okay dah separa rajin .




seperti yg dah dicakapkan before, ini winter coat (?) yg pakai khas untuk dalam rumah. pink itu keharusan. untuk menunjukkan keanak gadisan, awww. HOHO. okay merepek. setakat ni jelah kerajinan saya menangkap gambar ye. (muja tipuuuuuuu!) dah dah, gi sambung online study yoo. assalamualaikum!


bort bortt tu bukan bunyi kentut tahu

bort = port. org arab tak ghoti sebut P dan J. siapa yg teringin nak berlakikan org Arab sila take note ye.


semalam pergi jaulah. ke Port said. unt beli winter coat and beberapa brg winter lagi memandangkan dah nak dekat winter kaann. sekarang-pun-dah-sejuk-gila-malas-nak-mandi-koooot. nape tak pergi je kat mahattah keee qamiahh kee ha muja? sebab kat PS (aww name manje gitu youu. HAHA) barang MURAH GILA bebb. dah a banyak choice, banyak murah pulak tuu. barang yang harga L.E 120 aku boleh mumkin tahfik shuwaiyyah ya amm, la fulusss, ana tolabi aktharr (aku hentam je arabic tu weh. sekali menjadi, HAHA) dapat lah L.E 80 . wah wah wahhh gituuu XD


so at the end of the jaulah, i managed to spend L.E. 265 which is equivalent to rm 153.70. err lebih kurang laa. rase berbaloi lah jugak harga tu untuk 2 helai winter coats and 2 helai baju kait yg untuk pakai dalam rumah . dekat msia tak dapat kottttt . gambar gambar tersebut akan diupload nanti2 (kot) sebab malas nak tangkap gambar. pemalas kan ? muja kaaannnnnnnnnnnnn.


kambing beratur .


ni lah port said. tapi ni entrance je . belakang baaaanyaaaakkkk lagiiii


gambar sendiri itu keharusan. hoho


lain lain gambar di album BORT BORTT di fesbuk mujahidah asri. sekian, selamat weekend.


blulblublub *bunyi air mendidih

tanda kesemangatan yg err semangat ahh .




suddenly aku rindu gila kat newz, walaupun aku stay situ 2bulan lebih je. even bukan tanah tumpahnya daraaaahku (dengan melodi). aku rindu environment die, weather die, views die, the peoples, oh dan juga siaran TV yg perghh. dalam hati macam semangat gila nak sambung specialist dekat situ. membuak buak lu tahu?! hah dah start kerek ah tu. KONTROL AYU MUJA, AYU! tapi kan tapi, macam sekarang ni, subjek makin lame makin sakit kepalooo paip, entah dapat ke tak lah mimpi jadi realitiiii (again, dengan melodi. kali ni af punye).



''eleh muja, kalau kau nak sangat pergi newz lagi, kau pergi je lah ngan husband kau, honeymoon. laaagi syiok!'' alahh tanak. ingat nak honeymoon dengan husband dekat italy wah demand youuuu . kalau pun nak gi newz ngan husband, ialah untuk sambung study. husband jom husband nak tak kite sambung study same-same dekat newz? jom la jom laa . HAHAH weh aku taktahu apasal gatal giloo nak garu ni. umi maap umi, okay ida sambung study :p he he he (bayang aku gelak gila inesen)



ps. mesti korang ingat aku ni banyak berangan kan? sape jawab YA hantarkan share 10 (no saye) dan hantarkan ke 22121. sekian , hahaha!


tengok, siape yg boleh tanak datang lagi tempat yang biyutiful peacefuuuul gila ni?

seminggu ku rasa bagaikan seminggu


teringat di saat kita tertawa bersama, ceritakan semua tentang kita :)


will online rarely starting from tomorrow. anything, just leave posts on my fesbuk (mujahidah asri) wall or if it kinda private, just drop a message in my inbox. or formspring. or chatbox. orr err email? HAHA. okay okay. dah dah, nanti berat hati pulak nak tinggalkan dunia maya ni (maya, macam nama org je kot. haha) buat kalian kalian, good luck in whatever you do, && think before act. kite buat tu betul ke endak, sahih ke khata', aiwa ke mush okay. wish me all luck, tenang hati, jiwa, raga, bakul, semua ah.


jangan rindu rindu aku sangat. HAHAHA. tataaa! oh dan ps, aku online maybe jumaat or sabtu macam tu or JARANG JARANG pada weekdays okay. just for checking my emails and such. again, TATA and assalamualaikum.


i miss class english cfs iium :'l


iium cfs's library, 12/7/2010, 9.15 pm


i think. i realise. and i know. english aku makin lame makin teruk. yeah yeahh grammar aku memang dari dulu berterbaur, no doubt. dalam exam pun (DULU) yg buat aku selalu score ialah vocabs. tapi sekarang? aku rasa mcm vocab aku 80 percent hilang! aku taksuke perasaan takde vocab yg bertambah juga bombastic juga yg lawaaaaa. aku rasa macam lost part of my past. ni bukan ''wah, muja poyo bijak english''. bukan lah ngengg. aduh, dah a malas nak describe. wish me a superb result for anat this sunday. thank you.


ps. sini ade je kelas english tapi yg aku blaja ialah medical terms, medical scopes, derivation of medicals wordss. takde word word english yg jiwangg puuun. somebody, post me sophie kinsella's novelss pleaseee!


si kecik vs si comel. sape si comel? hik hik


*gamba ni tipu. mane ade dina lagi putih drp aku*


''twinkle twikle little starr
how i wonder what you are
up above the world so high
like a diamond in the skyyy

sekor labah labah cuba panjat perigi
bila hujan turun labah cepat lari
terbit matahari air takde lagi
labah labah cuba sekali lagiiii''


dinaa ingat tak dina suke paksa ida nyanyi lagu ni? ha budak kecik, kulit kaki ida menggelupas. sape nak cabutkan? kalau dulu dina suke titibe cabuttkan, sebab takde keje nak buat memandangkan TV ida yg konker. HAHA, sape suruh kecik sgt! umi poskan dina datang sini! sertakan sekali dengan kuey tiaw juga kicap kipas ye umi :p ha, jangan lupe botol susu die sekali. karang menangis si gendut perasaan budak kecik tu :P


ps. when the homesicks syndrome strike up. ni semua sebab sakit kepale tak faham subjek tadi lah niii T___T

kenape muja tak kurus kurus ?

wah, tajuk boleh mencetuskan kontroversi ye cik cik sekalian. nasib baik tuan punye badan yang taip.


aa haaa. ekceli gamba ni ialah gamba TANGGA yg ditangkap dari depan rumah kami. SEE, tinggi gila kan? inilah rutin aku naik turun setiap hari. tak campur lagi tangga gamaah serta berjalan kaki untuk ke gamaah yg ambil masa plus minus 15 minutes. tapi aku pelik KENAPA DIAMETER AKU MACAM BERTAMBAH _________?*isi tempat kosong . ceh, tepuk perut tanye makan ape lah muja oiii T___T


HARUS PLAY




serious, aku bile tengok video ni 1st time, macam touch gile. tapi takde ah sampai menangis enn, pun-dan gila. HOHO. aku jumpa video ni dekat wall 'membe' aku yg mane membe die yg bagi. membe die ni aku rase lahh macam agak rapat ngan die, and sekarang membe die tu dah fly keeee egypt. pastu yg buat aku terharu, ukhuwah mereka lahh. oh dan fyi, membe aku tu laki dan yg bg tu juga laki. eh faham ke? ALAAAAAA senang-senang, cube korang bayangkan membe yg korang raaaapat sgt bagi video ni kat korang? ape yg korang rase? sape takde perasaan taknak kawaaannnnnn!


thank you Allah :)



pejam celik pejam celik, dah sebulan rupenye aku kat bumi zagazig :) doakan aku kejayaan rohani fizikal untuk 6 tahun akan dtg ye . iAllah :) nanti aku bagi pasir mesir free . nak ? :P

akademi belajar melintas.


*rasa macam takde zebra crossing je kat sini


perkara yang paling buat aku kerut kerut mulut dekat sini ialah MELINTAS JALAN. aku akan menjerit woooo-aaaa dulu pastu aww aww lepastu of kos lah pandang jalan nak tengok kereta ade ke tak walaupun macam agak takde function sebab diorg bawak kereta memang mahsyuuk wa cakap sama lu. kereta kuda pun lagi berhemah tahu. tapi best do sebab aku jarang mengumpat di sini kerana kalau aku tidak puas hati aku akan terus mengutuk depan-depan biarpun perkataan-perkataan tersebut sepatutnya dicensoredkan untuk gadis melayu terakhir macam aku ni. diorang bukan paham pun. at least aku cakap depan kan. HA. HA.


wahh best do gune bahasa pra-baku. try lah try lah.


go muja gooooo


i dont want to be like this even i know i will someday T__T


should i make a proper schedule? proper like seriously properrrr. because currently my days were like upside-rightleft-down! but, there is a problem. i hesitate that i can follow it scematically sebab macam harini, i planned to study after online about 10-30 minutes and i've made it! but then titibe almari sampai and kene pasang, lepastu kene kemas bilik juga rumah, lepastu masak, lepastu solat semua2, rehat sambil online sekejap, then nak sambung balik study lah konon, titibe ade tetamu datang. it almost 11.30 pm then. lepastu dah start penat, went to kitchen and make some nescafe then baru lah boleh blaja. titibe it's already 1.30 am and i didnt finnish study yet. subuh is like 4-4.30 am. just left few hours to go. when will i get my beauty sleep? haa, i'll try to have some tomorrow. kalau ade. hope soooo.


well, isokey muja. as the uia's students done their holi-days, i'll make one. iAllah:) aku nak mesra-mesra dengan budak uia yg cuti cuti ni puas puas. haha! we will never achieve successes if we didnt SINCERELY strive for it. doakan aku berjaya iAllah!


go go go ale ale alee



banyaknye dugaan nak bace bukuuuu. semoga aku kuat iAllah! bbasyaa muja! ingat umi, ingat abah, ingat mereka yg tersayang *awat macam bunyi iklan pandu cermat (?)


HOHO . setelah sekian lame XD



semalam macam semangat gila skype . mula2 skype ngan umi&&alang, pastu fara iz, pastu fatin kaswan (walaupun tak berapa nak berjaya) pastu hehehee. sape nak skype ngan aku lagi? KAHKAHH! mu muja poyo gila macam lah ade orang nak skype ngan kau xD


astaghfirullah. muja. get. away. from. laptop. now. ade. kuiz. minggu. depan. lah. ngengg. ok , salam!

mum's best friend :)



SILA KELIK UNTUK KE-KELIER-AN


haaaa nape ayat umi touched sangat? sob sobbb terharu amaaat lah umi. i am forever abah's && ummi's little daughter, eventho i didnt celebrate my 18th birthday with you guys :) thanks for your doa, alhamdulillah ida dapat sambut dengan my new-iAllah-great-family here :)


dikesempatan sempena my 18th birthday ni, ida nak cakap:

1. thank you soo much sebab bagi ida peluang hidup kat bumi Allah ni since last 18 years.
2. syukran lakum sebab bagi ida bernafas dengan atmosfera keluarga yg iAllah sempurna dekat mata ida.
3. trimas jugak sebab bagi ida peluang belajar dekat sini, iAllah try nak kejar ape yg ida berangan daripada kecik.
4. seriously, ida pasti takde ape yg dpt ida balas setanding dengan ape yg walidain dah buat dekat ida :)
5. iAllah ida akan try kejar degree ida ni dengan pangkat mumtaz. umi ngan abah doakan lah tau. sebab redhallahi fil redhal walidain :)
6. aaaahaaa, doakan anak-anak baru umi sekali tau. name diorang anis, kak dijah, kak hana, aini and kak nabilah:)


haaaa, lagi ida nak mintak maaf banyak-banyak dekat semua salah ida waktu zaman ida tak matang and khilaf dulu sekarang mahupun akan datang. salah zahir batin, depan belakang, tahu tak tahu, semua ida harap umi ngan abah maafkan tau. iAllah. sebab ida yakin usaha+doa+tawakal+KEREDHAAN UMI ABAH sangaaaat lah penting. ida dah belajar fact tu waktu spm dulu.


ok dah selesai! hahaha. jiwang dengan family tak salah kaaaannnn. HEY, I AM ALREADY 18 OKAY. DAH TAK SALAH NAK JIWANG KAN KAN KAN? hahahaha. ok dah, kalau tak terharu taknak kawan. HAHA xP


ni konon-konon nak jadi cover magazine untuk grouping punye esaimen english waktu kat cfs dulu. tapi hehe tak terjadi lah pulaaa xD but at least ade lah usaha jugak kan sikit-sikiit xP


ni ha, aku terjumpa. bila tengah marah or happy, please jangan cakap apa-apa or buat apa-apa. sebaaab mase tu manusia tak berapa rational sikit. pastu, bile tengah marah, silaaaalah duduk. takleh gak, silalah baring. masih tak boleh, silalah tidur. still tak boleh, silalah berwudhuk dan solat .


ingatan untuk aku jugak sebab betullah waktu aku tengah marah semua benda macam dah nak terkeluar. tapi lepas tu rasa macam ''ngeeek gila. asal aku buat macam tu?''. salam:)


sape nak jadi dr tulaaang ? :)



there are types of bones. long bone, short bone, irregular bone, sesamoid bone and ape entah bone lagi. refer buku nanti nanti xP

well at first i thought long bone is like bone yg panjang panjang macam radius, ulna, humerus etc. je tau. yelahh, sebab itu obviously nampak looonngg bone. but ekceli do you know that long bone is actually bone yg ade a shaft and 2 ends?

sooo kite punye phalanges ni also is a long bone tahu . err phalanges tu part of bones dekat jari kite. termasuklah kite punye fingertip. eh, faham ke ni?

ps. HAHA , sori merapan. buat revision jap xP

a journey to remember :'l

nak emo ni. takut cepat takuuuut :*(


1. masa kecik-kecik dulu, around 5 years old, sambut ngan mamat tembam ni, main keliling meja sambil tiup benda yang phoooootttt pheeetttt pastu keluar benda bukak tutup gulung tu (dapat bayang tak?). best gila aa. 1st time kan ade bday party ala-ala org mewah gitu.



2. aku hisap botol sangat lama, sampai darjah dua. sehinggakan pernah sekali aku ter-bawak botol susu gi sekolah. haa, sebab tu ah gigi aku dah macam RABBIT ni. HA HA. jadi pada bday aku yang ke 9, abah&&umi dengan sukacitanya belikan kek kaler pink ala-ala peach dan tertulis ''HAPPY BIRTHDAY, NO MORE BOTTLE OK?'' dan bermulalah episod aku berhenti hisap botol (tapi kadang2 still curik curik hisap botol adik)



3. form 4, umi datang bawak kek pandan the beaker's cottage which is one of my feveret cake besides cake kaler pink ade kelapa tu gi asrama. okay, tipikal situation. but yg extraordinary nye, my 16th bday present is cd BARBIE AND THE DIAMOND CASTLE yg mane waktu tu cd ni baaaaru je release. terharu aku :')


done. just some piece of my bday celebration's memories.
HAPPY 18th BIRTHDAY MUJA semoga gumbira sambut without family :')
now you're legally 18 :)

HAHA ke HOHO ke HIHI ke HAAAAAIIHHH ?

sila pilih jawapan yang berkenan bila dah klik untuk tumbesaran ya kanak-kanak sekaliaaan.

klik satu.


klik dua *lihat box pink dan biru pekat


budak ni merangkap adik aku kelihatan seperti takde kerja nak buat padahal esok sekolah l_l haaa, jadi, yg mane satu pilihan anda?


jaulah ilmiah :)

on wednesday, starting from 6 am untill 7 pm. quite tiring but best kooot :) it was likee i live in some kind of zaman tamadun dulu-dulu. ahhh, tetibe teringat kelas sejarah :')


paling awal turun. paling semangat turun. kalau kat uia dulu memang harapan ahh. HAHA


1st, masjid al-azhar, kaherah, mesir :)






BEST FACT. universiti al-azhar al-shareef (Azhar yg mulia) (yg mana asalnya masjid al-Azhar) ni diasaskan oleh dinasti Fatimid di Mesir, keturunan Fatimah, anak perempuan dari Rasulullah S.A.W. Fatimah dikenali sbg Az-Zahra (yg pintar) dan nama uni ni diambil sempena penghormatan kepada beliau :)



2nd, Qal'ah salahuddin (benteng salahuddin) ^^,




*bhadapan benteng salahuddin

BEST FACT. kawasan yg saaangat luas. letih lah jugak nak bjalan. tapi best! tletak bsebelahan dgn Bukit Muqattam dan berhampiran dengan Medan Saiyyidah Aisyah.

idea pembinaan adalah hasil cetusan Sultan Nasir Salahuddin al-Ayubi sediri. waktu tu, baginda tengok kota kaherah saaangat luas dan besar, very exposed to bahaya && serangan sebab takde sistem pertahanan kubu yg ampuh mcm di Halab dan Dimasyq, Syria khususnya waktu perang salib berlaku. Asas kubu ni diambil dari batu piramid di Giza.


juga, masjid saiyidina Hussein, Khal Al-Khalili, Masjid sultan Hassan, Maqam Imam Syafi'e, Masjid Amru:)


ini nama die power rangers pink! HAHA. walaupun tahu akan diumpat, tapi saje nak capap jugak. KAHKAHHH!

ps. ade gaya cikgu sejarah tak. heheeeee. sekian :)

it's not too late .

sori iman sebab lambat. thanks farah sebab ingatkan :p

the best part, aku suke tikar ikan. sebab die pinkkk. HAHA


meja study and alatannya.


mine purple gambar princesses. yg ni je paling matang. yg lain gamba mickey mouse etc. takpun, mahal XD


done. baru aku tahu rupe2nye ramai lah jugak senior aku yg dah kawen waktu blaja. aku jeles(?) HAHA gatal. baru 2 minggu dah gatal. bagus lah tu muja =,=


ps. somehow i feel quite sad this night. ohh suddenly i miss msia :')

semangat je nak skype.

tapi taktawu nak skype dengan sape. HAHA

thinking of changing my jeans to bundle of skirts and jubah (?)


bukak fesbuk, aku yg teruja tengok org statuskan pasal maher z dtg msia even aku bukanlah die hard fan pun.

haa, back to the story. sape2 yang kenal aku waktu kat cfs uia dulu, kan aku keluar uia awal gila sebab KONON nak lari drp math&&fizik kannn kann kannn. tapi hah padan muka *tangan tempek kat muka, sebab tadi baruuu je aku blaja physics of sound dalam histology. jadi nak tak nak, aku kena nak jugak belajar sebab kali ni aku tak boleh lari lagi. ok, dah insaf. LARI BUKAN JALAN PENYELESAIAN SESUATU MASALAH.

ha, tu jelah. PS, gas memasak ohhhh gas memasak. silalah ade sehingga esok pagi. janganlah habis time ginii T____T i lapar youuu.


assalamualaikum.


jangan tanye kenapa , tapi sejak due menjak ni aku malas gila nak lipat dan gaya2 kan tudung =,=''



1st and second day went well i guess :) lagilagi bila 2 kelas takde harini . HAHAHA! jadi kami mengambil keputusan untuk bermanja-manja dengan lemak-lemak kami dengan balik ke rumah menaiki trenko. sambil terlupe pulak yang baru tengah hari. jadi, memang penuh gila wa cakap sama luuuu! kalah SARDIN KAWAN DENGAN TUNA kepadatan diaaaa. sampai nak turun trenko menjerit cakap:

'' ya amm. salam! bass basss '' despite of penggunaan bahasa yg betul ke tak xP

turun trenko, relief amat. pergi kedai baba, beli spagethi and mayonis and nescafe dan pulang ke tingkat 6 imarah . sekian bed time story pada hari ini :)


:)




well , here it is! my first day. wish me all fineeeee && get mumtaz academically and sahsiah iAllah :) take care guys! ^^,


here it goes ~

1st year and 1st sem timetable. bbasyaaa mujaaa!


briefly, there are 3 groups for msian 1st year students which is A1, B1 and C1. i am in the A1 groups (semoga result aku seperti nama group aku. AMIIINN ^^,) and satu group tu adelah around 40 students. lepastu satu kelas plus minus 2 jam starting from 9 am until 3 pm.


sunday: arabic wa quran. anatomy theoretical. physiology theoretical.
monday: physiology theoretical. bio theoretical. histology practical.
tuesday: bio practical. anatomy practical. physiology practical.
wednesday: histology theoretical. bio theoretical.
thursday: anatomy theoretical. physiology theoretical. anatomy practical.


done:) doakan aku mumtaz iAllah! umi abah doakan ida:D

should should shoulddddd



the things i should do since my first degree's semester will start on the day after tomorrow -,= :

1. never ever sleep after subuh.
2. online once a week or less. maybe jumaat because we are having classes 6 days a week.
3. revision at least 5 hours a day. i should study more than others. SHOULD! ingat pesan umi
4. no talking craps and eating in class.
5. tido mencukupi. jangan ngantuk dalam kelas esoknya.
6. fasting. i eat like panda since i first come here T____T and now, i slightly look like a panda!
7. anything else should i add ? i will if there is .

ps. semua dah done puase syawal? :)