30.12.11

Bismillahirrahmanirrahim.


So, alhamdulillah, sedar tak sedar dah nak masuk puluh-an pertama dah aku ya. And sedar taksedar, almost 2 tahun dah aku tinggalkan zaman sekolah aku, which is dulu aku sangat taksabar nak habis sekolah sebab:

1. Waa dah habis sekolah! Besarnya rasa!
2. Waa dah habis sekolah, freewwwww lifeee!
3. Waa dah habis sekolah, rasa indipendence sikit!
4. Waa dah habis sekolah, greenlight nak kahwin tu dah terbayang-bayang dah *dalam kesamaran kabus :P


Tapi memang best pong dah habis sekolah Kekeke. Kenapa? Sebab dulu kalau nak berangan kahwin pong dah takboleh ''Haishh awak ni, spm pong takhabis lagi!'' Tolonglah, aku bergurau okay. Aku memang seorang yg serious, tapi bila aku bergurau, tuluuun lah faham.


Yet, living in a school-hood life, starting from tadika, sekolah rendah and high school, the timeline was fill with varieties of meanings. Tulun lah muja, nak cakap english cuba bagi orang faham. Ni nak bunyi cam power, tapi maksud taksampai. Apeke?.


Hihi motipnya tadi aku dapat msg drp ''siti, nur, fara'' (Apelee. Ingatkan msg pesbuk drp boypreng, korang rupanya. Kikiki ni kitew joking owkayw. Jawngawn lawh marawh) And aku dah dapat agak dah msg yg berbunyi bagaimana dan respons yang bagaimana :B Apa maksudku? Teruskan membaca. Huahuahua.


You know, kalau nak cerita life dr ketot hingga lah tinggi ni (:3) memang konfem korang terus tekan button close tab tu kan? (kuajjak naa) so i'll just take the part where i've ended my school life :)


Alhamdulillah, i've end my highschool life, dengan sangat sangat nicee :3 I've awarded a lot of amazing friends, with a lot of pe'el. I mean, really, really, chinchaa, chinchaa, nomu, nomu okay. And there are 4 of them that i spend my time the most. Sebenarnya satu kelas kot. Almaklum, i kan popcorn satu ketika dulu, mana reti nak diam. Tapi tu dulu okay. Now i pemalu, Hiks hiks.


Oh, sambung cerita.


So, there are this 4 gegels ni (sori gegels yg lain, nak tulis semua mcm taklarat sebab jari i dah kuuruuss ni ha :P), all 4 have completely different personalities. But i think that makes the missing puzzels, filled kot :)


1. Sufia @ susu. For me lah, antara kite ber-4, kau mcm anak ketiga, okay. Paling cepat touching. Paling manja. Paling banyak bunyi. Paling jujur (eh tak, ni semua sama!) Paling cengeng of course! Oh and, paling penting, paling suka menimbulkan rindu orang lain dengan tanya ''Koranggg, rinduuuu!'' eh tu nyata, bukan tanya kan?


2. Hafizah @ Pija. Ni macam anak kedua. Maturity dia tak sama dengan ketinggian dia :P Eh ni bukan kutuk okay! Puji! Puji! Dia sangat matured yet open minded. Aku suka tulisan dia takkira tulisan laju atau tulisan slow. Aku suka sebab dia suka siapkan homework :P Dia suka ajar aku. Dia ringan tulang. Dia rajin. Personality dia cool. Tapi aku lagi cool. Muahahahahaha.


3. Fara @ Fara lah. Hahaha. Okay, dia ni kakak sulung okay. Paling matang bagi aku. Suka jadi cikgu sarawak susu. Aku ngan pija cabut awal-awal. Ada ke patut bila gather balik dia ajar bahasa sarawak, patut bergosip-gosip! :P Nota dia sangat lawa. Dia sangat best mengajar. And dia, king and aku the only budak sains agama yg ambil seni for spm! :333 Oh seniiii. Rindu!


4. Dan aku? Of los lah anak last! Harus dipamper, dilayan rengekan, ditahan telinga dengan bebelan dan cakapan tanpa henti, dengan cerita2 gedikss yg tak matang, dan lain lain. Ish bestnya masuk bakul angkat sendiri dalam blog ni HAHAHAHA :P Weh ni pong joking tau Tsk tsk. Kite boleh nak perahsan, perahsan dalam blog je k.












Payoh na nak carik gamba yg semua okay, at last aku amek gambo yg semua tak okay Muahahahaha











IBNU SINA SANGAT BEST! SANGAT BEST! SANGAT BEST, OKAY!


Make a post like this, sungguh aku rasa sangat takmatang. Macam waktu sekolah dulu punya blog. Muahahahaha. Tulah, suruh aku apdet sangat, aku memang takdak ideaaaaa :P Tapi serious, ni yg aku rasa untuk kengkawan aku waktu sekolah dulu yg takterluah dek kata angkara malu yg melimpah ruah bak coklat di ladang gandum. K MUJA, K.


Eh, aku nak exam dah kot. Doakan aku excellent dunia akhirat okay! Eh bukan aku je, kita semua, insyaAllah amiiinnn :)


Assalamualaikum.

Bismillahirrahmanirrahim.



9.10.11
Rindu Umi. Okay abah jugak :')


Ps. Umur bukan pengukur homesick-ness. Doakan mujahidah asri dan rakan2nya berjaya excellently dalam becoming exam, insyaAllah amiin.

Assalamualaikum..

Happy 19th gegelll :D

Bismillahirrahmanirrahim.


So, last night was oldschool gegel night! With Farah Lina & Nyanya :B Macam zaman2 sekolah dulu (Tsk tsk rindu semua) Kenangan lama menggamit rasa MUAHAHAHAHAHAH XD


So, Happy 19th birthday merangkap selamat belasan tahun terakhir cik Farah Lina, ucapan istimewa aku, tolong kurangkan menangis wehh. HAHAHAHAHA.


Thanks farah and nyanya sudi memeriahkan bilik princess i, kikiki :B Save journey bebehss :B





Oldschool gegel goes evergreen :B
*Ayat apa entah Hahaha xD


Handmade chocolate cheese cake by chef Muja and chef nyanya to 'adik' Farah :P


Have a nice day, Assalamualaikum :)