this is the last timee kot .

dan aku terharu .


thanks kepada sesiapa yang mengejutkan aku bangun tidur pada jam 7.40 am untuk menghadiri kelas physics terakhir aku pada jam 8.30 am . tapi maaaaff , aku memberuang balik . !@!#!$##%$%^^%&&*

SATU , kad daripada classmates math+physics+english


DUA, thanks syikin . it's pink !

TIGA, anishh , anak ayam ni memang kiutt !

EMPAT, thanks qielah . semoga jadi kenyataan . amiin .

LIMA, thanks pai'e ! terharuuu~

ENAM, jannah tak sempat nak jumpa awak :'( tapi thanks . sangat sangat !

aku bukan nak poyo membe2 aku a terbaik di dunia , tipu a kalau aku buat statement tu . tapi ape yang dorang buat ni dah cukup buat aku terharu . dah . sekian .

hello .


another few hours .
rain , pls tell them how i feel now . right now .
i need my friend (s) .
;'(

farewell . thanks for the memories & do remember me in your do'a . uhibbukum fillah iAllah .

sediakan baldi sebelum ,

muntah . sebab banyak gila gambar untuk post kali ni .

1 . kelas




2 . luar kelas .




3 . first&&last outing together .



4 . slightly farewell party .






caption : undescribable . lihat && interprete sendiri . ini baru 2 bulan pertama . THANKS korang :')

few last craps .

korang , thanks for the memories even we know each other just for a while . thanks a lot lot :)

though miles lie between us
we are never far apart
for friendship doesnt count miles
it's measured by the heart <3

even tak sempat kenal korang for that long , tapi korang tetap best gilaa ! aku rasa kalau kenal korang lagi lama , mesti ++++ best gila gila gila !

thanks for everything !
thanks sebab bagi aku bising dalam kelas .
thanks sebab bagi aku gelak kuat kuat .
thanks korang culik aku pegi mid haritu .
thanks dinner yang best gila harini .
thanks sebab jadikan hidup aku kat uia ni tak seDULL yang disangka .
thanks untuk segala-gala-gala-galanya .


PERMANENT classmates . MATH classmates . ENGLISH classmates . ARAB classmates . ROOMMATES . BTQ classmates . THANKS GUYS&&GIRLS . uhibbukum fillah iAllah . tsk tskk :')

few final days .

di sini .


kawan-kawan yang baru kenal tapi rasa macam dah lame kenal angkut aku pergi mid valley ( tapi tambang still sendiri bayar . CIS ) dalam bas , jumpa asma' syakirah dzulkefli :) hai ma'' !


1 . classmates . THANKS GUYS ! iAllah i'll never forget keromantikan korang bawak aku keluar ni :)

2 . fatin . kali ni kau pulak yang jangan lupa keromantikan aku ni . HAHA


1 . aku ingat lagi korang pas-pas notes UNDANGAN KE AKTIVITI KELUAR BERSAMA SEMPENA HARI-HARI TERAKHIR MUJA . SIAPA BOLEH JOIN , ISI NAMA . ok , aku terharu . sangat terharu :'(

2 . jeja and syikin and datul buat cerita sedih . '' kalau muja takde , mesti kelas senyap . siapa yang nak jerit SAMEKOM kuat-kuat bila masuk kelas ? dah takde dah org yg dtg lambat '' . HELLO , fatin and yalid pun datang lambat OK !

3 . cerita the 'soceres' apprentice best gila kot . ( aku takreti ngejo )

SEKIAN .


bestnyeee T__T

tengok budak-budak ^^



tak best ke ? best doo . dah ar tak yah serabut serabut fikir masalah . carik masalah ade a . paling-paling pun masalah yang diorang harus fikir ialah :

. nak makan ape harini .
. nak main ape petang ni .
. cara-cara untuk tambah nasik berpinggan-pinggan .
. cara-cara untuk mengelat tuisyen .
. macamane nak mintak duit belanje lebih esok .
. alasan untuk extend mase tengok TV .
. cara-cara untuk buat kakak/abang marah/kena marah .
. dan sebagainya .


tulah , dulu bila kecik-kecik , tak sabar nak jadik orang besar ! ye a , tak sabar nak kahwin lah katakaann . jangan deny , mesti ramai pk macam tu . HAHA .


sinaran neon dalam gelap malam .

ok , tajuk seriously macam nak poyo power bahasa je kan . muja~ muja~


baru habis buat math yang macam ...

!@#$%^&*()*&%$@ .#$@#$%$&%$!^%^#%^^%*&&(&^#@$@!#@%$$^&%&&^*^%$^

ok , taknak mencarut . sedang dalam proses anjakan paradigma . err ? yo yo eee je muja ni .




and i texted both my umi&abah : umi&& abah , math tadi susah sangat sangat sangat gila .


dan waktu ni rasa macam redha je lah . kena marah pun kena marah lah . memang aku rasa takleh buat gila-gila la ! dan aku rasa paling paling banyak yang aku boleh dapat pun 1/50 . ok , nampak sangat tak betapa aku takleh buat nye tadi ?!

gloomy nasty shitty !

ok , ape entah aku mencarut dalam bi tu . tapi takde a aku rasa bersalah sangat sebab tak faham ape yang aku merepek T__T eh , faham ke ? tak ? OK . aku pun . sepp sepp . muja , gila (?)


berbalik kepada cerita . arakian tersebutlah kisah mereka me-reply .

umi : takpa janji dah cuba yang terbaik !
abah : it is ok . you've try your best . abah's now in j*****a . take care . good luck for the next paper .

after all , they're the best ! itulah reason tertimbulnya metaphore sinaran neon dalam gelap malam . mereka lah cahaya neon aku dalam hitamnya malam :) I LOVE YOU .


21st july 2010 .

i'll remember this date , iAllah . remind me in case i forgot .




' kita lupa , sekuat mana pun usaha kita mengejar dunia , dunia tetap semakin jauh meninggalkan kita .
Makin hari , makin jauh , dan jauh , dan jauh dan jauh . Takkan terkejar .

Sedangkan akhirat pula makin hari main dekat , dan dekat , dan dekat . Takkan dapat lari .
Setiap detik berlalu , maka berlalu lah sebahagian dari diri kita . '

' ..... kerana kita yang perlukan Allah , Allah tak perlukan kita langsung . Strive for MARDHATILLAH . '


tuan punya dovy , thanks . kau sedarkan aku balik yang aku kena CUBA jugak jadi macam name aku :)


YOU , I'M REALLY REALLY SORRY :'(

sangat sangat sangat sangat sorry :'(


saya dah cuba selamatkan hubungan kita . SERIOUSLY , saya dah cuba sangat-sangat ! setiap malam saya tidur lambat sebab saya asyik fikir macam mana nak selesaikan masalah awak , i mean , masalah kita .

saya sayangkan awak , saya sayangkan hubungan kita .

kita kenal bukan baru seminggu dua , tapi LAMA GILA dah . saya tahu ada hubungan dengan awak memang sangat berisiko . awak pemutar belit , buat orang berfikir ' APA YANG KAU NAK SEBENARNYA ? ' tapiii tapiii saya still nak ada hubungan dengan awak .


dulu dulu , saya boleh lah terima segala kesusahan yang awak salurkan dekat saya . CINTA ITU BUTA kann . pffffftttt . tapi sekarang , saya dah sedar , dah celik . nak tak nak , kita harus putuskan hubungan ni . demi masa depan saya , kebahagiaan saya . alaah , awak pun tak payah lah risau . awak ni HOT GILA . selak sikit , semua orang berebut-rebut nak tolong awak . tapi bukan saya .


macam yang saya dah kata sebelum ni , SAYA DAH TRY TAPI STILL TAK BOLEH . saya faham , maybe kita takde jodoh . tapi ketahuilah , saya sedih gila nak meninggalkan awak . cukup lah saya membebel . awak tahu macam mana saya boleh tersedar ? bukti-buktinya ada di bawah . awak lihat lah sendiri !




1 . awak nampak bulatan merah yang kat bawah tu ? itu ' V ' tapi sebab saya mengantuk gila gila + taktahu nak buat die tertarik menjadi huruf ' Y ' .



2 . tulisan tulisan tu patutnya membentuk suatu perkataan , tapi hasilnya , GUMPALAN yang saya sendiri pun taktahu nak baca macam mana T___T

3 . awak , ni lagi dahsyat ! takpayah terang pun , awak dah boleh nampak kan .


maaf physics . saya akan tinggalkan awak dan fokus sedaya yang saya mampu kepada biology . saya harus . nota-nota yang saya buat pasal awak , akan saya pas-kan kepada kut . die akan jage awak dengan baik . awak jangan risau . 2 minggu lagi , astalavista bebehh .



saya ..

taktahu nak post ape =,=


tapi saya nak post jugak . ahh , comel gila kan gambar ni ? satu gambar , seribu cerita . macam origami jet pejuang and kapal layar . even satu benda kecik dan ketot , tapi ade gila gila gila banyak cerita yang saya boleh bawak beribu ribu nautika jauhnya .


eh , tak faham kan ape yang aku merepek ni ? aku pun tak faham . HAHA , abaikan post ni :p


another +/- two weeks ,

i'll leave this place as a biological science's student T__T


thanks CFS IIUM . ' you ' teach me a lot . i mean , A LOT LOT .


tadi packing barang . sambil msg kut . sambil dengar lagu jiwang nasyid yang pasal sahabat sahabat tu . ADUHH , sayu gila jiwa weh . ape , ingat muja takde taman bunga ros ke dalam hati ? ade tau . ros muja ade macam-macam kaler . pink , putih , biru , hijau , oranje , ungu , merah , pink .


ah , sabar muja . lame lagi nak blah . 2 minggu darab 7 hari darab 24 jam darab 60 minit darab 60 saat . haaa , lame lagi tu . sekarang , bersedia untuk mood exam ! woooossshhh~


amalinasahaja.blogspot tagged :p


toche to amalina sebab bagi award ni :)


1. pertanyaan . bagaimana usaha korang untuk mencomelkan blog korang ?

dan biarpun aku tak rasa blog aku ni comel , aku jawab jugak lah . dah tu , orang memberi , apalagi old trafford aku tadahkan . eh kan kut kan ? :p


OK diringkaskan cerita , aku dulu tak reti sangat main blog2 ni . jadi setelah beberapa kali menukar layout yang hodoh gila lawa la jugak (?) aku akhirnya mengambil keputusan untuk menggunakan layout plain , KOSONG . aku bertekad gila lah taknak ubah sampai BILA-BILA . errh , konon . muja kaaan , sape takkenal .


jadi hasilnya , INI . pink dan putih . siapa yang silau pink , padan muka . HAHA :D oh dan , aku bukan fanatik pink pun sebenarnya . dahlah pemalu , tak banyak cakap , segan . err ok , even macam takde kene mengene , aku nak type jugak . tanah aku , sukati aku lah ! *kerek gila kau muja ! boooo~



2. 5 perkataan yang menggambarkan diri aku.

- pemalu .
- pendiam .
- penyegan .
- ayu gila gila gila .
- eh , ape entah satu lagi !


------------ T A M M A T -------------


isn't she's the beautiful ship ever ? HAHA , she is the new titanic and we i named her as tweety (?) :p


ps ; esok physics ?

AWAK DAH GEMOK .

wahai cik alice :) nape tak cakap awal-awal awak nak gemok , saya boleh bagi sikit lemak saya kat awak ! :D



alice , baru 2 minggu saya takbalik rumah , awak dah gemok gila ! terharu lah , rasa nak menangis 20 hari 20 malam je . haha :DD tak sia-sia abah jaga awak macam menatang minyak yang penuh ( ok , hiperbola je :p )



today was great and semoga esok esok pun begitu juga :) salam isra' mi'raj guys !


KEPAM

definisikan sendiri .


1 . BTN best sebab ada RAMAI kawan dan 'kawan' :D kahkah :p


















2 . MERONGGENG KE KFC YANG TAK SAMPAI SEPELAUNG . dan kantoi lah lelaki lelaki yang tak pergi solat jumaat . HAMPEH GILA














3 . TUDUNG SO-CALLED-INDON memang gila malas nak gosok tudung putih untuk hari rabu and ada orang cakap comel :D


















sekian laporan minggu ini :)


AMALINA TAGGED :)

and jangan teruskan kalau you'r in hurry :)


Write 5 interesting facts about the person who gave you this award.
- dia ada blog yang comel gila .
- setakat yang saya kenal dia , dia baik .
- dia akan fly ke UK . wooottt best gila !
- dia dah ada ENCIK KESAYANGAN .
- dia kata nak belanja saya makan baskin robin , kan ? ;P


Jot down 10 interesting facts about yourself and your hobby.
- i'm a boring person .
- pemalu gila .
- senyap .
- deeply in love wif her ummi & abah .
- baru berjinak jinak dengan piano .
- sangat gemar menyanyi even katak lagi sedap suaranye .
- sangat SUKA klon shahir .
- 'll take care of her little-dovy :)
- suke kelas math cfs iium :p
- i'm trying to change . MENTALLY .


ps : KUIZ PHYSICS SANGAT SUSAH . KENAPA BUDAK BIOSC PUN KENA AMBIK PHYSICS JUGAK ? =,=