MEMANG DOWN-TO-DATE .

beberapa perkara yang aku memang down-to-date .



SATU . matrics card or atm card . orang lain dah lama dah dapat benda empat segi petak ni , aku baru nak show off yang YEAYY , AKU DAH ADE MATRICS CARD ! BANGGGE2 ! (?)





DUA . ni membe baru aku yang best gila kot . nama dia fatin dan dia suka merayau-rayau . dia taktahu nak buat apa bila dah balik bilik dan dia AYU kott (?)





kenapa lama gila tak update blog ? sebab busy sangat . OK tipu , sebab takde tenet . ni pun ehsan cik IMAN ( http://iman-xoxo.blogspot.com ) bagi pinjam berukbroadband die . PAKU DULANG PAKU SERPIH , KALAU BOLEH NAK LAGI ! :) :D


sekian . oh dan , weekend ni aku btn . and means that aku tak balik rumah lagi ! for the second week i guess . CLAP CLAP ! XD


AKU MENYAMPAH GILA ,

online dekat cc pada sabtu malam !


dahlah internet rm2/hour , lepastu internet terkedek-kedek pulak tu . pastu hang . pastu kite kene restart balik . tolong lah , mase bayaran berjalan ok ! MENNYAAMPAAAH


tapi nak buat macammane , sabtu malam lah ramai gila membe-membe tersayang aku online ;(

BAGUS SANGAT !

bagus gila .



u life makin ok . thanks to dovy :) oh dan , mat. card dah dapat . gamba aku seriesly ' LAWA ' gila xD * doa niii . AMIIIN :)

amalina z.grice tagged :)

1st of all , cik amalina , saya nak mintak maaf awal-awal . saya tak dapat buat tagged lawa-lawa macam awak punya sebab saya online di CC je . HAHA * alasan , padahal jahil internet ! :'l





1 . apa nama blog dan kenapa letak nama tu ?
MUJA , sebab tu nama paling hot di dunia ;DDD


2 . jelaskan kenapa & bagaimana anda boleh dapat nama & idea nak letak nama idea blog anda ?
sebab saya tak rasa perlu letak nama orang lain untuk blog saya XD


3 . bila blog anda mula beroperasi ?
exact date , tak ingat . tapi around may-oct 2008 kot (?)


4 . siapa follower pertama anda ?
dulu dulu saya tak tahu wujudnya FOLLOWER ni , so saya taktahu siapa orang pertama . bila dah tahu , tengok-tengok dah dua digit dah ( je ) . semua follower saya orang pertama kot :p thanks guyss&girlss :)


5 . ucapan kepada si pemberi award ?
amalina z.grice , blog awak lagi super duper cuteee ! eh , mana grup SAYA NAK BACKGROUND SAYA JADI CORAK BAJU KURUNG NI ? hahaha xD


TA-TA . selamat rejab semua orang ! :)

KETOT ?

murah rezeki ape . HAHHA :DD


HAHA, muja gilo (?) ok , so far saya semakin ok . tu je nak cakap * try test update blog kat pc mahallah :D


' THANKS BUT NO THANKS ' . cuteee ! :DD * mesti takde orang faham apa yang aku cuba sampaikan . HAHA

FACEBOOK .

is a place for social networking .


1 . dulu-dulu heboh guna frenster . sape yang dah ada frenster tu macam WOW , MAJU GILA IT ah .
2 . lepastu kecoh guna myspace . syok ah gak nak berkenal-kenalan , nak berbodek-bodekan .
3 . sekarang fesbuk pulak .


aku taktahu ah ape tujuan budak-budak yang berhijrah drp mespes ke fesbuk . tapi aku melakukan penghijrahan itu sebab aku rasa fesbuk ni lagi matang . i mean , aku ingat takkan ade lagi :

1 . pagi ini aku sunyi tanpa dirimu
or
2 . i mis you
ataupun
3 . hai , ni siapa ? boleh berkenalan ?


tapi , what theee ? ade jugak do . paling takleh bla siapa yang 24/7 status dia tengah kecewa pasal frust bercintan cintun . come on , be a grown up ! you'r not the only one yang pernah frust bercinta kot . ingatkan dah sign up dekat fesbuk you guys/girls dah matured . rupa-rupanya terbawak-bawak lagi perangai mespes korang T___T


muja ni tak urban minded ah ! oh yeahh , memang pun . aku orang kg hulu mane entah . rumah kat pedalaman jee . dalam hutan .


LET ME TELL YOU A STORY ,

about ALICE in our land .





pedulikkan postur duduk aku , ketembaman dan sbgnya . watak utama kali ini ialah ALICE , si kucing mata biru yang comel .



AH , pelik kan aku suka kucing ? tapii , alice ni special . unt aku , dia special sgt . dia bukan mcm kucing-kucing lain . one of my brother terjumpa dia tengah mengiau-ngiau ( menangis maybe ) dekat surau . sebelah dia , bangkai abang dia yang maybe baru mati . she cry so hard that until now die jarang gila mengiau . I MEAN SERIOUSLY JARANG GILA .



idk why , i love alice . she's pretty , clever , active , obey , bermate biru etc . maybe ni lah masenye aku berubah menjadi pencinta kucing (?) aww ~


B & J .

durasi : 13th june 2010 - 16th june 2010 .
participants : asri's & mat nor's family .
accommodation : i dont remember . but they'r cool ! i mean , AWESOMIC !


i dont ever realise i'm wearing a skinny until i saw this pic and my first thought is WOA ! MUJA GILA MAJU !



credit to : alang's fesbuk :p
credit to : alang's fesbuk :p

credit to : alang's fesbuk :p

credit to : alang's fesbuk :p


natijah(?)nya , bes lah jugak trip kali ni . next time saya ajak awak yee ! HeHe


ps: takut nak keluar duit , sebab sekali keluar '' SEMUANYA 50 RIBU RUPIAH BUUKKK ''


CERITA PALING BEST DI DUNIA !

bace lah kau kalau kau percaya cakap muja ;D



tersebutlah kisah , aku ngan farina ( anak membe abah yang join sekali trip ) tengah jalan masuk dalam pesawat MH *** jakarta ke kuala lumpur .



( muja & farina sedang carik seat 33 F & 33 G )

farina : bla bla bla ( sembang , biasa ah pompuan enn )
muja : ha'ah , bli bli bli
farina : blu blu blu
muja : eh , mane seat kite ni ?! belakang betuuuul
farina : saba saba , meh ,mencarik . EH EHH * tiba tiba terlanggar pintu jamban flight lalu hampir tersungkur ke dalam jamban .

farina dan muja gelak ayu gila

muja : kaver weh kaver * sambil gelak tak habis

tiba-tiba .. ( suspeeeeen )

suara terlebih insurans hayat : heishh budak budak zaman sekarang niii bla bla bla bla dan blaaaaaaaaa
aku tak tahu a point si SUARA TERLEBIH INSYRANS HAYAT tu ape , tapi lebih kurang mengutuk a .



dan aku juga farina rasa macaammm HELLLOOOO ? nasib baik abe abe seat depan peramah . HAHA ;D


AKU NAK BERUBAH ,

and aku determine to change .



the first thing i wanna change is SAYANG , SUKA , CINTA kucing . iAllah :) aku taknak benda lame menghantui aku . CECEEEHH , ayat nak sastera je kann kann ? ;p




ok , 4 harini blog aku akan senyap iAllah , heading to bandung bersama FAMILY tercinta . papehal , hanta kat fb or msg sajooo ;D TA-TA

AKU ADA KAWAN YANG COMEL .

nama dia sarah alia bt shahrim :)


kenapa muja yang comel kata sarah alia comel ? cuba tengok gamba ni !




aww , comel kan kan kan ? :)


sarah sekarang belajar dekat usim . dia ni bagi aku budak genius . eh , memang pandai pun ! aku tak admirer sarah pun sampai tiba-tiba mimpi nak letak gambar dia . tapiii , COMEL GILA KOT AKU RASA GAMBAR NI !


korang dah faham kan betapa bahagia nya zaman sekolah aku sampai aku asyik rindu sampai korang dah menyampah dengar sampai korang rasa geli sampai #$@!$$!! * blank takde idea dah :/



KENAPE ENTAH .

kita selalu rasa takut nak lepaskan something yang kita dah biasa holding on .



apa ayat geli die ? I'M AFRAID TO LOOSE YOU ? ha ye ah tu kot .
tapi kadang-kadang kalau kita lepas , benda tu ah yang terbaik untuk kita .
macam yang aku rasa sekarang .



apa yang aku rasa ?
i feel FREE . i feel RELIEF . i feel ALIVE . i feel the OLD MUJA .
patutnya korang gantung banner besa-besa , MUJA WELCOME HOMEE ! baru ah megan fox sikit aku . keh keh * gelak gedik




TOLONG AH WONDERING , KENAPA MUKA AKU NAMPAK BAIK GILA ? MUJA , KAU NERD .



AFTER ALL ,

cfs is not that bad .


As long as i run it via my ways , my life , my style , cfs takde lah bosan mana . and 10th june dah pun lepas and i feel relieff , DAMN relieff . macam orang cirit birit dapat toilet dalam ofis sendiri , macam tu lah yang aku rasa :)





berbalik kepada cerita new lifee , THANKS kepada mereka-mereka :

1 . umi & abah .
2 . iman & qielah .
3 . roommates and classmates .
4 . my KUTIPERS :)
5 . and kawan-kawan kalian .
juga KOSMO yang make up my mind every single day :) thanks a lot lot lot .


dah takde pape ! (?)

end of story T____T * dah tak payah penat kuasa dua pk ' KALAU itu dan KALAU ini ' .




oh farah lina , aku tak rindu kau pun . HAHA xD tapiiii , kau mesti rindu gigi rabbit aku kan kan ?? :)


i'm flying without

wing :)
p/s : siapa yang ada masa lebih je skroll ke bawah .



aku ni jenis yang kuat bermotivasi atau bahasa kampungnya , bermonolog dalaman . ayat paling selalu aku gebang is BER-TU-KAR and BE-RU-BA N H . tapi tu lah masalah aku , cakap je reti . mula-mula tu memang ah bersemangat gila-gila . tapi tak sampai dua minit , jadik ah najis ayam .


penat ah macam ni muja ! seriesly penat . apa kata bila kau dah bermonolog dalaman tu , kau strive till the end ? baru ah kau tak sakit hati , jiwa dan raga . faham !?


kali ni , kau kena cuba gak , apa yang kau dah hangatkan , haruslah kau teruskan sampai ah jadik ' baja ' . yang lepas tu biar a lepas . takde orang yang boleh sampai rumah dengan selamat if dia jalan reverse . paling-paling pun langgar tiang dua tiga kerat .



make FREE of everything muja , FREE ! be strong as ju yoo rin ;) bbassyaaaa ! :D


she is the reason who lighten up my thursday morning ,

and the super girl is PUTERI ANIS :)




thanks ajak aku join ' morning walk ' kau . peluh gila kot . hilang 3 inch aku :D:D sukan takde diskriminasi jantanbetina kan ?


R E T R O ?

i think i miss it . PADAN MUKA KAU MUJA , DULU TAK NAK APPRECIATE !
s
s
aci tak kalau nak show off kejap ? T___T
s
1 . dulu
s
2 . sekarang
s
3 . sekarang versi 2 .s
s
R E T R O (?) :
s
a . gambar dulu pernah jadi calon lokar terkemas .
b . based on a . , dah boleh kahwin lah kan ? HAAHAAA !
c . untuk sekarang versi 2 , finee cadar BARNIE dina punya . aku main curik je . kakak mithali kan ?
d . untuk sekarang versi 2 lagi , lihat bantal ! how i miss you guys&&girls sampai bantal tu dah lepeerr . kahkah ! THANKS ASMA' for the bi-yau-ti-full drawing :)
s
s
s
p/s : sedih tengok dunia sekarang . nak bagi bantuan pun kena serang ke ? sob sobb :( :( :( * menangis sebab benda-benda ni takpe kan ? ALLAHUAKBAR !
s