AKU DAH JUMPA KLON AKU !




haaaa, kan dah kate same! kan kan ?
suara pun same doo ! kihkih *ketawa tersipusipu


seriously aku taktahu -,-

nak packing ape ?






aku teringin nak ade luggage kaler soft pink macam ni ! LAWA KAN KAN KAAAAANNN ? rumah aku ade gak luggage yang kaler pink tapi SANGAT STRIKE punya pink yang dari 20 km dah boleh nampak pink die . OK , MENIPUU T___T





another 21 days (i think) . and aku still blur blur nak pack ape . SUNGGUH ! rasa macam nak bawak satu rumah je pergi sane oohh .





anyone yang ade pengalaman pleasee ? list it ALL . i mean , ALL ALLL ALLLL . hahahaha XD


HAI .



baju raye korang kaler ape ? dah ade kuih raye ? duit raye pula bagaimana ? ok , itu sahaja .


tata .

1 2 3 .

mood : geram (?) marah (?) sebal (?) kesal (?)

muja , rileeek . bulan ramadhan nii . sabar dapat pahala ! jangan marah . nanti berkeduuuuut =,=' die cakap camtu pun sebab die jeles ngan kau tu mujaaa . kau doakan jela die sedar cepat cepat yee , buktikan ape die cakap tu salah ! tau muja tauuu , BBAAASSSYYYAAA ! mummtaaazzz iAllah !


sekian . dan kemarahan adalah racun hati .

ehem ehem ,



principal AQM dah pesan ,

tidak menghadirkan diri ke kelas adalah satu jenayah .

1 . you are required from your parent NOTHING BUT EXCELLENCE in your studies , excellence in your personality and leadership qualities .

2 . you will come back with flying colours of successes and show to your parent , '' papa , mama , this is a degree . Thank you for your sacrifices . Please pray for my success . ''

3 . apa yang kita buat semua ialah ibadah . berusaha mencapai mardhatillah !


THANK YOU PROF. you really twist my thought on the purpose why i'm keep searching for 'ilm all this while . thank you . english saya broken , tapi saya tak malu . sebab saya jahil , sedang belajar , dan kalau salah tolong betulkan (:

semoga aku serta rakan-rakan seperjuanganku memperolehi mumtaz iAllah !

ps , janganlah pelik akan kematangan bahasaku sekali ini doo . slightly to anjakan paradigma wook . HAHA xD

26 days to go (?)

thanks suri sarah kerana mengingatkan di formspring (:


*gamba sebelum masuk cfs iium. name salah kot , HAHA . imi*


tell me .
what should i feel ?


seminggu aku senyap .

ini yang aku buat :)


gadis melayu 5 .


ini hana .


ini pula anis .


manakala ini ummu .


ini kanak kanak puasa .


becoming zagazig's students .


becoming azharian .


they ruin my day . hahah XD


ratu cantik dunia .


elak mengantuk , cam geek


sekian gambar terkini . oh bytheway , flight saya iAllah 19th sept 2010 , 10.40 am . dan akan transit di kuwait selama 2jam++ . doakan segala2nya baik ya . dan ingatlah , setiap apa yang berlaku , Allah dah memilih kita untuk menghadapinya . hanya DIA yang esa . hanya DIA yang menentukan segalanya . hanya DIA yang utama . hanya DIA . iAllah :)


bile dah ramadhan nii ,

titibe teringat zaman retro dulu :'(






1 . kita pergi paya bakau kat hulu selangor ,
pastu buat facial muka gune benda 'wangi' ni ,
pastu kite main perang perang lumpur laki+pompuan+cikgu sekali ,
pastu kite mandi samesame dalam jamban (whatthewhatt?) ,
pastu korang kejut aku bangun pukul berapa pagi entah , sebab nak ajak gi toilet , tapi aku takbangun . HAHA
pastu pastuuuu :'(


2 . kita pergi genting ,
waktu bulan puasa ,
kita buat bising sama-sama malam-malam ,
pastu kita keluar jalan-jalan malam-malam pastu ade anjing buat road block ,
pastu kite semua kecut lari ,
pastu kita bukak puasa sama-sama ,
pastu kita terawih sesame ,
oh how family we are at that moment .
maaf bi aku dah lama tak diasah .



masihkah kau ingat sepertimana daku selalu mengingati ? oh mujaaa , stop berdrama . SELAMAT PUASA korang ! :D

REQUIREMENTS NAK RENEW PASSPORT ,

kalau korang rasa korang belum cukup 18 tahun . even 2 bulan je lagi puuun .


1 . IC SENDIRI YANG ORI DAN COPY .
yang ni rasa-rasanya semua orang sedar diri kena bawak .


2 . IC IBU/BAPA/PENJAGA ORI DAN COPY .
' what the whatt ? saya lagi 2 bulan nak 18 lahh ! ' jangan bersangka begitu ye mohd adib . bukannya takde machine fotostat berdekatan , tapi cuba korang bayangkan fotostat ic 2 helai=80 sen (?) !@#$%&$!


3 . SURAT BERANAK ORI DAN COPY .
apa yang saya buat ? TAK BAWAK . jadi , saya terpaksa menyusahkan abah balik rumah and bawak datang surat beranak tu =,=''


4 . PASSPORT LAMA .
untuk dimatikan hayatnya .


5 . GAMBAR BERUKURAN PASSPORT .
yang ni paaaaling aku tak puas hati ! (eh , tadi 'saya' ? ) aku bawak gambar yang aku guna untuk masuk cfs iium dulu . gambar ni haa . ( lihat di bawah )

pastu orang ofis tu kata : TAK BOLEH . AWAK KENA TANGKAP GAMBAR BARU . MUKA AWAK LAIN . ape ke @#$@! terpaksa ahhh aku keluar lagi setelah berhempas pulas fotostat benda benda alah tu , balik rumah amik s/b , dan pergi carik toilet yang entah kat ceruk manaaaa . grrrrrssshhhh~ fyi , gambar ni baru 2bulan++ ok T___T


6 . COPY OFFER LETTER ( BAGI MEREKA YANG INGIN FURTHER STUDIES )
semua semua surat menyurat yang korang dapat ah senang cite .


7 . DUIT . DUIT . DUIT .
renew 2 tahun : rm 150 .
5 tahun terus : rm 300 .
tapi kalau ade surat cakap awak ni student dapat half price . duit lebih boleh pergi beli baju raya .


dan amek num. giliran , tunggu number dipanggil , cap jari semua semua , tunggu lagi number dipanggil , bayar dekat juruwang , tunggu sejam dannn siap (: ALHAMDULILLAH ^^,


sekian post berilmu kali ni . jangan ulang kesilapan saya ya kawan kawan ! OK , siapa menyampah dengan muja angkat tangan -,=



HA MAKENCIK MAKENCIK :D

hai , kembali lagi xp HEBAT GILA MUJA DAPAT BERTAHAN ALMOST err dua? tiga? hari tak update blog :DD


ok gambar lame . lameee~lameee~ =,='



ahaaa , selamat puase semua ! selamat ramadhan semua ! selamat buat kuih raya semua ! juga , selamat beli baju kurung raya banyak banyak ! boleh pakai pegi kuliyah next sem xD



ps . titibe teringin , just TERINGIN nak puase dekat cfs dengan insan tersayang . HEY , i mean membe membe lah :p

tak payah baca .

tuuuuuutttt ------------- .


saya RASA lah kan ,
ulang suara : RASA je ,

bahawasanya saya nak senyapkan sekejap aa post post kat belog ni . hentah bile teringin nak update , saya update . babai dan selamat RAMADHAN :D psst , puase jangan rongak tau !



nah , untuk siapa siapa yang akan rindu . gambar zaman retro buat tatapan . WAAH muja , mu ghoyak like mu ni angelina jolie jo . menyampah ! aww~


akhirulkalam , hargailah ramadhan sepenuhnya && anda akan mendapat ganjaran pahala berlipat kali gandanya . iAllah , amiiin :) salam !

kachiiinnggg $$$

bunyik duit keluar dari machine cash. i need money *__*



definition 'desperate' muja ialah apabila kita nak beli topup rm5 , kita bayar dengan syilings . desperate kan ? dan common statement yg kita dengar keluar drp mereka sebaya-sebaya kita apabila tiada pitih ialah :

ohmaigodd , takde duit doo ! nak beli topup lagi , makan , kosmo , dutch lady coffee , berukband , baju , movies , novel , sneakers , bla , bla dan bla ! !@#$$%@#$#$ - petikan dipetik dari muja sendiri .


tapii , betapa sakitnya hati aku bila adik aku masuk kereta dengan pakai baju sekolah dengan selambanya berkata :

mainan ni murah je , rm 3 .

OK , rm3 . normal ah mainan rm 3 en . tapii , semalam dah beli , harini beli lagi ?!! dahlah kau tahu ape kejadahnya permainan tu ? bola-bola kuning kecik ceno'et yang buat isi peluru pistol mainan tu . aduuh , kalau dah kanak-kanak tu , memang kanak-kanak :'o . hai adikku , baik bagi kakakmu duit belanja ituu =,='


ps , OK , rindu zaman dapat duit belanja hari hari . repeat , HARI HARI .


YES ,

things that i should and shouldnt do .


SHOULD .
memandangkan harini bday NUR SYUHADA ARIFFAH BT MOHD ASRI , aku nak pinjam fon die and call call orang . ehem , dapat free call kann :) eh btw , happy bday dude :p


SHOULDNT .
eat nasik banyak banyak . especially nasik lemaslemak . nanti sakit perut dan err sakit perut dan sakit perut (?) :/

SEKIAN .

OK , ni syuhada .

betul betul sekian (:

aktiviti best harini .

best gila !


- bangun at 2.10 pm .
- mandi .
- makan .
- tengok tv .
- bace magazine .
- online .
- the next is tidur (again) perhaps .

best kan best kan ? =,='' i should go somewhere tomorrow sebab ya , sangat bosan . ok , bukan sangat , tapi AMAT . kalau kat cfs , aku tengah buat ape eh sekarang ? T__T

TATAAA :')

ape perasaan korang kalau ex-roommate korang hantar msg macam ni :

sampai pagi tadi ,
masuk-masuk pintu ,
tengok katil atas sebelah kanan ,
dah kosong .

bila sampai petang ,
tertanya-tanya bile die nak balik .

terlupa pulak yang tuan punya katil
takkan balik sini da ..

miss you !

anyone ? ape perasaan korang ? :')