capital e.


So here i am, in Kuala Lumpur, alhamdulillah. After so much plans to go there and there, i've decided to go back to my homeland during this winter break. Home sweet home gittew.


And when peoples ask me 'why you go back, Muja? Shouldnt it be more affordable if you go europe tour? Because the price almost same. And, daripada sini lagi dekat and murah'' tak cukup dengan tu ''ke.... ada sebab lain? Ehem ehem ehem'' Memang malas nak layan.


Ada urusan penting lah nak diselesaikan balik ni. Hehe. Bila cikgu tanya semalam apa pengisian kamu untuk cuti ni, dengan lajunya aku jawab: MAKAN. Alhamdulillah, setakat ni aku dah capai 40% target makanan aku iaitu:

1st day; Char Kuey Teaw.
2nd day; Sushi.
3rd day; Ikan patin masak tempoyak.
4th day; Ikan keli masak asam pedas.
5th day; Lasagna uia.


See. Hihihi. Drooling please :P K gediks. sorry takde niat. Just nak share happiness. I dont know why my desire and hopes are not perpendicular Hahaha. Imean desire ku ialah nak makan itu itu itu itu and itu. Manakala hopes saya ialah berat turun and nak kurus. SEE?


If most of the womans (takmain lah gegel dah, kan dah nak masuk puluh) are crazy of shopping that and that, me aren't. I'm easily getting tired and bored when shopping especially the window one. Hahaha ayat haruslah complex gitu. Tapi bila bab shopping makan, i am the one you see driving ferrari okay (Hiperbola untuk paling laju. Dont ya get it?)


Okay sekian sahaja konon post pendek. Hehe. So for Zagazig-an happy winter break! For my house and imarah-mates, happy holiday peeps :) To my friends at Malaysia, gi baca buku tu. Kitewww cutiwwww Muahahahaha. Puyus padahal 2 minggus jes.


Assalamualaikum.

hai.

Bismillahirrahmanirrahim.




Sebenarnya nak tunjuk gambar dewan exam dekat sini tau, tapi end up dengan gambar pose skema-macam-budak-rajin-eh-memang rajin-pong. Highlightnya ialah, dah 3 bulan kot aku taktimbang berat, takde penimbang. K tipu, padahal taknak terima kenyataan. So kalau nampak aku macam 'kurus' sikit tu jgn lah pelik k.


ps. mintak-mintak tak lagi berat drp umi, kalau tak malu je ('_') Kena join umi aerobic lah gini.


ps.s. One paper to go! Doakan semua tenang hati sebelum semasa and selepas jawab okay :) Tatata.


Assalamualaikum.

Fast fast.

Bismillahirrahmanirrahim.


Sepatutnya musim exam ni mu macam kena senyap je muja? Hehehe takhabis habis monolog dalaman.


Baru lepas bukak satu website (do click if interested) pasal top university dekat Africa. And surprisingly and of course lah alhamdulillah, our uni, University of Zagazig, which is normally kalau cakap, orang macam blur blur dekat mana tu? (Go google hiks hiks) dekat 49th place. Top 50 lah kiranya kan.


Meh i rajin tetiba nak list downkan universities kat Egypt yg listed dalam page tu.

3. Cairo University.
10. The American University in Cairo.
13. Mansoura University.
20. Ain Shams University.
21. Helwan University.
22. Assiut University.
49. Zagazig University.
51. The German University in Cairo.
57. Al-Azhar University.
58. Tanta University.
65. Minoufiya University.
68. Misr University if Science and Technology.
75. South Valley University.
90. Minia University.
94. October 6 University.




Header. (click click for enlargement)


Isi penting (Click click for enlargement)


So Mujahidah, apa lagi, mu & kawan-kawanmu pong kena excellent jugak lah. Again, monolog dalaman.


Akhirulkalam (cecehhhh) aminkan ehh,
semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri,
dan rakan-rakannya,
dan saya,
mendapat keputusan yg cemerlang,
dunia akhirat.
Amiiiin :)


Assalamualaikum.

Dah lama nak post sebenarnya tapi ehem haha.

Bismillahirrahmanirrahim.


Mid Term Exam's schedule.

19 Jan - Physiology
22 Jan - Biochemistry
24 Jan - Histology
26 Jan- Anatomy


Doakan Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri,
& rakanrakan seperjuangannya,
Rajin serajin rajin rajin berusaha, tak putus-putus berdoa & tingkatkan tawakkal seterusnya mudah nak jawab soalan dan natijahnya najah belaka insyaAllah, AMIIIN.



Dina 2012, standard 1 :)


eh and dina, jom usaha sama-sama dapat mumtaz jom! Dunia, akhirat insyaAllah :B


ps. Semoga dina cepat pandai baca and baca ni : Dina memaaangg comel dalam gambo ni, tapi Ida lagi comel! HAHAHA :3


Assalamualaikum.