tibeeee ?

i wish my guardian is here. pooofff! i need to feel fully secure. HAHA
ah mengade lah kau muja xP


jom sambung :DD

season finale (?) :DDD


ini suppose to be basketball game. sempena riadhah untuk aid fitr. yelaa, sebab kat sini gadis/wanita untuk bersukan AMATlah payah. bahkan, hanya dengan menaiki basikal pun, dah dikira aib.


tapi aku en takreti main basket. basket en macam kasar sikit drp netball (?) habis entah berapa banyak muka TER-kena penyepak drp aku doo. kahkahXDD




ini ground floor imarah aku. finee, masuk masuk lawa and nampak macam mewah. dengan pintu gerbangnye yg siap ade interkom lagi. PERGHH. eh korg tahu ke interkom tu ape? jangan main 'oo' 'oo' je XDD




ini macam pemandangan dekat mahatah kot. aha, depan omar affendi(ala-ala kedai brg mahal gitu lah jugak) gi beli bantal 6 biji darab 40 genih darab rm 0.6. nampak macam lengang, tapi kenyataan dok pon sane, pon sini =,='




haa, ni lah roommate aku. she's 19. and ahlil bait aku ade 6 org.




i feel cool when wear jubah. idk why. i just feel it:) ni waktu malam nak pegi markas nak gi sembang heart to heart dengan prof, our principal :)



that's all. ade soalan? i'm free to ans all the questions untill this saturday sebab sunday dah start class. oh wishmeluck! :DD


imissmsia.

^^,



klik for zoom


am not making any issues for this post. aku bukan BUDAK yg baik sgt pun. i just like the way ayat in-the-red-box tarbiah orang. frankly, i think this is one of the best way to straighten the curly highway. not by kutukkutuk or makimaki. tarbiah yg disertakan dengan hadis serta dalil-dalil serta contoh yg baik memang akan jadi hujah yg kuat. sebab org akan jadi speechless and commentless bile dah dilemparkan dengan ayat yg kita memang dah tahu benar && jadi petunjuk. ishh ni yg berkobar-kobar nak blaja dalil and hadis niii! sikit pun jadi lah kaaaannn? :DD


ps. ok, kantoi bace beautifulnaraXP


final'e episod'e *bace ala ala spanish gitu . KAHKAH

episode dua. the days i'm learning ammi :) *ammi=bhs pasar



first week, we are escorting by our mushrifah untuk keluar beli brg rumah etc. sebab kami kan semua zero ammi lagi kan. nak cakap english, dorg takfaham. apatah lagi speaking melayu.




ini ontheway balik drp pasar. name tempat ni kubri. i was shocked bile nampak IKAN KELI (my feveret ikan besides si patin) and terus menjerit ''NAK IKAN KELI!'' memandangkan ikan tu je yg aku kenal name. haha. see, me holding barang dapur!


oh dan msian, bersyukur lah dengan keadaan pasar kamu dan janganlah sekali kali menggedik ''eyuwww, it's stink!'' . faham anak anak ?




ini aku taktahu lah grafity ke, advertisement ke, papan tanda ke ape kee. lupe pulak nak tanye. tapi konon konon nampak macam antik lah kaannn. hahahaha




dan ini pemandangan dari rooftop kami. kan aku dah kate bangunan petak petak. haa takcaye! tapi yg ni bangunan yg taksiap lagi laa. pastu kalau korang tengok bangunan2 die macam takde kaler-kaler tau. serius nampak macam bangunan taksiap! sebab batu bata jeeee! tapi inside, lawa. tapi imarah aku (bangunan), kaler hijau. HAHA, eksaited tengok bangunan adee kaler ouh! siap ade interkom lagi XD



pastu enn, org2 kat sini serius LAWA dan KACAK belaka. sebab org kata, dulu nabi yusuf dekat sini tau. tapi, aku takde ah pulak interested tengok mamat arab. lagi eksaited bile jumpe mamat melayu doo. HAHAHA


pastu fashion2 merekaaa, peghhhh KALAH ORG MSIA bebbb! si kaki kaki fashion or dress shopperholic kalau datang sini mesti rambang mata juga rasa tercabar dooo. SERIOUS wa cakap! tapi enn aku kat sini memang macam down-to-date gila aa. dengan tudung taklipat. SARUNG, LIHAT CERMIN SEKALI, tanpa bedak bagai, terus chow. whathappentome? hahaha


eh, bagus gila mereka yg bace drp awal sampai habis. hahaha! nak karangan macam ni lagi ke? XD


alhamdulillah :)

aku dah beli bb. nak tunggu wireless macam lambat gila je kaaan. i bought bb yg postpaid punya. sebulan 150 genih. err lebih kurang rm 70 msia macam tu jugak lahh. berbaloi lah kaaan?



EPISOD 1. di KLIA:) sungguh, banyak gila aku nak share. tapi aku saje lah kan nak menggedik nak buat yang berepisod episod sebab BANYAK GILA NAK CERITA. hahahaha, almaklumlah aku kan sedare mara minah becok.


jeles cepat jeles cepat! HAHAXD


bersama ratu cantik dunia.






dah dua minggu kot aku dekat sini. alhamdulillah, 1st 1st tuu macam terkejut lah jugak. everything beyond expectation. macam envir die, mule mule aku expect very the very village lah kaaan, ade bukit bagai, dengan padang pasir, dengan apee kandang kambing lembu tepi jalan. HAHA, muja lameeee gilaaa. tapiii rupe rupenye berlambak je bangunan petak petak (macam dalam gambar selalu tuuu) kat tepi jalan.


ha, dekat klia punya scene:

dina: ida nape pegi sorang?
aku: sebab dina tanak temaaaannn *sambil lap lap hingus mata
dina: takpe, nanti dina jage ida ehhh...

tsk tskkk.


pastu enn hingus mata mencurah curah ke ladang gandum bile dah turun eskalator yang international departure tuuu. waaahhh, sampai ke dalam flight tak habis lagi dooo. maluuu je. orang lain semua sedap krohhhh. aku benti ingat kat rumah bile time MAKAN je. hahahahaha!


imismsia. sekian.


from zagazig with hugs :)


haaaaii , lame gila kot takmelawat. almaklum , tenet belum pasangg. satu imarah kene potong sebab ramai student msia belum balik. takpe muja, takpe. sabar sabaaaar *mulut menahan nahan macam donald duck. ok tibee.


ape nak cerita eh? takbest oooo menulis blog di cc . rase macam banyak gile mata mata yg menonton ohhh . duuuuhhh . tapi one thing for sure imis msia much much aaaa.


nanti bile aku dah dapat tenet sendiri, aku upload lah gamba banyak banyak. bukan nak riak tau tau tauuu , macam biase , sekadar berkongsi raseee . oh daaannn , aku start kulliyyah iAllah 3 hb 10. 7 hari lepastuuuu heheeeee BDAY AKU ! happy bday muja ! hapy 18th bday ! tahniah ! you are now legal to have your own hsbc atm's card :p


eh, lupe pulak . anybody missing me ? HAHAHA XDD


entah berapa berat beg aku ?


hai kanakkanak sekalian. ramai yang tanye schedule aku, ehh imean aku bertolak pukul berapa semua semua. ha, siapa yang berminat boleh la klik untuk penglihatan yg lebih molek.


ni schedule perjalanan esok. btw, aku menyambung pelajaran ke zagazig university, egypt. satu kawasan perkampungan di utara kaherah.



ha, tu tuuu name aku. yg number 43 tuu.
(haritu aku rasa nama aku dekat number 42. dah jadi 43 pulak? HAHA)


salam sayang daripada aku, muja:) yg kanan ye, yg kiri tu errr . hahaXD


tu jelah. nanti kalau aku rajin, aku update lifee semua semua kat sana. kepada yang mengenali diriku, jangan lupakan aku. HAHA , macam nak pegi mane pulak enn.


pastu salah-salah aku ade menyakitkan hati ke, tergurau kasar ke, ter-mengumpat, mencemuh, mencaci, mengeji (ceh, macam teruk sgt je aku en) keee maaf sangat amat. aku manusia yg penuh dgn kekhilafan. maafkan aku. aku kalau boleh, nak pergi sane dgn hati and otak yg bersih, yg kosong drp amarah orang. tolong aku yee. thank you. dan, tolong doakan aku kuat mental dan physical and jauh drp onar. again, thank you.


ahh, aku taksuke mood touchg! tapi, just left ONE MORE DAY, whattodo whattosayyyy.


hai hao hau hae haa .


* kenduridoaselamat, 18th sept 2010.


kiranya waktu sekejap itu menjadi kenangan,
untuk kita ingat sepanjang zaman,
ingatlah aku selagi kau mampu..

jika pula masa mendatang memisahkan ukhuwah
yang telah terbina,
ukirlah secebis ''TENTANG AKU'' di mindamu..

agar nanti jika kita bersua,
kau masih mengenaliku..


sekiusmee, ini saya cilok drp msg orang. thank you mu :D ! but seriesly i mean it. wish me all luck. thanks semua wishes yang aku terima drp medium maya mahupun medium realiti. sangat sangat menghargai. tapi, lagi dihargai kalau disertakan dengan buah tangan ke, wang tunai ke, kad kredit ke. HAHA, ok merepek. tataa~


ps. countdown 2 more days. boleh ke lagi aku cakap ayat ni? ''alaaa, rilek a. LAME LAGI'' (?)


in less than 5 days .

and they give me this.


malas nak cakap banyak (WOWW ?) i'll just let the picture story. one thing for sure, THANK YOU SOO MUCH. i enjoy my day gila gilaaaa:D


tag: nyanya, zaffan, sufia, fara, iman, melle, farhana, pija, aini, sarah, qielah, amira, khalaf, muadz and kingg. oh ps. MANE ADE SPAGETHI AKU PEDAS LA :)


HAU. HAU. HAUU.



fyi, ASYRAF ARIFF ASRI ni adik aku. memang aku tergelak gilagilaa bace status die. dah a alamat salah. KAHKAHKAHHHHHXDD ok, aku terpaksa lah faham kan budak darjah 3 baru up main fesbuukk :p ok, ayat kerek kek kek kekk.


tangisan dalam keterharuan :'D




sob sob. aku terharu gila kot. taktawu lah pulak belog aku ade org suke bace. aku ingatkan aku syok sendiri je. kepada anda semua, terima kasih. tanpa anda semua, siapa lah muujaaa.blogspot. poyo macam menang academy award je! booo sama dia, boo boo!


but seriesly, thank you:) haha , sori macam bataaak gila. almaklumlah, org takpernah ade admirer kaaaannn XDD sekali sekala teruja lah juga . waah , pantun gitu youu .


SELAMAT TINGGAL SAYANG :')


acer 4315 .

thanks dekat jasa-jasa kau since aku form 2. now, i'll let my brosis to take care of you. dont worry, they'll be nice as diorg tak online 24/7 macam aku :)

vaio e series-15

COME TO MUMMY BEBEH ! hahahahhaXD ok , berangan lah kau muja. i like it but we're not mean for each other sekarang :p takpe-takpe. one day aku akan beli anak-anak kau dengan husband aku (?) HAHAHA XD


toshiba satellite L645

but then i met you:) you are not my first choice, but aku eksaited gila dapat kau. oleh itu, kau dan aku haruslah bekerjasama saling bantu membantu ok. berkhidmat dengan baik kepada aku tau! oh btw, thankyousososomuch abah! :)


sekian karangan. ini bukan riak tau, tapi melahirkan rasa teruja di hati. faham kan kan kan? :D


kesungguhan nak beraya 18 tahun :D

siapa kata budak 18 tahun dah taklayak dapat duit raye haaaa ? KAHKAHHH *evil laughhhhh, seriesly evil nii wehh XP


blogpic1. awal pagi. biasalah, awal awal semangat rajin lah, konon.


blogpic2. bersama granny tercintaaaaaa <3


blogpic3. cukup dah nak buat football team dgn referee.


blogpic4. pink makes us look err GIGIIRRL ? :D


blogpic5. 5 anak dara dan seorang ayah dara . heheh


blogpic6. i think i gain another 1 kg . HAHA


blogpic7. ini name die SEMANGAT. abaikan


blogpic8. msia book of record: budak tumbuh misai kaler pink !

blogpic9. EKSLUSIF zaman muda mudi


blogpic10. EKSLUSIF LAGI


i enjoy my raye pretty much. this is one of my best raye, EVER. aku dah cakap pink is a magic! oh btw, raye korang macam mana? :)


hey hey you you i dont like your gf !



away kot sampai ahad ^^
... untuk mengutip duit raye !


selamat lebaran semua !
tahniah kepada sesiapa yg berpuasa penuh .
mari join diet raye ! XD
oh dan ps. tittle tiada kena mengena :)


i am not an anorexian or whatever , but -,=



in less than 1 month , i gain 1 kg . THANK YOU . eleeh , rileks ah demi lovato , 1 kg je ponggg . finee SATU . but it's ramadhan bebb ! shouldnt it be bulan ; GEMUKKAN IMAN && KURUSKAN BADAN (?)


oleh itu , tahniah muja . teruskan usaha mu kuruskan badan waktu raya kalau boleh . HA. HA.


=,=''



tahniah kepada sesiapa yang dapat turun berat sebanyak 10 kg pada ramadhan ini . tapi aku rasa aku punye same/mendatar . jadi , kalau taknak tengok aku mengharimau , jangan poyo ''mujaaaa , aku turun 100 kg lah ramadhan ni !'' sekian .


again , selamat beraidilfitri . jage nafsu makan (ucapan khas untuk aku sendiri) .


KAD RAYA YANG PALING AKU GEMAR .

terbaik dari pencil case :DD


sungguh , aku ketawa terbahak-bahak baca kad raya budak ni ! ekceli , ni second published . yang ori punyee , err tulisan budak darjah 5 yang SANGAT LAWA . korang paham-paham lah kann .


pape pun , ya , SELAMAT HARI RAYA . maaf ye belaka-belaka salah zahir mahupun batin . almaklum , saya manusia biasa . tak terlepas drp kekhilafan .


ps. yang puasa tak cukup , jangan lupa ganti . (mane ade aku tujukan untuk diri sendiri. jangan tuduh! kahkahXD )


loceng .

takde kene mengena .


walaupun macam lembat en , tapi aku nak gtawu . finally aku dah ade lesen P . har har , mari gelak beramai-ramai . dah puas gelak , tepuk tangan kuat-kuat pulak . baguus anak mak . Yeh accha hai ! (ape entah aku merapan dalam bhs hindustan . koh kohh XDD)


ps. pernah tak korang terluka , eh imean anggota badan korang laa yang tiba-tiba berdarah or ada calar or wat-so-ever (bace dalam nada gediks gilerx . yucks! aww~) tanpa korang sedar puncanya ? T____T ten ten tennnnn (rentak suspen)


smk sungai pusu .

bestari gombak .


*sebelum power rangers pink bertukar hijau


apa perasaan anda apabila pergi melawat EXsekolah && cikgu2 tercinta bersama sahabat-sahabat tersayang ? dan ketika anda pergi ke mana-mana , semua orang menegur anda bagaikan anda ni seorang international celebrity . (?) oh , ilike :p


kan aku dah ghoyak , aku ni demi lovato . taknak percaye ! hahah huhuh hihih heheh XD