My only abang's wedding.

Bismillahirrahmanirrahim.


So yesterday (30.10.11), alhamdulillah my only abang telah melansungkan majlis resepsi (YEKE?), okay bahasa tempatannya kenduri kahwin manakala bahasa omputehnya wedding's party (?) di dewan KAED, IIUM. Even aku takdapat datang (memang lah frust sikit oh tipu ah tak frust tp nasib baik ade kelas) aku menyenangkan hatiku dengan mengatakan:

1) Alang tak pergi waktu along tunang.
2) Syu takpergi waktu along nikah.
3) Ida takpergi waktu along kenduri.

So aku rasa, RASA ye cik puan pakcik sekalian, immacoolwifdat. Fair and lovely lah kan?


So lagi sekali, setelah dipaksa #(Apasal lah dorang ni susah sangat nak upload gambo, sedih i tau. Dahlah tidak dapat hadir, berada di kejauhan, nak tengok gambo pong payah Hahaha ayat tacing apasal taksabo sangat), akhirnya aku terjumpa lah satu gambo yg.... jeng jeng jenggg


One happy family at home.


Okay family aku besar lah jugak kan. Baru terasa oh. Ni pong ade lagi 2,3,4 family (and ahli seperti aku) yg takberkesempatan hadir yg taktermasuk dalam gambo. Eh ke sebab semua dah membesar? EHEM korang kena diet macam aku lah jugak maknanya. Kih kih, jom aerobic! Let's one, and two, and three, five more! Tiru macam saya! #eh korang faham tak sebnarnya aku tengah buat dialog aerobic tu? TAK? FOINE.


Okay bestnya kalau korang layan aku merepek kat atas ni drp bismillahirrahmanirrahim sampai lah assalamualaikum. Thank you :B
Assalamualaikum :)


ps. Up next, who's getting married? I'm over excited for your happiness, seriously! :D


Mujahidah Asri kena tag lah. Haha it'd been a longgg time since i last being tagged.

Bismillahirrahmanirrahim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rule of the game:

  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post and create new 11 questions for the person you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  6. No tag back!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tapi aku taknak tag orang lain tau. I'm just doing this for fun :D

Let's start! 11 random things about Mujahidah.

  1. I'm second from 9, the first sister and i'm proud to be.
  2. Ada dua personaliti. Banyak cakap and sangat takbanyak cakap. Ini serious bukan mainmain.
  3. At school and university, people call me Muja. At home and work, people call me Ida.
  4. Suka huruf M.
  5. For me, pink is universal. Boleh dipakai takkira umur :P
  6. Barbie movie is also dangg dangg universal okay. And i'm one of the collectors.
  7. My mum is my super best friend.
  8. Takboleh tengok bilik bersepah yg tahap ahhh serabuttt.
  9. I have many great friends and great special friends back in Malaysia :D Semoga ukhuwah insyaAllah sampai bilabila amiiin.
  10. Tengah nak kurangkan pakai jeans. More slack and baju kurung and err maybe jubah.
  11. dan macam-macam lagi.



Ini 11 soalan yang random dari Miera (si penagged :D) untuk aku:

  1. Minuman kegemaran?
    Semua. Tapi yg selalu order Ice lemon Tea or Sirap Limau.


  2. Letak satu gambar yang menggambarkan anda perasaan anda sekarang.
    :DDDDD ---> Ni gambar jugak kan? Hehehe. and yeahh this is how i felel right now :B


  3. What is your 'Hidden talent' ?
    Nama pong hidden :P


  4. Jika anda seorang selebriti, siapakah anda?
    Pakar psichiatrist Malaysia. Hahahaha. Ha tak pong, ada rancangan pasal merawat rawat orang seluuuuuuruh dunia :D


  5. Berikan 3 perkara yang anda tidak akan buat seumur hidup anda.
    Takdelah taknak buat. Tapi TRY. Taknak judge orang based on their looks and actions. Kadang2 benda boleh jadi terbalik drp apa yg kite fikirkan. Yg lain belum fikir. Hihi


  6. Give me a song that stuck in your head right now.
    I was enchanted to meet you. Hehe
    Oh and 1 2 3

  7. Barang yang tak boleh ditinggalkan?
    Phone and purse !


  8. Makanan paling pelik anda pernah makan.
    Epal goreng. Ni waktu first first bajet nak memasak lah kunun kununnya.


  9. Apa yang anda akan buat jika anda ternampak awek/mamat yang hot?
    Mamat saya lagi hot. Hihihi


  10. Kalau anda menang satu juta ringgit, apakah yang anda akan lakukan dengan duit tersebut?
    Further study moreee futher, to help my family, my friends, muslims, my society, and myself, insyaAllah.


  11. Kenapa anda setuju untuk bermain dengan "Game nombor sebelas" ini?
    Sebab ni Mira yg bagi :D

Done, Thank you Mira :D
Assalamualaikum.


Bismillahirrahmanirrahim.


I'm not a sprinter, i'm a long distance runner. For the past and present. *muka penuh determine >.<


Assalamualaikum.
Bismillahirrahmanirrahim.


Zaman semua still muda :')


''ummi rasa lain sikit harini sebab dah 2 bulan ada Ida dan selalu nampak dia dengan pc and hp pink dia atas kerusi bla dia tidur atas kerusi depan tv''


I know they miss me. But hello, me too okay! I dont know why, but this time, the homesick-ness are quite bad lah. Danggg, grow up and be matured lah Muja. Zaman homesick SHOULD be passed by now. But em yaahh yaahh, the SHOULD is just a word, to make it become reality, em quite hard for me kot ://


Anyhow, pray for me, you, our, best dunia and akhirat okay. Thank you and Assalamualaikum.


ps. My cfs's friends, do me a favour, can you? Please cheer up my Kutipers, i know he is a bit lost right now. Just please, fill his day with anything (even how simple it is) just to make he has something to do. I trust on you and you :)) Thank you!


Bismillahirrahmanirrahim.


Thank you for making my 2 month's of holiday so great, and full of activities. oh and also having a great 'parttimedriver/s' yg sangat syok and mendengar kata and takbanyak songeh :B. Juga kepada pembekal cerita korea saya, pensponser ticket sunway saya jadi sangat murah, pengkonvoikonvoi sekalian :)


(Oh and tukang penasihat kewangan sy yg bagus sebab takbagi saya beli barang kehendak sebab saya dah spend almost 1k not more than a week. Bagus gila kan -.-)


I dedicate special to you :) Siapa nak mengaku, Tafaddhal :B


Assalamualaikum.

What date is today, children?

Bismillahirrahmanirrahim.


''Today is 10th October 2011.''


Soalan lazim yg ditanya olehku kepada studentsku. Amboi Muja, rindu lettuw?


Anyhow, alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk sambut my 19th birthday with family and beloved togethergether :) Best bestt :B


I dont want to story lah kan my whole great day, nanti nampak macam eleleh Muja, memang kau sorang jelah yg harini hari yg best kann. Tapinya, harini saya memang dah terharu, tapi tadi ++ terharu sebab si ayu ni:
[Klik lah kalau rajin :D ISH KENA RAJIN JUGAK SEBAB KENA TERHARU SAMA SAMA JUGAK!]



Oh and, die ni sebenarnya tak wish saya semalam even stay up sampai pukul 2 am. Saje nak buat surprise kononnya. Bila tanya mu buat apa sampai pagi pagi buta? Dia jawab die bengang dua jam sebab printer takleh guna, padahal kabel takpasang, untuk buat benda ni:



Okay jom nangis terharu. HAHA ktata.


Ps. Luggage dah 26 kilos -.- Sape nak tongtongkan barang kite? Puwlisss. Assalamualaikum.


9.10.11

Bismillahirrahmanirrahim.


Along's wedd at Kuantan. Alhamdulillah dengan sekali lafaz, along telah sah menjadi suami kepada kak asmaa'. Tahniahh :)


Errm teaser along's wedd's pic (?)


Lagi pic, here: [click] Fyi (ceh bahasa urban gitteewww), akulh manusia yg sgt malas nk aplod gambo banyakbanyak. jadi mianhee, nk tengok banyok, gi mintak dekat merka yg rajin :B


Harini aku makin buncit, so aku takde mood nk tgkap gmbor bebanyak. Okay alasan. Padahal harihari. Dah ah makin tombam. Ottukeeeee Ottukeeeeee! MISI DIET, BERMULA!!!! Seru harus banyak biar nmpak mcm semangat sikit, alahhh mujaaaa, hiperballl biasa lettuw :B


Ps. Jangan tanya aku ''awok bile lg Muja yg kurus?'' Sebab jwp yg ku ada hanyalah ''bila jodoh kata Mujahidah, awok kawen sekarang jugak!'' itulah masanya okayyy. Tata Assalamualaikum :)


i .

Bismillahirrahmanirrahim.


So, last few weeks before departure, i decide to do what i wanna do, with full hearted :) Starting with plan nak main Sunway's dry park je, i end up with main semua untuk rasa my RM 58 not wasted :BB Okay sebenarnya taktahan nak main air, Hikhik.




First and foremost, thank you so so so much untuk members lama and baru yg sudi memeriahkan hariku. Ceceh. Eh, tapi serious ah. BEST GILA WEHHHH! Okay control ayu sikit bahasa tu Muja weh. Lagi lagi dekat Tomahawk tu, memang Osemmm ohhhh. Teringat ayat ''Bukakkan mata anda, lontarkan suara anda, mari berlatih vokal!'' Pendek kata MEMANG BEST ! Takboleh nak cakap dengan ayat :B


Untuk my girlfriends, Fateng (my other half :P), Wawa and cikin, korang memang cantik menarik tertarik kau memang da bomb :BB Okay itu hiperball je. Isi sebenar, korang memang SYOK HABIS ! Bukan nak poyo, bukan nak berlagak apatah lagi nak promote korang, tp tu kenyataan. 10 hb ni, bagi hadiah! HAHAHA okay joke wehh jokee.





Today's memories..


''Teacher, jangan tinggalkan aisyah! Teacher jangan pergi!'' Sambil nangis kuat.
''Teacher, tolong cebokkan aisyah, mandikan aisyah sekali!''
''Teacher, jom tangkap gambar banyak-banyak!''


''Iman, nama teacher apa?''
''Cer Daa....''


I'm gonna miss all that. Although it's really tiring, but i enjoy my work there. Really really. As a matter of fact, i love it!


Children, please grow up being a great khalifah. Berbakti kepada keluarga, agama and negara okay! Thank you bagi teacher Ida memory yg MAYBE akan samar-samar diingati one day, but still, the sweetness in it, will never fade. Rakan-rakan teachers, THANK YOU SO MUCH untuk semua tunjuk ajar, layanan, tolong tolong, nasihat and pengalaman yg you all give me! And so sorry if i'm not great enough in assisting you or ade salah silap manamana, mintak maaf. Working with you all, really teach me how to be a grown up, a matured person. Thank you so much.



IIUM Montessori, Gombak.
11th August - 7th Oct 2011.


THANK YOU UNTUK SEMUA ORANG YG BUAT CUTIKU KALI NI SANGAT SANGAT BERMAKNA AND SYIOK HABIS!
Assalamualaikum :)


SPECIAL POST FROM A SPECIAL PERSON TO A NORMAL PERSON kehkeh

Bismillahirrahmanirrahim.




Okay, so sebagai seorang kakak yg banyak bebel, suka buli, banyak bunyi, annoying, mengada, yet penyayang dan caring ni (Kih kih kih) i wanna wish you mountain of best of wishes and bittaufiq wannajah for your Penilaian Menengah Rendah. After all your hardwork for this 3 whole years, insyaAllah Allah will repay you back as you deserve, for HE know the best for you :D


So, strive for the best! Usaha sehabis baik, buat sehabis baik! Yang penting, usaha okay gegirll! (Usaha sebelum, semasa and selepas)


Assalamualaikum :)


emotion-less-less-less-less

Bismillahirrahmanirrahim.


I enjoy, love every seconds, with them and they.


Counting days. I'm not that good with farewell actually. So i will assume it not as farewell, but err maybe pending for few months, yeahh, just for self convincing. Oh, Pending because sedang strive, strugle mugle gogle for the best. Starting this Monday, 3/10/11, is the last week for me, being a 'Teacher Ida' for my cute, clever, highly pottential little childrens. I'm sure for first few days I'm gonna miss their cuteness and noisyness. Argh, stop being a sentimental lah Muja. It's not like you.


Last 2 weeks yg takboleh sedih, sebab i must fill it with alot of beautiful, precious memories to take back there.
Emotion, please be super duper cuper great, Okay. Assalamualaikum.