wow w .

s
s
s
manusia selalu cakap besar , seperti semua ilmu dia ada . wow , hebat gila . boleh jadi ensiklopedia bergerak perhaps !
s
s
s

phrase .

s
s
s
ok , i'll move on . thanks for the memories bebb . and remember me . and i'm looking forward for twenties girl . oh , ps i love you ;(
s
s
s
bolded words are novel's tittle . love it ! ;DD
s
s
s

a b c

s
s
s
hobi aku sekarang bukak folder gambar-gambar lama . AHH , bosan gila kot . dan aku terjumpa ini :

satu .


dua .

tiga.

empat .

lima .


s

s

s

nampak tak banyak nya gambar aku dengan dia ni . sebenarnya banyak lagi , tapi malas nak upload .

s

s

s

oh btw , nama gadis ini khadijah . dia kacukan cina-melayu . ok , aku tipu . dia pure cina tapi berbangsa melayu . eh ? ahh , lebih kurang lah . tapi yang penting aku tahu yang aku ni memang kacukan 10 bangsa tercantik dunia . HAHAHAHAHHAHAHA ;DD pahal perasan sangat kau ni muja ? ahh , kau jeles , cito pulak .

s

ps ; gambar nombor dua cute gila kan aku ? weet weettt ;)

EIGHT-TEEN

s
s
s
lagi 6 bulan , i'll be totally 18 .
s
s
s
tapi aku takdapat rasa lagi perasaan budak 18 tahun yang digembar-gemburkan live at the fullest ;( siapa entah yang salah bagi maklumat ni !
s
s
s

hari matahari .

s
s

s

s

hari ni hari ahad . hari ni aku kerja . hari ni aku takpenat macam jumaat . hari ni aku pakai jeans pergi ofis . hari ni aku dapat makan free . hari ni aku punya emosi stabil .

s

s

s

rajin kan aku kerja hari ahad ? rasa lah tak makan gaji free sikit kann , takdelah makan cendol sampai muntah-muntah lagi lepas ni . hahah ;DD

s

s

ape kene mengena gambar dengan cerita ? takde pape . belog makin bosan kan ? ahh , takde topk hangat lah . nak cakap pasal pilihanraya , aku takcukup umur lagi T_____T

s

s

hari ini .

s
s
hari ni aku pergi uia . breakfast lasagna ngan dutch lady coffee . gila mahsyuk ! makan sambil baca kosmo . ah , banyak gila isu sosial yang sooo sial . lepastu aku pegi beli topup and keluar duit nak beli buku .
s
s
s
lepastu ira fariza datang amek aku , bawak gi alamin ( thanks ! ) . ada meeting pasal reunion sekolah rendah . hahah , aku , nani and fatihah pergi sembang2 dekat belakang . sorry , hormon bersembang memang banyak gila dalam diri kami .
s
s
s
kemudian , pergi klcc . asalnya , nak egi dengan farah , last2 dengan nani and fatihah and bad sekali . spontaneous ! :) kebetulan alamin boys pun pergi sekali . haha , meriah kot . dah jadi pulak REUNION yang tak dijangka-jangka . ah , semua tak dirancang . secara tiba-tiba . but it end well i tot .
s
s
s
oh ya , dan pegi kino macam biase dan beli buku lagi macam biase . mana ada orang beli ikan segar dekat kino kan .
s
s
s
sekian terima kasih (=,=)
s
s

rindu zaman belajar .

s
s
bila aku dah bekerja ( even part time je pun ) , baru aku tahu ia tak seindah yang digambarkan walaupun duit masuk setiap dua minggu dan kita boleh beli a big macam-macam yang kita nak .


s
s
dan aku rindu zaman add math belajar . dalam uniform sekolah . dalam satu bumbung . dalam kawan-kawan yang gila . dalam semua dalam .
s
s
s
haaaah , itulah manusia . we will never know what we have untill we lost it =,=
s
s

ayam beranak .

s
s
s
kambing sape terlepas baik mengaku .
s
s
s
pernah dengar tak peribahasa MASUK KANDANG KAMBING MENGEMBEK , MASUK KANDANG HARIMAU MENGAUM or something like that ? hish , kesian kau sebab tak belajar peribahasa ni waktu dekat sekolah dulu . s
s
s
ish , tak boleh ke foreigner yang datang negara ni cakap elok-elok ? yang cakap elok-elok mesti foreigner yang hensem je ( or so i thought ) . come on yang tak hensem , be polite bebehh ! ok , joke . aku gadis melayu , hati lembut . aku takbiase dengan budaya korang yang menganggap nada-nada sebegitu seperti ' well , it's normal ' . dan aku try nak faham budaya korang walaupun aku duduk negara sendiri . ok tolong , aku perli lah tu .
s
s
s
aku bukan diskriminasi bangsa . aku faham kita kan saudara sesama islam . tapi apasal pergi masuk kandang angsa gi mengaum . tak ke terkejut angsa-angsa yang berjiwa lembut ni ? T______T
s
s
s

kebahagiaan jiwa raga !

S
S
S

MENYAMPAH bila orang tak komited . bukan suruh jadik AJK TERTINGGI ataupun MASTERPLAN pun , just mintak join je . payah sangat ke ? finee , kalau taknak join untuk diri sendiri , SUDAH . takpayah lah buat orang lain rasa macammmm APA YANG KITA BUAT TAK DIHARGAI . cuba kalau waktu kau yang jadi ketua segala ketua , dan kami semua taknak bg komitmen even 0.01 percent pun ? bengang tak ? HIPOKRIT KALAU KAU JAWAB TAK .
s
s
s
bahagia tak kalau cakap depan-depan macam ni ?s
s
s
sory , though i love you as a friend , but i wouldnt take back my words this time sampai lah kau sedar apa yang kau buat tu offence orang and ask for forgiveness even aku tahu probability kau nak bace belog aku ni amat sempit sikit . walaupun benda ni tak berlaku kat aku , tapi DIA KAWAN AKU dan kau pun KAWAN AKU . aku taknak bias ( for whatever the spelling is )
s
s
s
ah , banyaknye caps lock . aku benci bila aku bengang X______X
S
S

NURUL IMAN MADU SAYA . haha

s
s


ah , tajuk post entah hape-hape . IMAN , penat aku carik gambar kite berdue , ALONE tapi takde . almaklum , kau sorang je yang kaki kamera , aku kaki manusia ;DDDDD

s

s

s

ok , topik asal . iman tag saya . saya terharu lalu nak buat . tapi saya pilih soalan random shj ye datin seri paduka iman ;D

s

3s3 na

1. 3 names in your inbox ?

makngah . TKP . hann .

s

2. your ringtone ?

baby - sori i pakai lagu ni before dia famous lagi

s

3. the colour of tshirt you wearing now ?

blue , chelsea .

s

4. 3 of your favourite items everyday ?

baju , selipar , tandas (?)

s

5. how's life ?

ABC .

s

6. who is your bf/gf ?

sedih lah nak jawab soalan nii ;D

a

7. what do you feel now ?

cendol .

s

8. the last time you feel very sad ?

selepas malam itu .

s

9. who knows your secret ?

satu dunia .

s

10. the last thing you did .

jawab soalan ni lah .

1500km telah aku berlari untuk menyiapkan tag ni . thanks me iman , thank you iman . PERTANDINGAN ada berapa kali 'iman' dalam ni ? ;DD

d

PLEASE ! teach me how :(

s
s
yeah , you guys right . physically , she's totally me . sopaholically , naaah it's not me ;D
s
s
s
aku certainly bukan shopaholic . tapiii kenapa setiap kali dapat gaji , ia akan cepat habis ? ape je yang aku beli wehh ? hah , entah-entah ada orang salah masuk akaun aku tak ? berangan lah kau mujaaa x____x
s
s
s
padahal aku punya gaji keluar tengah bulan and akhir bulan . boroskah aku ? TIDAK , aku bukan jenis gadis yang nampak barang lawa sikit ' waaah , nak beli lah ' tanpa mengira harga juga kemampuan memandangkan sekarang ni aku malu nak mintak duit kat parent aku . tapiii macam mana boleh cepat habis ? cisss
s
s
s
teach me how to save my preciious money for my amazing-to-be future pleaseee , siapa reti ?
s
s

KAU MEMANG KAMBING

s
s
macam biasa dok belek photobucket yang dah bersawang tak bukak tu . dan terjumpa ini :
s

a
kau yang mana satu muja ? cariklah yang paling hot di mata korang , tulah aku . kahkah ;D
a
a
asal muka kau macam taktahan nak terber*k ? haishh . kau nampak tak kambing yang beratur kat belakang tu ? hah , nampak mereka hormon bulu roma menegak aku menaik .
a
a
dipendekkan cerita , kitorang kena bagi kambing-kambing ni makan . aku dah cakap banyak kali , aku ni bukan mesra binatang kann . tapi dorang hantar gak aku masuk kandang ni . memang sengaja nak tengok aku jerit macam AWWW lah tu dan terjadilah kisah sondol pinggul . akhirnya jadilah muka aku begitu .
a
a
cehh , nasib baik kau kambing .
a
a

harini abah pulak .

s
s
sungguh berusaha bersungguh-sungguh muja menulis post . 2 kali sehari ! macam time nak amek ubat cirit birit pula . HAHA
s
s
AHH , tak kira . nak cerita jugak ;DD
s

ini family kecik saya ;)
s
ss
harini aku nak carita pasal abah . abah sape ? abah aku lah ;) hah , sape yang tak notice mana satu abah dalam gambar ni MEMANG BOLEH DIBUAT menantu !
s
s
s
meh nak cerita jap .
s
abah : HAAAAA ! *tiba2 masuk ke dalam bilik ku yang serba pink ;D
muja : o mak kaoooo * cepat2 menutup laman censored . ahha
ss
muja : nape bah ?
abah : ish , sane main laptop , situ main pc , sini main laptop , habis abah kena tinggal sorang-sorang . abah nak main apa ?
s
s
perhatikan ayat bold . aku memang gelak gila-gila lah dengar ayat tuu ;DD takpe abah , nanti kami bagi abah main dengan cucu cicit abah yang kiuuuut belaka serta mewarisi sedikit HOT daripada aku . kahkah ;DD nak jugak tuu
s
s

next .



schedule gadis bajet busy :



1 . esok orang audit nak datang . burggghh , first time nih , CUAK GILA .
2. jumaat check out LIDV / check in sem 3 LIDV .
3. sabtu meeting dengan freshie ex-ALAMIN .
4. ahad check in SEM 3 .
5. isnin check in new sem .
6. next sabtu reunion bersama IBNUSINAs tercinta gila .
7. 05 mei reunion bersama RAJIN tersayang .
8. mei reunion bersama ALAMIN terindu .
9. 10 mei daftar matrik (?)
10. 12 mei , baru nak amek lesen , ...again .


saje letak kecik , nanti korang usyar l****g hidong . cettt

S

S

nampak tak muka aku penat ? memang penat pun ! kerja aku memerlukan skill menghadap fesbuk dan belog dan youtube yang tinggi tahu ! bukan calang-calang orang boleh buat wa kata sama luuu

S

S

that's why lah i selalu tolak kalau orang ajak dating . i busy sangat-sangatlah !

KAU BAJET KAU EMMA WATSON LAH RAMAI ORANG NAK DATING DENGAN KAU MUJA ?

setakat pembeli setia pencuci muka kat watson tu bolehlaaa ........ bela . totooot ( sengaukan nada ) .

JANGAN LUPA TAU .

s
did you forget that i was even alive ?
did you forget everything that we ever had ?
did you forget , did you forget about me ?
s
TERIMA KASEYYY ;DDD ( bayangkan aku ala-ala allycats , rambut afro gitu . awww )
ss
s
s
s
ah , aku bosan . lagi sekali T____T , korang dengar lagu kat profile aku sambil nyanyi lirik ni . MAHSYUUUKK . oh bytheway , suare yang korang dengar ni sore aku . sedap kan ? KAHKAH ;DD
s
s
s
eh , aku tak tujukan lagu ni kat sape-sape tau . sape nak , amek lah . i takkisah youuu . aku kan hidup bahagia je , mane main lagu-lagu sedih ni ;DDDD
s
s

bukan final fantasy .


should i ?
no you shouldnt .


should i ?
yes you should .


should i ?
yes you should .


should i ?
of kos , you shouldnt .


should i ?
why shouldnt ?


should i ?
.......


the point is , I AM TOTALLY BLANK T______T . i mean , TOTALLY .

which is the right key for the best lock ? (-,-)



bila dah habis sekolah , baru rasa banyak gila benda yang kita kena fikir dengan serious . dan padan muka aku sebab taknak berlatih untuk berfikir secara serious dari dulu . ________

HAI NAMA AWAK APA ?

s
s
s


1st , mintak maaf aku tayang gambar boyfriend kau ;D sape 'kau' ? kau lah !

s

s

oh mister potato doraemon , can i borrow your time machine ? nak tengok future kejap .

s
s
s


ciss , lagho belaka . muja jangan terpengaruh ! percaye saje ,

man jadda wajada

siapa yang berusaha , dia akan berjaya . satu ungkapan pendek tapi akan drive us to the next path ;

s

height of the worst OR heaven of the life s

s

dan takpayah susah-susah nak merayu pinjam machine mase mamat bulat tapi comel ni . FOKUS DAN BERUSAHA MENCAPAI MATLAMAT ( ada gaya pengetua tak aku ? )

s

s

-,-

S E R A B U T
can i just skip that chapter quietly please ?

takde prescription .

s
aku tak rase aku ni lonely .
s
s
i have big , full of gelak tawa family and friends that run together wif me through all the 4 seasons . what more that i needed to shut all the description of lonely ? sudah cukup . jadi , perasaan ini bukanlah lonely , itu aku pasti .
s
d
but though , it's e m p t y perhaps ? metaphore nye , macam cawan ni lahh .



untuk jiwa aku , cawan ni nampak simple dan cantik . cukup untuk menyerlahkan ke-ELEGAN-annya . tapi dalam , kosong . macam itulah yang aku rasa . faham kan ?

s

ish , itu petanda kene carik boyfriend dah ke ? pffftt . macam awal lagi jee . ade ke sesape yang rasa macam aku ?

s

s

s

s

testing testing .


aku penat nak ulang .

aku cakap sekali je tau tau .


A K U B O S A N G I L A
jom tengok barbie ?
baling bantal ?
main masak masak ?
main air pasang pagi ?


wahh , rindu pulak TADIKA AMAL GOMBAK . juga :

.. sri al amin gombak ( ice water )
.. sk taman seri gombak 2
.. srai sg chinchin
.. smk hillcrest
.. smk sg pusu
.. stanford (?)


wah wah wah , banyak gila muja rindu . HELLO , i penyayang ok ! kahkah ;DD


stalk fesbuk orang .


dan terjumpa ini .

haiih , no wonder orang dah takkenal aku sekarang .

moon & light .



kita selalu rasa macam kita dah tahu semua benda .
macam kita je lah yang layak gantikan ibnu sina 08/09 .g

tapi sebenarnye tak . banyak gila lagi benda kita tak tahu .

g

wanita berkerjaya siri ke-2 .


seperti yang dicakapkan , nak tayang gambar bekerja facebook office aku .



pandangan sisi





pandangan hadapan






pandangan belakang






pandangan perahsan . HAHA



helloooo , aku bukan keje online fesbuk je 48 jam tahu . it just bila orang tanye aku tak tahu nak cakap aku ni kerja ape benonye . err , OFFICE ASSISTANT perhaps ?



I DO LOVE MY CURRENT JOB . but rase macam nak berhenti untuk menikmati semula saat saat eh , perasaan perasaan budak habis spm lah pulak . bila hah nak benti ? cadangan ?



sekolah rendah islam al amin gombak 99-04



maafkan saya . HAHA !



sori doe , ade hal gile tadi . tapi seriesly , aku memang rasa bersalah tak dapat pegi . ape isi kandungan meeting btw ?



encik mastermind , mintak maaf tau ;D



poker face .

f
pertama : bayangkan muke aku comel begini untuk lebih rasa feeling .

sudah ? bagus .
f
f
f

topik utama .

'' kau jangan cerita dekat orang lain tau ''

tapi rupanya kau tu pergi cerita dekat orang lain . dengan cerita yang lebih sensasi lagi tu ! WOW suke gile aku wujudnya orang macam ni !


dan oh yeahh aku takdelah menangis macam tu walaupun comel aku same seperti die . iron lady beb .

wanita berkerjaya ,


baru aku perasan , dah nak dekat 2 bulan , baru sekali je aku tayang gambar kerja aku . itupun ceno'et punye gambar .



oleh sebab aku pakai baju macam vogue sikit harini , aku pun rajin lah nak tayang tangkap gambar . ini hasilnya :



shadap , jangan nak bising pasal gigi aku haa ! aku tahu lah rabbit . ceettt


ape lah muja ni , gi tayang muka je buat ape !


sabarlah , nanti aku dah jumpe usb sony aku , aku bentangkan lah gamba aku sedang bekerja . almaklum , henfon aku beli kat pasar malam je . yang boleh isi air tu , faham ? ! haishh , buat aku rendah diri betul .


AKU TIBA TIBA TERPANGGIL ..


aku bukanlah obses sangat dengan budak budak , tapi ...



kau tak rase ke bayi adalah satu makhluk tuhan yang paling seksi sangat comel ? masyaAllah .



baby bukan plastik askem , nape buang mereka merata-rata ? no offense mean but , anda yang pandai-pandai buat benda tu berzina , nape baby-baby yang comel lote tu yang terima balasan ? malu ? amboii , bila buat tak malu , bila dah menuai baru nak malu . poraaah !



seperti kata-kata sis cato , akhir zaman barangkali . ya , banyak dah tanda tanda nak kiamat ni , kita je yang tak sedar sedar lagi , termasuklah aku . aku . dan aku .



kesimpulannya , sayangilah baby anda seperti anda memiliki ferrari limited edition .


T E A R


orang cakap ,

one tear drop can mean everything

but still , lately it hard for me to cry .


1 . satu kelebihan kah ?

atau

2 . satu keburukan kah ?


aku bukan heartless , i do touch but still tak boleh menangis , even dah sampai at the height of my endurance sekalipun . kenapa ha ? bukan tears tu normal bagi gadis ke ? aku tak nak jadi gadis pelik . AHH , tidak !


siapa yang kuat menangis , could you teach me how to cry again ? i'd lost my talent T____T


e m o t i o n


TUHAN
, semoga engkau memberikan kesihatan yang baik kepada aku dan keluargaku serta sahabat handaiku . jauhilah kami daripada musibah musibah yang tidak tertanggung oleh kami . kuatkanlah hati kami , iman kami untuk menghadapi ujianMu wahai tuhan kami . AMIIN .


semoga adikku jauh daripada wabak penyakit yang sangat FEMES kini . semoga .




kacak kan dia ? haihh , tengok kakak boleh tak ?
HAHA ! menyempat lagi si muja ni . orang tengah post emosi emosi ni dia boleh interfere . cett , tak senonoh punya kakak
.


fuhh , tak sangka aku akan cakap macam ni kat seluruh dunia even tak seluruh dunia baca blog aku ni . tapiii , err ayeh , sehat cepat . ida sayang ayeh . homaigod , i'd sid it ! ooo keee , kakak mane yang tak sayang adik ! habak mai sikit ! cett ,


tadi belek album lama .


SIAPA INGAT BUDAK PAKAI TUDUNG HITAM NI IALAH AKU ?



aku rasa macam ; homaigod , ni aku ke ? ?


bila aku boleh kurus seperti itu semula ? haruskah aku masuk the biggest loser ? err .


sekolah lama .


R E T R O



IKLAN JAP , tazkirah kat surau aku rabu lepas , ustaz tu cakap hanya dekat tuhan lah tempat kita mengadu . bukan dekat FACEBOOK . * aku renovate kasi power sikit ayat beliau :) thanks ustaz !


DAN MANUSIA , bila dah takde baru teringat . macam baju biru ni lah ! haihh , rindu banget padahal dulu buat keje tak semangat . * kecuali apabila tugas berkaraoke di atas pentas dengan skrip lah .


setuju dengan ayat bergaris ?

me and you .


woot woot , aku rinduu !


---- lihat lampiran ----


---- lampiran tamat ----



ye , saya rindu mamat itu . eh bukan sebelah saya , yang sebelah die tuu . mampus hidop aku kene keja dengan kasut keliling rumah lepas nii ;DD



OK , aku menipu aku rindu mamat mamat tersebut . ha , siapa dah percaya ?



aku cuma rindu nak mencapap , berkaraoke dengan skrip pada setiap majlis yang diadakan di sekolah . cop , muja tolong STOP skema . T_____T haihh , bila lagi ada peluang macam ni ha ? MC tak bertauliah , i miss you . do you miss me ? <<<<--- mereng ?



TOLONG , AKU RINDU SEKOLAH ! SAYANG PAYAH , TAK SAYANG PUN PAYAH ;(

b l o o d of the p e o p l e .


muja takpernah show off any links before dekat belog muja memandangkan i'll afraid ape yg kite suruh diorg tengok tu tak akan memenuhi citarasa .


but this time , i will . sebab cerita ni SANGAT SANGAT SANGAT best even bukan cerita korea yang korang agung-agungkan tu . bukan juga cerita melayu ataupun hollywood ataupun ade scene golek golek seperti cerita hindustan .


ia hanya cerita thailand , tajuknya di malaysia ; THE PRINCESS . di sana , LUERD KATTIYA aka blood of the people . trust me , it was tremendously great even it has no happy ending likee barbie movie .





credits : it was the first drama yang aku menangis teresak esak , tak cukup sepuluh helai tisu dan aku sanggup ponteng sekolah agama untuk menonton finale nya . SANGAT SYOK ,


info :

- ditayangkan sekitar tahun 2003/2004 dulu , dekat tv2 .

- dalam cerita ni name heroin die princess dalakumari , heroin die name anothai . wallamak , it had been very longg-longg time , tapi aku still ingat doe !

- siapa pernah tengok jugak ? best kan kan kan ? ;DDD

be lo gg mu ja


B L U R R R R R R R T________T


damn !
I BURSTING MY OWN BUBBLE



could somebody find the missing scene in my movie ? i'd drop it somewhere , or am i the one who cut it off for any-who-sake ?

but things for sure , my BOX OFFICE-to be movies are hanging .


faham ? itu yang aku rase sekarang ni . missing pieces for my own puzzels . something is/are not complete yet and i dont know what-on-earth is it .


dan ini bukan ayat yang kelik dekat mister GOOGLE then copy paste , sebab tu lah macam ade grammar mistakes . almaklum , grammar aku memang takat grandma pun . kuikuikuii ;DDD


HELLO .


perkara pertama : gambar tiada kaitan .

kerana aku type TAMAN HARMONIS , yang keluar gambar gambar harmoni begini . ohh , harmoni betul kawasan kediaman aku kan ? gamba semua stok stok nak berbentuk hati je . tahulah i ni feminin ('_' )
aku nak hati yang kaler pink !




perkara kedua ; buat ibu-ibu , mama-mama , mummy-mummy , auntie-auntie , datin datin residential taman harmonis ,



S E L A M A T B E R P O C O - P O C O ! !
jam : 7 pagi - 8 pagi .
tempat : rumah auntie *tuuuut ------
[ nama dirahsiakan untuk keselamatan beliau daripada diserbu ]




auntie lia : eh , dida tak join ke ?
muja : errr , tak bangun lagi kot waktu tu . hehehhh !

[ confession of a super hotty ! HAHA , hey , i solat subuh tau . ]



alah , aku bukan ape malas nak tunjuk bakat je . karang kalau aku join , tenggelam auntie auntie lain nanti . aku je yang menyerlah , tibe tibe esok hari ade records offer aku jadi bawah naungan die . hah , sudah ! muja dah mengarut ;DD




eh , lupe . ada yang nak join ke ? HAHAHAHA