i prefer two than 1 :p

assalamualaikum.


apa mimpi muja update blog ni? semangat je cakap blog dah deactivate semua kann. tapi tibatiba muncul. HAHA tak tetap pendirian? booo!


sebenarnya ini entry khas sempena end of year and starting of new year, my 19th year :) after a week or more aku maybe akan senyapkan balik blog ni. mungkin :) oh dan, nama pongg special entry kann, so post kali ni iAllah panjang drp biasa. hihi. so, here it goes, the so-called-special-entry. HAHA


gambar tiada kena mengena.
Ibnu Sina 08/09, dimana terlahirnya sebuah lagenda :) hooyeahhh


JANUARY && FEBRUARY.
i'm not in Msia. am at newzie and aussie. waktu dekat sana, aku sangat tak sabar nak balik Msia sebab entah. HAHA. tapi sekarang, aku sangat rindu tempat itu. dahlah apartment aku dekat tengah2 bandar, sebelah shopping mall pulak tu. aku rindu gila nak jalan bebas pergi mana-mana dengan dina waktu umi tengah dekat ofis. beli mushrooms at a very cheap price. beli giant ice cream yg ada topping macam-macam. beli international novels dengan harga yg memang rambang mata, the view, the peoples. ohmaigoddd, i cant help missing it right now.


MARCH && APRIL.
end of Febr, i went back to my country. tak sampai seminggu dekat rumah, aku dah start kerja as an Admin Assis. of Mahallah Zubair al-Awwam, International Islamic University Malaysia, Gombak. FYI, itu adalah male's hostel and waktu 1st 1st kerja, i am the only girl yg kerja situ kecuali makcik cleaner and makcik jaga kedai bawah yg husband dia ambik bila habis kerja hari-hari. mula-mula kerja aku hanyalah duduk dekat kaunterm serve student yg ada problem dengan admin then FACEBOOK, tapibila dah start je semmmm baru, aku mula busy sampai ada sekali tu aku letih sangat layan foreigner aku terbaring atas lantai ofis, macam rama-rama.

then dapat result, yg aku tak sangka and sangat bersyukur dengan result itu. eventhough bukan straight A's.


MAY && JUNE && JULY.
at first aku dapat offer pergi KMSelangor. tapi aku tahu aku takcukup tough untuk pergi, and aku tunggu tawaran upu. mula-mula aku dapat UiTM Shah Alam, Asasi Undang-Undang. then aku appeal mintak tukar Uiam and alhamdulillah, dapat :) Asasi Undang-Undang. then, umi ngan abah offer nak further medic at mesir, dengan certain conditions (everything happen with at least one condition, kan?) lepas dah fikir semasak-masaknya, aku pun accept and appeal sekali lagi tukar asasi Bio Science, sebab at least, before aku pergi aku ada lah belajar sikit2 asas apa yg aku kena belajar kann.

Centre for Foundation Studies IIUM. amat banyak, amat banyak, amat banyak, benda yg aku belajar, memori aku dekat situ. and sampai sekarang aku sangat rindu CFS. sangat rindu.


juga ke bandung&&jakarta. membeli dresses yg amat banyak sampai tak terpakai sebab tertinggal dekat Msia, eh malas nak bawak sebenarnya.


AUGUST.
aku dah selamat keluar CFS, with my beautiful final day dekat situ :) then aku duduk jeeee rumah. tak buat pape. lesen pun takde, sebab aku fail waktu March and takde masa nak retest balik (hihi, alasan) so kerja aku makn, tido, fesbuk, kacau dina, hangout menghabiskan gaji-gaji terakhir dan juga ambek extra classes.

then, yg dekat ILIM tu waktu august jugak ke? forgot.


SEPTEMBER.
aku menghabiskan hari2 terakhir aku sebelum berangkat dengan insan2 penting selain family aku (family aku, hari2 jumpa kann :p)


and aku berangkat ke Mesr dengan scene2 best dekat airport :)


OCTOBER && NOVEMBER && DECEMBER.
here i am. learning for my new life, new experiences, new skill. and still trying to adapt with all this 'NEW'. antara benda2 yg aku teruja dah belajar sekarang ialah memasak, basuh baju sendiri, gosok baju sendiri, jahit sendiri, bayar sewa, barang2 sendiri. almaklum, saya dari kecik hidup memang kena dibantu oleh manusia-manusia lain.



ohh aku tulis entry ni tak dengan sepenuh hati. sebab? kak nabilah tengah bukak cerita family outing yg lawak gila and aku nak cepat2 pergi join. HAHA. bagaimana dengan azam? takpelah. azam biar saya je yg tahu. err okay, sebenarnya takde lagi. hihi. kesimpulannya, 2010 banyak benda baru yg jadi dalam hidup aku. aku sedar macam-macam. aku lagi rapat dengan family aku sebab a year before aku sgt busy dengan spm kannn. dan existence of the 'him' in my life yg mana buat hari2 aku always pretty with :) . okay itu sahaja, assalamualaikum !