kau &&& aku (:

tadi aku pergi SMK SUNGAI PUSU tercinta . ohh , aku rindu ! lagi bahagia kalau semua budak ibnu sina 2008/2009 gather together ;l kan ?


eh , aku nak cerita sebenarnye , yang jadi puan driver aku tadi ialah ,
jhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjhjjjjjjjjjjjjj
nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
FARA IZMYRA BT MUZAFFAR SHAH .
err , rasenye ni kali ke2 aku market name die dalam layar putih ni . nak komiseeennn !
dsfsdf

fxv

dfsffsdfvf

die drive kau tahu , gilelahh . boleh masuk F1 wa cakap sama lu . ok aku tipu , jangan percaya . tapi oklah kot , dekat kawasan sekolah budak ni drive 80 km/h . itu pun aku curik curik tengok meter berapa .

sdffsdf

sdfsfdfss

sfsfsf

mule mule memang terkedek kedek lah die ni bawak kereta , cuak aku jadi first passenger kot . haha ! tapi lepas tu , perghh . lagi lagi bile time die drift buat u-turn depan uia tadi . respek kot . HAHAHA ! siapa nak jadi penumpang dia , sila ambil nombor . aku agent die ok .

sfsdfsfsd

sfsfsdfd

dsfdfsdfds

apa apa pun , FARA SYAZWAN AMAL MUIZZAH err siapa lagi ek , good luck untuk interview scholar overseas . agogogogooo ;DD

sdfsdfsd

sfsfdfsd

quack quack ?


rasa pelik tak dengan rupa baru belog muja ? takk ? same lah kite ! ngeng ;)


saje , nak buat pembaharuan . buruk kan ? series , penyataan dari hati . bukan nak hipokrit jari type lain , hati harap orang puji .

about the new look : lantak lah . tiba tiba rase nak berjiwa simple . one day , kalau tibe tibe hormon nak jadi rajin , aku decorate balik lah b e l o g aku ni .

hormon oh hormon , kenapa engkau tak rajin ? macamane aku takrajin , sebab aku malas , sebab aku malas .



itik oh itik , kenapa engkau comel ? macam mane aku tak comel , sebab aku tak hodoh , sebab aku tak hodoh .



kenapa dengan muja ? ohTIDAKK ! kembalikan semula hormon mangek nya ! hormon mangek , cepat pulang , mak rinduuuu !


B * * * * I * ! !


BARBIE MOVIE - FASHION COLLECTOR ,
here i comeeee ! hahahaha , bile kau nak keluar wehh ?

attention : she's me , but versi non-living things lah ; kurus , tinggi , blonde , warna kulit , ahh , semua lah ! yuhuuu ;DD

muja dah beli yang latest punye ; barbie in a mermaid tale . siapa nak tengok ? jom jom ! sleepover rumah muja , kite buat barbie marathoooonnn . wawawawawaaaa ;DDDD

satu perasaan .

B O O O O R I I I I N N N G G G .

takde sape ade perasaan yang same ke ? oh dan thankss hann , semalam best . hehee ;DD



oh dan satu soalan , kenapa semua orang macam nak melahiran perasaan bahagia bersama pasangan masing masing di alam maya ? aku jeles , tahu ? HAHA , takde keje . patutnye pegi lah jeles dengan orang yang kaye raye tu ha , sampai sony aino due tiga bijik , mercedes 10-14 bijik , banglo 4 tingkat , swimming pool memang berpool-pool . haishh ,





dan kalau saya jadi dr. , saya nak jadi doc yang ada lifeee . bukan seperti yang mereka gembar-gemburkan untuk menpsiko saya . burghh , tolong jangan psiko saya . sokong dan undilah saya . AFUNDI/DANSA MUJA . ngengg ;DD





I L Y . what ?


pssttt ,

err saya bukan lesbi . it just ..

i had found my prince charming,
but there's a problem,
i'm not his cinderella .

jadi nak buat macam mane kan ? bukan salah saya . haha !


WOOT WOOT , anak siapa terlepas tu ?

dan awak awak , saya mengepost bukan untuk men.ca.pap ( for whatever it mean ) tau .

i tell you my stories
because this things
happen to everyone .

just just , mind your words before typing something , cecehh . muja dah setat speaking weh ! walamak ! gempak gempak ! kahkah ;DD

PARANORMAL . HAHA

apahal lah klip video TAYLOR SWIFT ni semua best best , kan aku dah bukak waktu keje . HAHAHA , alasan takleh blah kan ? ngenggg ;DDD
CHECK THIS OUT ; brick by boring brick , paramore . dah lame , tapi nak kepoh jugak ! kehkeh ;DD

H O M E S I C K .


series , tak rase ke muja macam TAK DE KEJE NAK BUAT , asyik dok mengepost post je . hahah ;DD

hari ini saya nak bercerita tentang homesick . siapa yang tak pernah dok asrama harus memberikan perhatian agar dapat mengefeel pengalaman ini . best kot buat ayat skematik skematik cenggini ! HAHA

mase form 1 :

berlagak ! semua kanak kanak tingkatan satu yang lain menangis sampai terkeluar air hidung eeee , geli ! sebab homesick ! tapi aku cool je , RILEKS ! aku pun takfaham lah kenapa dorang boleh menangis sebegitu teruk sampai ade yang demam demam . ADOII kanak kanak ni , memang kanak kanak ! aku ? enjoy sajaaaa , SUPER HOTTY lah katakan ! - org gila mana lah yang crown me the tittlee . HAHA

dan keadaan ini berlanjutan sehingga form four .

mase form 5 :

aku keluar asrama , dengan kehendak aku sendiri . sungguh , banyak gila yang aku belajar waktu duduk luar ! SANGAT BANYAK ! dan sangat seronok , of course . yang paling penting : aku sudah boleh berdikari . then , end of form five , nak dekat spm , aku masuk balik asrama . nak dijadikan cerita ..


I L O V E Y O U F A M I L Y !

1st day aku masuk asrama balik , aku m e n a n g i s kau tahu ! memalukan wehh aku cakap ! dah ar depan adik adik aku . dorg cakap mcm ni : '' lehhh , dah form five pun nangis ! mcm tak penah duduk asrama je ! '' . lagi lah berduyun air mata aku keluarr .

malam tu , aku bace buuuku je . ADD MATH . takrase macam : patutlah add math b , org buat latihan , dia bace add math ;DD dan keadaan itu berlanjutan selama seminggu . rindu pulak nak jadik budak hardwork macam tu . hahah ! sebab for the next week , ade gangguan daripada soup campbells serta maggi serta nescafe ar . so , tak dapat nak kosentret sangat sangat . ish , asma' lah ni ! HAHA , takpasal pasal ;)

papepun , yang paling takleh bela , muja boleh nangis ! muja ? nangis ? sebab homesick pulak tu ! HAHA , merepek gile kot . kesimpulannya , homesick tidak mengenal mangsa , usia , darjat dsb .

aku tibetibe teringat sebab kesian tengok adik aku yg d.6 sekolah kat tahfiz tu ha , baru 12 tahun , dah duduk asrama . lepastu balik nangis nangis , rindu rumah ! yooo , tibe tibe nak nagis jugak . jom nangis berjemaah !

fall seven times , STAND UP EIGHT .


ehem , ehem . SILA BERI PERHATIAN KERANA PENGUMUMAN TIDAK AKAN DIULANG .
seriesly aku rindu nak mati gila nak capap atas pentas . HAHA

dengan ini muja dah bulat hati , tekad semangat untuk mengambil MEDIC insyaAllah jika ada rezeki further study abroad .

tolong doakan kejayaan aku tau semua orang . i need it :) doakan jugak ketenangan hati aku , lupekan benda yang lepas , find the new path of lifeee , move on , bukak hati aku untuk kaum lelaki (?) . ya Allah , bantulah aku ! amiin .

it's just , i love my family . damnly ;l dont you ?

dan kau , please lah . aku tak sedia nak in any relationship sekarang ni , faham tak ? i'm comfort with my current status and please respect it . pluss , we've long , long journey to face and kau akan jumpe gile banyak ratu cantik , model model islamic yang konfem lagi better drp aku .

tolonggglah . i need time for heal bcause kau kene faham , 1st cut is the deepest , ist love ain't easy to forget . faham kan ? aku berani cakap sebab fyi , it'd been almost a year since the goddamn my latest r/ship . itu pun , after 5 years . aku gile harap kau faham and good luck dekat negara orang , i'm perfectly confirm you'll find another girl who is seriously perfect than i am . kite still kawan :)

oh ya , saya masih gantung NO VACANCIES dekat pintu hati saya ya . kahkah ;DD ngeng doe muja ni ! lek ar, baru 18 tahun kot . HEE .

SANGAT EKSAITED ! ;DD

gaji dah masuk , err untuk kali kedua bulan ni ! yeayyy ;DD
suke sangat sangat . ALHAMDULILLAH :)
oh barang barang pujaanku , nantikan kedatangankuuu !

sekian .

disebabkan nama aku macam nama pertama yang disebut sebut oleh nurul iman abdul rahim , maka aku yang macam malas nak main tagged tagged ni pun , layan lah tagged . thanks iman :)


1. siapakah anda di rumah ?
- gadis melayu terakhir .

2. siapakah anda di samping rakan ?
- juga gadis melayu terakhir .


3. 5 benda yg anda idamkan , tapi belum tercapai ?
- sony aino .
- laptop apple .
- jadi dr/law's officer ?
- KAHWIN .
- ada anak , cucu , cicit .

4. siapakah nama pasangan anda ?
- aci tak kalau jawab single ?

5. ceritakan 5 perkara tetntang pasangaan anda .
- lelaki .
- lelaki .
- lelaki .
- lelaki .
- oh ya , berdikari !

6. bila tarikh anda couple ?
- couple tu ape ?

7. apa kenangan pahit anda bersama pasangan ?
- entah .

8. lagu tema cinta anda ?
- our song ? HAHA

9. apa perubahan yang anda ingin lihat pada pasangan anda ?
- apahal gedik sangat soalan ni ? haha !

-------------------------------------------------------

1. bold the statements that arrreeee true .
2. italicize the statements that you wish are true .
3. err , aci tak kalau aku list with my own may ?

true .

# idk what i want this moment .
# i can drive . sikit sikit
# my schoolmates know about my blog .
# i wanted to be a fashion designer .
# i hate it when peoples cancel last minutes ups .
# high schools filled wih drama .
# i've bought shoes this month .
# i heart italian food .
# we'll last .
# at times i still think i'm a tomboy .
# i still have bestfriend .
# i'm hot . SUPER HOTTIE kan iman ? haha ;DD
# i know how to cook .
# my old friends keep in touch with me .
# i love swimming .
# i love my family and friends :)
# i love orange juice .

wish are true .

- i've got a new handphone .
- i love horror film .
- i love being in love .
- i believe in long distance r/ship .
- i have an ipod .
- shopping is bullshit . huuuu ~
- i still hang out with my ex .

siap . true vs wish are true equals to 17 : 7 . as for the ribbon , i'm a realistic person , isnt ? HAHA !

ps : i wish what i wish . poooff , titibe keluar god mother macam cite cinderella ! gileeelah ! haha ;DD

SIMPANG .


oh FUTURE , bagaimanakah rupamu ?

the road not taken . either one path will lead to the real future T___T

sekarang muke aku macam budak bermasalah , tertempek WANTED (?) ke hah ? ! sebab still taktahu nak further course ape , LAW kah atau MEDIC kah ? atau ada yang lagi sesuai kah ? LOCAL kah atau O.SEAS kah ? banyak gile kah kah kah . grrr ;L

oooh please please please , kamu jangan nakaal , bla bla bla ~

padahal waktu kecik dulu semaaaaaanggat je , cita cita kamu ? DOKTOR cikgu ! dalam hati , sehangat tahik ayam ; tak kire , aku mesti belajar o.seas !

dan sekarang ? nak pilih puuun payah ! belum suruh pilih bakal husband lagi ! erkk , kenape rase macam aku sorang je yang semangat pening pening pasal benda ni ? toiiiiinngggg

meet uncle asri :)


POST HARI NI SPECIAL UNTUK UNCLE ASRI :)


dear uncle asri ,
HAPPY BIRTHDAY UNCLE ASRI ,
bapa kepada bla bla ariff dan ariffah :)
* sambut awal sehari . hehehhh ;D

eventhough uncle dah 42 tahun ( saje je bold . HEHEH ) , tapi uncle tetap seperti 24 tahun pada saya dan seorang abang serta 7 orang adik yang berduyun duyun di belakang saya ;DD chaiyaaa lah uncle !

selingan cerita best di awal pagi :

tersebutlah kisah abah duduk lepak di meja makan family . err , agak lama pada hari ini . abah tengok jam .

abah : lahh , baru 21 haribulan ke ?
syue : aah , esok beday abah ! * gelak gelak
abah : patutlah ! ingatkan hari ni .
ida : oh , patutla abah dok lameeee dekat meja ni .
abah : yelah , nak tunggu orang wish , ingat semua orang lupe !

maka kami gelak besar . nasib baik DUA PULUH EMPAT tahun :)

kami berlumba beli hadiah , laki VS perempuan . perempuan beli dekat living cabin , aku dah kembang kembang hidong rase macam hadiah perempuan lawa sangat sangat , dapat KALAHKAN hadiah laki . tapi ceyyytt , diorang punye lagi lawa ! heihei puak lelaki , siapa yang darah seni sangat tu ?!

speech ,
for the past : thankss untuk semua semua ! takcukup selautan untukku coretkan . cewaaaahh ;D
for present : thanks untuk helaian not bewarna merah dan biru pekat eventhough saya sudah bekerja ;))
for future : abah akan jodohkan walikan saya . insyaAllah :)

kami sayang abah sebab abah adalah abah . THANKS abah :)

wujud tak course LAW IN MEDICINE ?

in the past few years , i've learned a lot . i mean , A LOT . i've learned just to accept the things that are given to me in lifee && not questioning it too much . i've learned that you've to make mistakes in order to learn from them . i've learned that YOU CAN'T DEPEND ON ANYONE ELSE BUT YOURSELF . so in the end all you really have is yourself . and through the end of all the end , i can say i am who i am today because of the choices i made yesterday .

ohh , and sometimes it's best to forget how you feel and remember what you deserve . and i'd tried it for 164 days , 15 hrs , 31 min and 43 sec since this moment . everyone can see who i appear to be , but only a few know the real me . You can only see what i choose to show . there so much behind the smile .

you . just . dont . know

eh , muja emo kah ? ohTIDAK ! sedih ? jauh kerusi dari meja . kecewa ? ohoii , berangan je lahh . habistu ? entah . there are no such words to describe it better . maybe masih terpening pening memikirkan apa course yg the best untuk aku , mujahidah asri , pilih for further study . SERIES , pening . lihat , aku capslock tu ! tapi aku percaya , kat mane ade rumah , dekat situ ade jamban :) oh yeahhh , trust me yes !

semalam .

- semalam muja sakit . pukul 2.38am dia bangun , muntah muntah , sampai tertidur dalam bilik air . HEBAT KAN ?

- semalam muja pergi kerja . entah kenapa , rajin sangat ! last last skip kerja satu jam , pergi tidur dekat masjid .

- semalam muja pergi makan dengan kawankawan ibs . dia makan telur hancur je . tu pun tak habis , bagi anak beranak si kucing tu makan .

- semalam rupa-rupanya muja demam . dia taklarat nak jalan . balik rumah , tidur je ! eh , sempat solat tau .

- semalam malam , umi suruh makan ubat , muja taknak . ishh , degilnye !

- semalam pagi , tengah hari , petang , malam , muja mengidam nak makan icy grape ! err , lain macam je bunyik .

- semalam malam lagi , abah pesan dekat along suruh beli 100plus . muja minum , sebab air die takpahit macam ubat . HAHA !

- semalam pukul 11.45 ehhh , muja dah sihat ! alhamdulillah :)


alah , muja kan ironlady ! tough , strong , mane betah sakit lamelame ni . huuuu ;D

:) pelik kan aku post benda manje manje cenggini ? yeekk actually , tapiii biaselah , orang sakit ingin dimanjai . CEHHH , tak rase nak muntah warna warni ke bace muja tulis macamtu ? ! hahah ;D


p/s : FARA IZMYRA MUZAFAR SHAH , mintak maaf kalau aku eja salah . HAHA ! tahniah tau fara dapat jpa :) ni semua balasan kebaikan yang kau buat dekat kami , ilmu yang kau kongsi , topup yang kau bagi , alahh , semua semua lah . karma had returned it words kan ?

AKU , sangat happy untuk kau :)

ehem , FIRST INCOME :))))))

masuk kalendar , 18march10 merupakan tarikh aku mendapat gaji pertama aku . HAHA , maaf lah ye . batak gileeee kan anak pakcik asri ni ? ye ar , setelah penat aku membanting tulang , memerah keringat di bawah terik mentari *seriesly penipu . HAHA ! , akhirnya masuk jugak gaji 10 angka aku ! tipu tipu ! ;DD

SAYA SAYANG FAMILY SAYA , walaupun saya juga sayang SONY AINO dan HTC MAGIC , saya takkisah mengespendkan first salary saya ni belanja family ! HEE , ' alah , belanja makan je pun ' kata si mulut wangi . HELLOO , atleast saya belanja jugak kan ! HAHA , mengungkit nii ! ;DDD sudah , berhenti membebel .


dina :)

syuhada :))

siapa nak aku belanja ? CEPAT CEPAT ! tawaran dibukak dalan kiraan 5 dari sekarang ! hah , lambat ! means takde orang nak suruh aku belanja lah ni ye . takpe takpe , selamat duit aku ! :)
p/s : muja bajet lagi kedekut . HAHA !

GAJI NAK MASUK . HAHA eksaited melebih ;))

fesbuk ohhhhh fesbuk . strangers , tolong jangan hantar msg or komen yang merepek boleh tak ? macam mana lah aku boleh terlepas mengapprove kau ? err , aci tak kalau aku aku terlepas mendelete kau ? HAHA , kalau berniat ia dikira 'terr' ke eh ?

oh dan kenapakah SONY AINO serta HTC MAGIC sangat mahal ? ringgit malaysia 1899 and 1799 respectively . beza seratus je kott . anak dato' mane yang nak belanja aku gadget tuh sila menghadap skrin komputer ! uiihh , ramai bangett . thankyouu :)

p/s : oh amal , maafkan aku . ceehhh , kahkah ;DD wehh , sori sori . permintaan maaf secara terbuka ni . insyaAllah aku takbuat lagi ;)

THE ROAD NOT TAKEN .

DECISION is a choice made between alternative courses of action in a situation of uncertainty. Although too much uncertainty is undesirable, manageable uncertainty provides the freedom to makecreative decisions.

series aku tak faham ape lah benda ni merepek ! HAHA , sory mr administrator (: why dont you just write ; a decision is a choice between two or more options . kan senang ! senang anak beranak aku nak faham , ayat tak berbelit belit , pastu boleh dapat stret a . HAHA , merepek sudaa ! :DD

main topic :

MEDICINEpsichiatrist

LAWcompany/public/syari'e

LINGUISTICenglish/franch/arabic/japan

DENTISTRYdentist

macam ni lah manusia , bila ada masalah sikit , tayang dekat blog ! HAHA , taksenonoh betul ;DD eh tapi series lah , aku benar benar sedang dalam dilema niii !

i may be a very the very great person at listening , at giving opinions , at talking , at singing HAHA , at everything lah senang cite * cehh , series kau perahsan muja woiii ;DDD , but it'll be the weakest part of me when it comes to MEMILIH for the sake of future . ye ar di sini membahagiakan , di sana tersangatlah tampan , PAYAH TAU NAK PILIH macam tu !

oleh itu , pilihkan untuk aku please ! HAHA , boleh pulak macam tu doeee . pilih kan tau , tau , tau ! sape betol , aku bagi die grand prize , singgit sorang . tauuu :)


mintak maaf , aku terpaka memilih antara kau&dia . ngenggg , blah lah kau muja , DRAMAQUEEN ! kahkah ;DD lastlast , kau lari dekat orang ketiga ! eh sudahh , cerita apa pulak ni ?

pernah tak ?



JADED
that's the best word i feel right now .

seriesly i got tired of all this . hoping , betrays , that's all i needed perhaps .

pernah tak korang rasa muja ni akan serius sekali sekala ? pernah tak korang rasa muja ni sanggup perabis duit to make sure her friends feel better ? pernah tak korang rasa lately muja ni penyabar ? pernah tak korang rasa at one point of height muja akan stop bersabar ? pernah tak korang rasa then muja akan burst all the shit out ? pernah tak korang rasa muja ni bodoh bila orang tibatiba kutuk dia padahal muja lah yang dekat situ bila dia needed ? pernah tak korang dengar muja cerita masalah dia deeply from her heart ? pernah tak korang rasa muja ni ' eh , ada perasaan rupanya ' ? and pernah tak korang rasa muja ni reti menangis ?

pernah tak korang perasaan aku manusia biasa ? pernah tak korang jugak tersedar aku gadis remaja biasa ? pernah tak korang rasa macam mana aku rasa sekarang ?

tolongglah , aku dah LETIH . sangat LETIH . i got long journey to ride of . and you just one of my transit and to make yourself/ve clear about this , i ain't hoping any artificial disastrous to added . dengan aman , aku mintak tolong siapasiapa yang pretending to be my friend just for making me as her/his puppet , please go . FAR FAR AWAY . that's all the needed that i hoping for .

i shout this out to nobody fyi as if i think that's just some silly stupidest thing who is stupid to care of stupid matters . sila kira berapa kali aku menggunakan words stupid . eh , aku tak marah . aku just PENAT , LETIH , EXHAUSTED . that's all .

dan pelik bila muja post negative part of emo on this white carpet .

the old school thingy thing .



walaupun macam dah lapuk , tapi aku still nak post jugak (: PERHATIAN , mujahidah asri memang budak badegil tau . i want what i want even i know that's not the right one . haaah , hambek kau pantun 3 kerat !


IBNU SINA 0809 , even the sky is falling down , even that is the last day my heart pounding dup dap , and even there are thousands 'even' exist , insyaAllah i'll always bear you guys in my mind even that is the last thing i'll do . thanks for the photograph of memories .

ILOVEYOU (:

# kalau rindu , bukaklah school magazine kaler purple tu , bukak kolumn ' matahari ibnu sina o8o9 ' and ' schoolleavers ' , the first pic yg dicapapkan . hahah ;DD


dan pelik lah pulak tibetibe aku berjiwang jiwangan kan ? tulah payah jadi manusia yang boleh tengok cite 18sx ni , ayat nak kena jiwang takpun skemaaaaa je . adoi ! dan sorilah , aku ni payah nak sayang orang . but once it's cut , it'll be the deepest (:

korangkorang , i dont care what number/s your spm result's shows , but i glad i once be in the same roof with you ! nanti bile nak kawen , jangan lupe jemput tau tau tauuuu ! facebook kan ada , myspace ke , handphone ke . pastu

nanti bile dah besa sket lagi , kite maen lawan sape dapat anak banyak , nak ? kahkahkah ;DD eh , bukan budak ibnusina je , server , modem , efisyen , efektif , mpv , dinamik sekali lah ! alah , senang cite sape yang pernah rase nak kawan dengan aku lah :)

dan aku rasa sebelum aku merepek lagi , mari aku stop menaip ! gilolah muja ni . hahah !

TAKKIRE JUGAK !

ni update aku untuk kali kedua hari ni . HAHA , bapak rakus mengepost lah si muja ni . bini sape lah ni ? CEHH . helloo , status saya single okey . entah entah aku buat confession macam ni , esok keluar muka depan metro ke kosmo ke 'BLOG JADI TEMPAT TAYANG STATUS' . ngeng , watak utamanya : muujaaa.blogspot . perghh , femes aku bhaii . esok hari depan rumah aku ade dozen surat scholarship . hahah , takde kene mengena !

oh ya , about the tittle , aku TAKKIRE JUGAK even aku takdelah dapat straight a's pun , tapi aku tetap nak cakap KEBERKATAN IBU BAPA is the main key for everything besides usaha , doa ,tawakkal , solat tu lah . dan sesungguhnya aku tak tipu . ekelen , buat ape nak tipu , bukan dapat duit pun kan ! *itu jela yg aku tengah pk skarang . HAHA

takpecaya , aku ade dua kes lah yang rasa rajin nak kongsi kan .

satu :

aku belajar memang sangat rilek . bukak buku bile rajin , dalam kelas sangat bising . aku jarang dapat top15 dalam kelas . paling best , malam spm or trial , aku boleh lagi sempat pegi kenduri . ngeng kan ? adoii . dan aku sangat sangat sangat sangat study last minute , orang tue tue cakap JANGAN , tulah yang aku buat . dahlah dengan problem bertimbun , jerawat bertambun HAHA , ahh dan sebagainya lah , memang jiwa kacau betul lah wa cakap sama lu masa tu ! * hilang keayuan aku bahasa cenggini nih !

tapi , waktu spm aku macam dapat hidayah sikit . aku ambik keputusan berani masuk hostel balik . pergh HOMESICK woo ! buat malu je budak form five yg dah 4 tahun dok hostel sakitrumah . series cakap aku MALU menangis dekat kereta depan adek adek aku . jatuh saham aku sebagai kakak mithali of the year (?)

then , everyday setiap hari , setiap pagi , and setiap kali abes satu paper aku akan keep on calling mak aku or ayah aku . ehem , kredit of kos disponsor . HAHAH *kantoi bawakfon , dan akhirnye , alhamdulillah . walaupun tak jadi best student ( WOW , TINGGI BENAR HARAPAN , HAHA ! ) tapi aku syukur dengan apa yang aku dapat , selarilah tu kan dengan usaha aku yang macam errrrkk kan .

thanks umi abah ;) jasamu dikenang , lubang hidongmu tetap menjadi pojaan hatiku ! kahkah ;DD

oh ya , memandangkan aku dah habis spm , aku dah dapat lesen untuk meluahkan ayat ayat gatal lah kan kan ? ehem ehem , bace eh . alahaii , bile lah aku dapat bergambar macam tu dengan husband aku ? cukup gatal tak ? HAHA , saya budak baru belajar :)


dua :

rasa macam post ni dah panjang . malas lah nak meleretkan . alah , korang mesti penah jugak buat benda yg parent taktahu or takberkat , lepastu kantoi secara sengaja or terrr kan . so , korang jelah cerita kat aku ek ! aku sekarang suka membaca . haha !

oh && apa kena mengena pulak gambar ni ? dan jawapannye ialah TAK ADA . haha ! aku just suke gambar ni lah . nampak keluarga bahagia dengan adik adik aku yang tengah berenang kat belakang tu hah .

dan siapa kata abah aku garang ? lihat sahajalah beliau di situ :) adoii , konfem duet berjoli kau kene tolak pas ni ! ampun abah ;DD well , he once being a teenager kan . every abah in the world pernah jadi chick eh remaja kan kan . so buat ape nak malu untuk bersporting dengan anak anak kan ? hah , dah masuk early child education ni .

oh ya && i wonder if i'll models like what abah'd do (lihat di atas) with my super awe children nantinanti . hurm . aihh , tengok ! gatal lagi !

kanak kanak spm 0809 , khususnya smksgpusu TAHNIAH no matter what your number shows . at least kite dah hadapi and taklari drp pertempuran kan ? :)

MR BEAN VERSI MUJA .

MALAM SI MR BEAN (:

jam 9.00 malam : aku gelak sebab nenek aku cakap malam ni konfem aku tak tidur lena punya ! MUJA ? taktidur lena ? lawak gila ! si muja kan die tidur sangat khusyuk sehingga lewat pegi keje hampir setiap hari . ngeng ,

aku siap cakap macam ni lagi : ehem ehem , '' nenek , ida ( aku ) ni kan KONFEM makan kenyang , mandi basah , tidur lena punya !''

jam 1.00 pagi : manusia yang pakai baju tido superman tu masih bergolek golek di atas katil , TAK BOLEH TIDUR ! padan muka , gelak dekat orang tua cakap lagi . hambek kau muja , takleh tido ! dan yang pelik , esok paginya dalam masa 3 bulan cuti ni , ni FIRST TIME aku bangun awal amat sangat :)

FYI , muja memang kuat semuanya :) makan , minum , tido , just name it :)

SIANG SI MR BEAN (:

THANKS DEKAT SEMUA WISHES AND WISHER ! ILL REALLY REALLY NEED ALL THOSE LUCKS , IKHLAS DARI HATI :) *JARANG MUJA NAK IKHLAS DARI HATI NI . HAHA ;DD


: bangun pagi , mandi , kemas bilik dengan bersungguh sungguh . SANGAT PELIK !

: bersiap nak gi keje . WOW , pekerja contoh ya . breakfast : nugget 5 jari . PELAHAP !

: tengah sibuk bekerja (ekceli online benonye)abah , umi , along semua dah msg msg aku . RUPE RUPENYE DIORANG DAH TAHU RESULT AKU . mule mule poyo taknak tahu kann , last last naluri keibuan aku nak gak tahu , then aku tahu result aku before others . YEAYY ! haha ;DD

: pengetua bagi taklimat , aku ngan nya cabut . cuak bhaii dok ramai ramai dalam tu , macam nak gi kenduri kawen ke ape . heh ,

: turun turun dewan , nama BEST STUDENTS dipekikkan . haha ! tahniah iman dan hanis :) HAHA eh , tahniah amal :) eh , tahniah semua budak straight a ! respek respek :)

: TAKE NOTE ; aku kesian tengok muke semua orang macam cuak , aku ? haha , rilek je ( kott ? ) . even tak stret , tapi alhamdulillah . syukur dengan nikmat tuhan .

p.s : aku dapat satu pengajaran yang berguna lah jugak . USAHA SANGAT PENTING , bak kata aku sebelum ni : bila bila kita sakit perut nak tercirit , mesti kite harshing carik tandas . dan tolonglah setuju ! sebab ia betul .

SEKIAN :) kembali ke sri pentas . ngeng ,

akhirulkalam , ibnu sina o8o9 , no matter how bigger or how loser your number , we'r stil ibnusina 0809 , nothings can change it , tolong jangan berubah ;( the memories that had we faced once takkan aku try lupekan insyaAllah sampai bilebile . aku susah sayang orang , but once i love , i'll love ever . ha , kan dah jiwang ! HAHA