mash potato


friendship is group of friends that cruise in a ship :p


even though we are separated miles apart,
i am still care for those who i care before.
i am still willing to hear all those stories, without any doubt.
i am still wanna give all those crappy advices (hehe).


dear my beloved family and friends,
i am still me lah.
the same mujahidah.
distance are not the excuses.
terrr, fesbuk kan ada!


syu, iman, farah, take a great care of yourselves. ingat, behind the salty soup, there's always water to neutralize it. and there is always a reason why the soup, salt; e.g. jangan nyanyi waktu masak ke. (HAUHAU kerja sape tu? mengaku cepatt :p) okay assalamualaikum. anatomy yok.

posto jauh dari zagazig,

untuk dear nurul iman bt abdul rahim, my bffff (to the infinity, and beyonddd)


i choose this pics because none of us looks Okay, okay. FAIR, haha.


aku tahu kau boleh, aku tahu kau kuat. kitorg semua tahu kot that fact, kau kan apprentice malik nor (?) tough gitu. hahaha. okay tak lawak, jangan gelak.


papepun, aku doakan kau yakin dengan any of you decisions... yg dipilih dengan rasional :) aku respek kau berani pilih begitu. aku mintak sorry sangat amat, for not being there, tolong redakan apa yg kau rasa, though i'm not the suitable person to make you calm. tapi iman, trust me, aku nak sangaaat dengar cerita kau, apa yg kau rasa. aku kan psichiatrist-to-be (?) HAHA tibeee je. plus, kita kan bff since err standard 3 i guess :p


akhir kata, silalah nangis terharu baca post ni. hahahahaha poyosss giloss mujass nisss. diharapkan dengan kehadiran post ini, cik iman akan tersenyum [ :) ] and sedar bila kunci hilang, ada kunci pendua. err maksudnya bila iman sedih hilang something, aku, kitorang selalu ada untuk kau, iAllah selagi hayat masih ada ^^,


lastly, imissyou too iman. aku balik msia nanti kau kena belanja aku at least tiga angka! TAU! hahaha. assalamualaikum.


sat je .

not the peak yet, and no snow. here, the only places yg ada snow is our freezer@ice box (kata the eldest in our house). but the coldness, perghh amat perghh. fat factory in our body sedang giat menjalankan kerja kerja mereka. syabas betha syabas.


btw here are some lame pics. i seriously malas nak upload dalam fesbuk especially.


anis pakai baju Yee Jung Sun Bae. eh ter-underlined pulak doh


hot cappucino should be fine, but tak sampai 15 minit die sejuk sudahh, asap je lebih =,=


gambar ahlul bait harus ada, nanti dorang membebel ''mana gambar kitooo?''


dah. mengada nak ada post baru je benonye. ditambah dengan Nurul Iman Abdul Rahim kata nak tengok gambar winter. sorry lah sister, sini tiada salju. puteri salju je ada. err aku lah tu! diam, jangan bangkang. assalamualaikum.


sedang tough tapi bukan bina badan

tough jiwa, tough hati, tough emosi.


sila ushar gambar puas puas. fikir, fikir, gambar apakah ini .

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tettttttt. masa dah tamat! ladies and gentleman, inilah gambar meter terbakar yg apinya prshhhhhhhhhh mantop tersembul yg membuatkan asap hitam agak tebal juga buat kami trauma lalu mulut terkunci. haha hiperbola sungguh.


cerita. tengah baca anatomy (student berwawasan ni), tiba-tiba rasa imarah macam bergegar sikit, lepastu dengar bunyi POOOOMMMPPP pastu dengar orang jerit, lepastu blackout, lepastu keluar rumah tengok what happen, lepastu nampak api, lepastu nampak asap hitam, lepastu semua macam muka pucat, lepastu naik rooftop, thinking what to do! dahlah takda emnergency exit, and lalu tangga and kawasan kejadian je satu-satunya jalan nak keluar. takkan nak terjun dr tingkat tujuh kot. GILOS, tak terpk langsung nak buat macam cerita hundustan dok ikat saratoga smpaaai lah ke bawah. orang tengah cuak kan. passport and ATM card and money and buku anatomy je yg aku bawak untuk nak diselamatkan. laptop semua dah lupa dahh oi.


then, somebody shout from downstairs ''semua, turun! berkumpul dekat luar, NOW!'' sambil batuk batuk pun redha je lah turunnnn. dengan berbaju tidur, tudung selekeh (nasib baik tak keluar pakai kasut itik, malu woi) pun turun lah . dah ramai yg kumpul kat luar. ada yg nangis sebab trauma sangat kannn. lepastu pakcik-pakcik makcik-makcik yg ada kedai dekat bawah tu datang tolong. bawak fire extinguisher. TERHARU weh! sebab kami bangsa berbeza, tapi atas dasar persaudaraan, diorang datang tolong, RAMAI pulak tu. sangat terharu. syukran jazilan jiddan jiddan :) lepastu tabah pergi kelas even not 100% focus in the lecture. sorry sir.


now, nothing to worries. we are all okayy. alhamdulillah :) migrasi rumah senior sementara everything is fuuuuully okay (best sebab rumah ni ada sarkonah yeayyeayyyy). buat umi, abah, along, family and si dia, (HAHAHA takleh blah), dont worry. saya, kami okay sajooo :) kesukaran kan ajar kita erti kehidupan, and and dr kan kena tough :p tengah praktis lah ni. huanghuanghuangggg. semoga test anatomy mujahidah mumtaz AMIIIIN , assalamualaikum.


baru aku sedar

yg selama ni cara aku belajar salah. aku terlalu skemaaaa hafal bulat bulat dalam buku without REALLY UNDERSTAND the points!


but then aku ter PAAPPP! oh kaaaa-mooooon muja. this is just not you. si skema, skema dan SKEEEE-MAAAA. untuk belajar yg berkualiti dlm kritikal kuantiti ialah dengan baca masuk dalam otak (mungkin sambil melukis or whatever), then tarjim it in a sheet of paper by your own way! guna kaedah awak sendiri untuk faham. sambil mulut awak cakap apa yg awak tengah terang kat diri sendiri, or maybe by teaching others than ask them to repeat apa yg korang dah ajar, WIN WIN SITUATION :D try lah buat eksperimen cara ni! aku dah buat kat diri sendiri and alhamdulillah it's work!


btw, ini moment moment budak 1st year jakun merasa winter. rasa macam budak darjah satu masuk sekolah pulak ''awak sikit air ribena boleh?'' sambil sorong beg roda pink jenama swan. eleh jangan tak mengakuuuu, korang pun buat kaaannnn....... :p
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sory gamba lombap bonar nak diupload. so i press the red-close-X-box and takde lah gambar jakun jakun untuk dipoyosss. huanghuanghuanggg xD ma'alish yee (which means sorry :p). semoga muja mumtaz anatomy dan assalamualaikum.


i'm hoping for one day of snowww

but snow kat sini terdiri daripada debu sajoo.



harini amat sejuk, angin amat kuat. sampai rasa nak tumbang je ohhhh, almaklum i kan kurus (jangan sangkal!) tulah pagi tadi naluri keibuan aku awal awal dah kata PAKAI WINTER COAT, degil! kan dah padan mukaaaaaaaa =,= tapi tabik springggg toing toing toinggg sama itu mama mama yg slumberrr derkkk je jalan kat luar without even sweater! (even obviously they are shivering all over the body)


btw, tadi kelas english dr. cakap ''i'm interested to know more about your lovely country, Malaysia'' , lepastu die suruh lah nyanyi anthem. memang kami semua student Malaysia semangat gila lah berdiri dan menyanyiii sampai ada yg melelehh. terharuu rinduu banggaaaa semua all in 1 :') oh Malaysiaaaa...


ps. somebody, treat me a ticket to europe pleaseee. i am batakly wanna play with snowww! a real one, of course :D


confident itu memang perlu .

tapi jangan terlalu overconfident.


dulu, sebelum aku datang sini, aku sangat yakin. amat yakin. aku takkan homesick. NEHI! sebabnye aku dari kecik memang dah selalu sangat duduk jauh jauh drp femili. sebab tu lah bila dah remaja aku jadi paramaskulin parafeminin. toughh gitu, aku taktahu lah kalau aku perahsan-tan tapi tulah yang sahabat sahabat aku cakap (ohmaii rindu gila korang dol).


tapi bila dah sampai sini, yg mana sampai sekarang aku tak percaya aku dah sampai sini (even dah almost 3 months), aku dah sedar something. i'm having minor homesick. err premajor homesick actually, tu yang on fesbuk everyday. nak stalk mereka tersayangs :')


sebabnyaa rupa-rupanya selama ni, even aku thousands miles away from my family, at least ade sorang ahli femili yg akan ada sekali. normally, my umi lah. soo rindu dekat rumah tu MAYBE takdelah sangat. and to be honest, waktu nak berangkat 11th september 2010 haritu, lepaaas turun je eskalator tu, benda pertama yg aku fikir ialah, here i am. travelling ALONE, bring the hopes from my parents, family, him and friends and then banjiiiiiir. lagi lagi bila teringat dina cakap : IDAAAA, NAK PERGI MANA? NAPE PERGI SORANG-SORANGGGG? lepastu bila dah sampai dekat kaunter imigresen boleh pulak jerit IDAAAAAAA BABAAAAAAIIIIIII dari atas tu. okay enaf muja.


next week ada mid term anatomy. doakan saya mumtaz AMIIIIIN!


dunedin, jan 2010.

banjir dalam hati.


untittled.

untittle is a tittle. also 1 of my feveret song from simple plan :DD

hey kiddo, gi tengok kartun lah. HAHA


siapa siapa yg rasa dia pandai, help meeee. teach me how to have a REAL, QUALITY wayS to revise and remember all this points! tak macam waktu sekolah duluduluduluduludulu, study last minutes iAllah boleh kejar. yg ni, ia sangat banyak and bila dah baca, macam dah lupa. nak revise balik nanti tak cukup masa untuk revision for the new lessons. aku dahlah pemalas, so once i get the study mood, i'll grab it, tightly. untuk mengisi mood yg digrab yg julung julung kali datang tu aku amat harap aku dapat belajar dengan berkualiti. err faham ke ni? biarlah aku memang macam ni, suka cakap syok sendiri. dah diam, muja =,=


sekian sesi meluah perasaan. kita kembali ke anatomy.


ps. sedang take 10. err dengan berkualiti (?)


i thought i WAS a camerafreak back then,

but where the hissss are all my pictures in school uniformmmm?



3 most feverets me in school uniforms fotografs.


ps. baru lepas pics marathon ; family, sekolah, cfs, hangout. ahhh oooiii iiiihhhh ehhhhhh rindu banget siiihhhh


now i'm much too far awayyy.



now what's left is trusting. can we hold on that? i may believe in you, but i'm afraid i can not believe myself. yeah i know, me sounds negative. maybe this is just an evil whisper that wanna makes my heart flipped uppside down. hhhhooohhhhssss. muja, believe in yourself! pray for me. for us. for all of us.


ps. in other cases, i dont believe the existence of this kind of human. too much movies, dramas, theatres and even comedies in their lifes. pity them. hope they will wake up from those dream, soon.


namanya seven dayss

nama tempat yang buat kami gedebab gedebab.


ohh ini gambar pengenalan. kan dah kata saya budak skema bila pakai spek


we are neighbours :)


this is the lasagna. look at those breads. sooo bigggg and yummy!


chicken panne and chicken crispy


pizza margarita. actually we order cheesy lover, but this is not too baddd. but i miss domino's much more lahh :')


''haiihhh macam mana dengan diet ku ini?'' kata muja. ''bila masa pulak kau berdiet?'' kata mereka.


gambar gedik itu kan harus . haha


ni semua mereka yg makan. saya tukang tengok je. HAHA


sayyy kejuuuuu!


kerana selepas itu lihat sub total nyaaa. WAAHHH gitu youuu. HAHA


apa yg aku merepek ni? begini, kami setelah 3 bulan kat sini baru lah nak merasa makan mewah. selama ni makan kat rumahhhh je. almaklum, semua kan power masak (HAR HAR, power lah sangat(?) ) okay dah. assalamualaikum :)


ps. tulahh, aku rasa blog aku dah jadi kedai makan dahh dolll -,-


jauh mana pun aku pergi, aku tetap muja yg same.

scratch it!

kaitan: aku kalau candid mesti muke weirdoooo. deyyyy


dulu, almost everyweek klcc or mid or seangkatan dengannya akanku lawat pawagamnya. kalau tak pergi tu rasa pelik, sampaikan dalam masa 3 hari 2-3 kali pergi. ah bukan social, lepas tonton, pulanglah ke rumah. okay stop skema.


kini, eventhough aku memang jarang gila turun cairo or alex or apa-apa lah yg ada cinema yg tayang cerita mat saleh (sebab cerita arab bukan aku faham pun) (ade baba kat bawah tu selalu pasang cerita arab, fuyoooohhhh aku tengok, tapi aku nganga jelah sebab tok pehe) tapi cerita Harry Potter season baru tu and rapunzel telah selamatku tonton. err download lah of kos. heheee. yelah, i tengah saving duit ni, kalau turun bandar besar, lagi bosau lah jumlah al-fulus nak guno pulak.


ha lepastu aku boleh poyo dengan budak-budak yang ''aku nak pergi cairo. nak pergi tengok Harry PotteeeeeeeEEeeer(nada naik turun)'' aku dengan yakinnya ''oh eh? dah tengok dah''. see jimat masa, jimat duit (padahal jeles nak turun cairo gak, tapi buku tak baca lagi)


but friends, there is one thing that i've changed, yakni i am no longer talkative. saya sudah mulai menjadi pendiam dan pemalu dan penyegan dan penyangkut?. terharu tak? terharu tak? HO HO HO horlicks! =,= dah, assalamualaikum :)