:)


PAGE SILENT

untill 4th July 2011.



credit to Farah Lina Jasri <3


Semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri dan rakan-rakannya,
Mendapat Mumtaz didalam final exam mereka ya Allah.
Amiin ya Rabb.

Assalamualaikum.


aku rasa....



...ni post terakhir aku yg panjang aku before final exam start, yg pendek maybe ada kot satu dua, hihi. Ah sedih rasa (?) apakah mu nak buat lakonan hebatmu di pentas when the talk, talk ni wahai cik Muja yg makin kurus (Amiiin).


Okay, Stop. Jadi.. macam biasa lah. Hihi, macam duludulu zaman SPM [ :''') ].


PAGE SILENT
till 4th July 2011.


Tolong doakan sama-sama boleh?


Ya Allah ya tuhan kami,
Ampunilah segala dosa-dosa kami Ya Allah, dosa kedua ibu bapa kami, kaum keluarga kami, sahabat-sahabat kami serta seluruh muslimin dan muslimat ya Allah..


Ya Allah,
Kurniakan lah ketenangan pada hati-hati kami ya Allah, Kuatkanlah jiwa dan iman kami ya Allah, semangat kami, Jauhkanlah kami dari segala perasaan putus asa, ya Rahman ya Rahim, tegarkanlah kesabaran kami ya Allah kerana kami tahu berkat kesabaran ini iAllah akan membuahkan hasil ya Allah..


Ya Allah ya tuhan kami,
Jauhkanlah kami dari segala hasad dengki ya Allah, buruk sangka, takbur dan riak, ujub serta perkara-perkara yg boleh mematikan hati kami ya Allah..


Ya Allah,
Terangkanlah hati, jiwa, minda dan pemikiran kami ya Allah, semoga kami semua mudah memahami ilmu Mu ya Allah, menghafal, mengingati untuk jangka masa yg panjang, mempraktikkannya, berbakti kpd yg memerlukan, mudah menjawab peperiksaan seterusnya berjaya di dalam peperiksaan, di dalam hidup di dunia dan di akhirat.


Ya Allah,
Hiasilah diri kami dengan sifatsifat mahmudah ya Allah, sebagai seorg Hamba, anak perempuan, gadis juga wanita, kakak dan adik, sahabat, isteri dan ibu serta mujahidah yg solehah ya Allah, dan Jauhkanlah kami dari azab api nerakaMu ya Allah.


Jadikan lah setiap titisan air mata ini sebagai benteng kekuatan dan ketabahan hati kami ya Allah daripada segala putus asa dek pemikiran negatif, kata-kata dan pandangan kurang sihat orang lain, godaan dan hasutan nafsu dan syaiton serta anasir-anasir lain.


Makbulkan lah doa kami ini ya Allah, sesungguhnya engkau lah tuhan yg Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Amin ya Rabbal Alamin.


Thank you pada yg mendoakan. Semoga kita semua mendapat manfaat, Amiiiin.


Semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri dan rakan-rakannya,
Mendapat Mumtaz didalam final exam mereka ya Allah.
Amiin ya Rabb.


seminario e la cena versi blog

Hik hik boleh lah pulak main versi versi kannn :P


Tersebutlah kisah kami budakbudak yg belajar kat sini bila adanya dinner yg mana difikirkan kami takkan dapat peluang merasa dinner/Hi Tea bagai tu di sini, tapi alhamdulillah diberi kesempatan :) Actually it was start with a seminar dari morning till maghrib, then continue wif a dinner malam tu. Sebenarnya aku pong takfaham bahasa apa yg aku cuba sampaikan ni *ah Muujaaa.blogspot kau ngantuk banyak makan sangat, pergi lah tidur.


So here it is. Sedikit kenangan waktu dinner yg dapat ditangkap menggunakan kamera mahal si Syafiqah memandangkan memory card kamera aku terlekat dalam laptop lalu kamera ditinggalkan di Malaysia yg mana chargernya pula berada di Zagazig.


Oh kalau kalian tak nampak jerawat, itu sangat menipu kerana pada Summer ini mereka menjengah mukaku semula. Oh tidaaaakkkkk.


Ah Muja, kau jangan berangan nak dapat award Puteri Arab lah kerana peluang kau hanyalah 0.000001 peratus sahaja. Dahlah pakai baju sama dari pagi sampai malam.


Begitulah mukamu apabila tidak bersedia.


Sebelum malam ni, berat aku ringan tau. Maknanya, lepas malam niiiii... Heh diam. Aku still ringan (?)


Oh btw, kami makan Hadramaut tau malam tu. Ia berupa nasi mandi dan ayam yg sangat besarrrr sangat sedappp sangatt umppphhhhhh aaaaaa. Okay Muja bila cakap pasal makanan memang (ah lapar balik -_-).. Oh juga roti jalaaa. Lupa, lunch pong sedap. Thank you kepada kru Fahmi Malek yg rajin masak.


Acara tambahan: Happy Bday Ain. Tapi Ain takde dalam gambor pong. Aini dengan Nad(?) je ade. Hehe. Aku letak gambo ni sebab aku nak poyo mcm ada astro sebab belakang tu ade piring astro@sama waktu dengannya kikiki. (Padahal TV pong takde. boooo'ss :P)


Okay, tercapai pong hasrat kau nak mengepost :P Toodles. Assalamualaikum.


Semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri dan rakan-rakannya,
Mendapat Mumtaz didalam final exam mereka ya Allah.
Amiin ya Rabb.


kau mengada nak update ni kenapa muja?

Final in less than one month lah, kurusss.


Biochemistry lab, University Zagazig. Taktahu? Sila google kalau rajin.


Bajet comel lettew?


You know bila tulis 'lettew' teringat lettuce which is one of the sources of Vitamin C other than liver, kidney, spleen, Orange, yeast. Oh btw, tahu tak animal sources of vitamin C takboleh pakai because it is destroyed by cooking? Unless korang suka makan daging mentah, kidney mentah, liver mentah, yeahh tafadhal, ada vitamin C tu -_-


Oh juga, milk is a POOR source of vitamin D, E, K and C! Terkejut tak? Terkejut tak? For me, personally yes i am. Sebab aku ingat milk banyak vitamin apa jenis vitamin lahh. Eh tapi, korang jangan terus stop minum susu sebab susu pro dekat benda lain pulokk :)


Oh Emmmm, ni kan subject BioChem! Adakah mu dah minat Biochem macam mu minat subject lain wahai cik Mujahidah yg dalam proses nak kurusss? Kalau begitu, teruskan usahamuu! Bbbasyaaaaa!


Semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri dan rakan-rakannya,
Mendapat Mumtaz didalam final exam mereka ya Allah.
Amiin ya Rabb.


Assalamualaikum.


i choose to sail it on my way.


''cuba elak raise issue issue remeh...concentrate je on buku..minta lah M online selalu so that Dida can always communicate with M...sunyi kat tempat orang memang macam tu...that is what made us more independent tahan lasak..''

''you can not expect from people..just try to accomodate with your surroundings and blend in...tak boleh expect other people to fit in your way...lagi satu hidup kat negaar orang kena be very independent and focus..don't expect anything from others jjust be yourself and enjoy your life as you want it...jgn harap apa apa dari orang lain n elak dari cerita pasal org sebba nanti orang cerita pasal kita pulak!!!''

-Assoc. Prof Dr Zuhairah Ariff binti Abdul Ghadas, mother of 9 childrens-


Thank you umi. Really, much, help.
At least to cool down my emotion.
And to burn up my enthuasiasm.
Also build my empires of spirit back after partially fall for several times.

I know, there are a lot of sub-reasons why i come this far away from my family, friends, love.
But the most important reasons, and to be exact, the MAIN one is to study.
Gain more ilmu.
That's why my parents eager to send me off here, invest great amount of money.
To be a muslimah's doctor.

Not to pissed off by just small matter,
not to blame others,
not to become the NOT muja.
Go muja, you can do it.
Say Hi to things that makes you up.
and say Bye Boleh Blah to things that makes you real down.


Semoga Nur Mujahidah Ariff binti Mohd Asri dan rakan rakannya mendapat mumtaz dalam final exam. Amiin ya rabb. Assalamualaikum.


capital E followed by x-a-m



Sekarang kelas practical dah start buat revision.


Anat, the syllibus not finished yet. Hopefully i'll complete revise the important jar by end of this month.
Histo, remember the structure of cells by both LM and EM and do practise drawing as it carry 10 marks (if i not mistaken).
Biochem, do remember the steps of experiment and their reaction.
Physio, practise use the apparatus when there are times. Do not feel tickled when bill and suck the blood.


Just a short note for self as one of the preparation for the practical exam.


SEMOGA NUR MUJAHIDAH ARIFF BINTI MOHD ASRI
DAN RAKAN-RAKANNYA
MENDAPAT MUMTAZ DI DALAM PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN
2011.
AMIIIIN.

Meet the jiran :)



In our imarah, there are only 2 houses residents by first year's student. Others are occupied by 2nd year. And picture above are the only 1st year's neighbour that we have :)


Kenapa aku sesat dalam gambar? AHAHA sorry girls. Aku memang suka menyibuk. Nak buat macam mana, bench yg aku suka duduk dipelopori budak rumah korang. Plus, aku taksuka assabiahassabiah ni :p So, aku pong menyemak lah bersama korang (?) HAHA ALASAN. Taksuka? Alaaa suka laahh. Terima lah aku seadanyaaaaa. CEIT JADI HEROIN CERITA APA PULAK NI MUJA?


okay continue study. Thanks for stopping by readers. Even post makin entah hape hape. Assalamualaikum.


I love when an old school's friend comes visit me :)




Thanks nyanya for the visit. I really2 appreciate it :'D At least i know there is still somebody near me who knows my past and the real me, here. Thank you so much. Sorry kalau jadi tourist guide yg bosan. Dahlah sesat, HAHA. iAllah will not forget pengalaman masuk Land Rock tadi :P

Waiting for your next visit, dear :') Assalamualaikum.


AND THERE IT IS .



Aku takpernah rasa cuak lagi sebulan nak exam macam ni. Maybe sebab sudden kot, tuptup final next month! Okay, cool muja, coolllll. I should decrease my online time noww.


Kepada sesiapa yg pernah aku buat terasa and marah and whatever yg mazmumah aa, aku mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Bukan sebab nak exam je aku cakap macam ni, tapi memang sebab perlu kot mintak maaf kalau dah buat salah. Aku manusia yang setiap masa takpernah terlepas buat salah. Okay ini bukan cerita hindustan, tapi cerita korea. haa tibee ?


korang, tolong doakan kejayaan aku, kau, mereka, kita bersama eh.

SEMOGA NUR MUJAHIDAH ARIFF BINTI MOHD ASRI DAN RAKAN SEPERJUANGANNYA MENDAPAT MUMTAZ DI DALAM FINAL EXAM 2010/2011 NYA INSYA ALLAH AMIIIIIN.

Thanks sebab amin kan bersama :) Assalamualaikum.


quick update.

Lirik ni ingat ingat lupa. Kalau rasa ''eh boo kepada muja kerana beliau salah lirik'' hehe jelah ye. Muja ni memang penggubal lirik orang (?) hihi. Tapi lirik ini sangat amat sangat amat touched :') First time dengar by an-Nusra, Smk Sungai Pusu :)


si skema tengah skema depan uni centre, err kot hihi


semalam kita seriang kicau burung camar,
mengharapkan sesama ku dibelai manja,
di saat ini ku kesepian keseorangan,
kau tiada lagi, derai tawamu hilang ditelan masa.


Kini kau dan aku,
Jauh terpisah,
Entah bila dan dimana kita kan bersua.


Akanku doakan,
Agar kau bahgia,
disamping yg Esa,
kau diredha selamaNyaaa,..


Siapa ingat lagu ni, angkat tangan macam sayaaaa? *gaya si uchop.
Hah, tadi tengah balik dari gamaah, hujan rintikrintik.
Dengan cuacanya yg mendungmendung sejuk.
Titibe teringat dulu our final day kat Newz,
aku, umi ngan dina romantik cenggini lah.
Jalan dalam hujan,
Sambil tangkap gambar yg mana konfem lah aku ngan dina jadi model kann. Gaya pong dah ada (?) YUCKKS PERAHSAN.


Oh btw tadi memang exercise kurus habis.
Basuh baju balik sebab kena hujan.
Habislah korang aku lagi kurus daripada korang.
Habislaaaa habislaaaaa :P


ps. i wish everything's like before. like we all used to be. Now something feel different. No. Everything feel awkward. Real double triple awkward. Is it my fault? I'm sorry if i am which i dont know what it is/are. Or if it is you all's wrong, aku dah maafkan. Just, i miss those precious moment when i looked back at Ai's album :(


sambil dengar nasyid battle of nasyeedians, cfs iium :)


farah, tengok aku minum mineral, kau ni minum air gas je. Hikhik :P


nanti aku boleh cakap macam ni, ''dulu masa zaman nenek belajar, evacuation, suasana revolution, perintah berkurung, rasa earthquake even sekejap je pong, semua nenek dah rasa. Ha banyak dugaan waktu nenek belajar, cucu yang belajar dalam suasana aman, lengkap facilities ni kenalah belajar elokelok. Kalahkan atuk ngan nenek. Takmalu ke kalau orang cakap atuk and nenek yang tua ni boleh kalahkan cucu yang mudamuda lagi ni? Kan atuknya?''
*sambil meminta sokongan si atuk yang masih handsome seperti dulukala dengan pandangan yg penuh cinta'


hihi, berangan je. Again :) Semoga kite semua sukses Amiiiin,