LOOOOOSEEERRR

define looser. ti tiit. ti tiit. * alah, bayangkan konon konon machine robotik tengah berbunyik.

aku mencarik carik maksud benda alah ni pakai tekan tekan kat jari je weh skarang ni. dah tak main zaman manual nak kene carik start huruf L lepas tu O O S E R alih alih jumpe loosee. grr, tu lah die mujahidah. carik lain jumpe lain.

sambung sambung. ade banyak lah jugak definition definition looser ni. tapi yang aku rase macam kiut dan sakai lah jugak ialah iaitu adalah is are was were:

A LOOSER IS A LOSER WHO CANT SPELL LOSER

kahkahkah, agak siot kan? same lah jugak dengan misai ialah orang yang makan mi tapi takde misai. errrkk, same lah jugak tu kan kan?? btw aku suke lah tengok orang yang ade misai tapi takde lah yang macam hutan belantara tapi halus halus. kahkah:DD okey, suke is subjektif. itu pendapat aku je lah. lepas ni MR/MS yang bermisai belantara jangan nak kondem aku pulak. name pun pendapat. ini negara demokrasi kan:)

oh jom bercerita. aku en sekarang suke bercerita dekat blog:)) entah ape kejadahnye lah muja sekarang. penglipur lara kot. tersebutlah kisaaaaaaahh *lenggok kan bacaan anda!

satu.
tujuan sebenar post ialah err emm ekk cane nak cakap eh. korang penah tengok cite BIGGEST LOSER tak tak tak? aku selalu dan kerap dan sering menontonnya *skema skema. malahan di nz pun aku menontonnya setiap hari. aku ingat lagi, channel 3 pukul 3.30 waktu nz:DD dan benda yg looosernye ialah almost everyday aku tengok cite tu aku akan uwaaaaaa *menangis tak cukup sehelai tisu kau tawu!

yang peliknye bile tengok cite yang orang lain menangis sampai kelua hingus aku boleh buat slumber seperti tiada perasaan. eh memang takde perasaan pun. bergghh,

dua.
LOOOOSERR ialah ayat yang aku sering dan gemar guna dulu dulu waktu zaman sekolah. entah kumpulan gedik mane entah yang ajar aku guna words tu. daripada aku budak yang baik, bersopan santun, istiqamah, lemah lembut terus jadi semakin baik, sopan santun dsb kahkahkah:DDD muja perasan! *konfem ramai yang cakap macam tu dalam hati juga di bibir juga di jari ;ll

tiga.
salah satu sebab aku suke tengok cite GLEE is because:

tengok lah tu, ade sign looser lah. bytheway cerita ni bess woook. ia mengisahkan.. errkk, cariklah sendiri, malas pulak nak cerita.

okey, sekian sahaja daripada saya. kita kembali ke sri pentas:)

sometimes i need the other side of me.

benda benda perkara perkara lain lain. side yang lain dalam hidup aku.

satu. sakit perut.
pernah tak korang sakit perut? pernah? pernah? aku memang TAK PERNAH dan perrcayalah yang sememangnye aku menipu.

toilet merupakan kawasan harus aku lawat setiap pagi di sekolah mahupun asrama. oh di kesempatan ini aku ingin meminta maaf kepada saudara khalaf, saudari muizzah dan saudara amal sebab check in lambat hampir setiap hari *zaman duludulu. kalau lah aku check in awal tu memang kirenye macam WOW, GILALAH MUJA AWAL BEBB. mane taknye, aku nak kene dating ngan toilet dulu pagi pagi almost setiap hari tawu!

alah normal lah sakit perot kot. kan kan? errr, actually i memang tengah sakit perut sekarang ni. hahah:DD taksenonoh nye muja, orang sakit perot gi toilet kau pergi mengadap laptop. pffttt.

*back to school just to take the insyaALLAH supergreat result. amiin*

dua. lawat sekolah.
bapak lah segala bangge bhaii bile khamis hari tu aku melawat sekolah, eh actually nak carik cikgu, tapi tak terjumpe sebab cikgu cikgu busy dengan sports day. hidup sea! *even kalah pun kann.

tapi bnd yg paling takboleh belah ade lah sorg pakcik guard ni, naik motor. titibe die benti betol betol sebelah aku.

uncle guard: dari mane ni dik?
adik muja: baru lepas jumpa cikgu.
uncle guard: oh. nak balik dah ke?
adik muja: yo lah pakcik. nak gi kerja. eh pakcik kenal sy lagi ke?
uncle guard: ehhh, mesti lah kenal.

dan itu membuatkan aku sangat amat ter gile bangge. femes jugak aku kan? kahkahXDD

tak ah, duludulu zaman sekolah aku cam byk mulut sket. *err sket ke muja? kalau boleh dengan anjing anjing yang main kejar kejar waktu kitorang tengah exam spm tu pun aku nak cakap/bertegur sapa. tu lah orang kate, buat baik dibalas baik. && i think pakcik tu ingat aku lagi pun dah satu perkara yang baik:) wahh, bahagiaa ku dengan muuu*lagu my heart.

tiga. sekian. :))

have you ever ever ever ever ever feel this kind of overterover happy in your lifee?

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
nampak tak betapa galoknye bilangan smiley tu? oh yeah, today 25feb09, erkk sebenanye the whole week, seems like my best day ever setakat ni lah. sungguh, tidak menipu!

oh iklan kejap, kepada si WEH htc diamond, thanks weh, aku memang gile happy lah hari ni, paku dulang paku perigi, lain kali nak lagi! hahah:DD post ni spesial untuk kau kot WEH htc diamond:))

TOLONGLAH, besnye besnye besnye besnye hari && minggu ni:) * hokaloh semek ni, wakpe excited melebihlebih ngak nih? huhh, sila sediakan baldi kepada yang dah rasa nak muntah dengan keterujaan keoveran aku ni.

happy meal 1 :)
aku taktahu lah kerja part time boleh jadi sebest ni;

satu.
aku: abang, nak buat apa lagi?
abang baik: takde pape dah. lepak dulu.

dua.
aku: abang, saya masuk lambat sikit tau hari ni?
abang baik: ok, no problem.

tiga.
aku: abang, nak buat apa lagi?
abang baik: main FACEBOOK.

yang ketiga tu lah yang paling takboleh belah. maka satu ofis gelak gelak.

happy meal 2 :)
yang ni harusku kreditkan kepada kak yan. thanks sis:))
lawa kan? lawa kan? lawa kan? seriesly aku takpernah rasa aku ada jodoh dengan segala macam heels tuh, wedges ke cheezy wedges ke. series! aku sampai setuju amal cakap macam ni, 'apasal kasut pmpuan taklawa taklawa ha?' sehinggalah aku terlihat mereka mereka ini.

aku maybe macam budak batak baru masuk bandar, nama benda alah ni sneeker heels. aku first time jatuh cinta sama mereka waktu tengok citer LALOLA. *ops,

tapi aku en jenis pemalu, kalau dah suke tu diam diam je lah. biarkan ku pendam perasaan ini, cehh. ye ar, macam harapan yang sangat harapan lah nak tengok aku pakai benda ni meratarata di hadapan khalayak ramai. plusplus, harga die confirmation *err mahal dowh sebab aku takjumpe kasutkasut cani dekat pasar malam pun.

happy meal 3 :))
jeng jeng jeng, ha ni lah gambar lelaki idaman aku! kacak kan kan? yuiuiuiuuuii *excited ni! rambut die putih? ape aku kisah. asal poket die berisi bebb, boleh beli sneeker heels tuh:D ! kahkahkah ape ke tak senonohnye lah mujahidah ni.

tak arr, actually name 'abang' ni SIDNEY SHELDON. die author feveret aku lah setakat ni. die use-to-be international bestseller. aku kire macam slow lah jugak sebab baru ter-minat bace buku die. ye ar, selama ni terkabur dengan novelnovel jiwang je. sekarang dah beralih arah, dunia dah maju:)))

happy dessert :)
macam takde kene mengena kan post aku dengan tittle post? hahah, nak buat macam mane, happy sangat hari ni punye pasal! alah, korang pun mesti pernah rasa 'seperti dunia ni ana yang punya' kan? so do me:) moge berkekalan hingga akhir hayat *ayat takboleh batu belah batu bertangkup wehh

our song is the slamming screen door, blablabla, our song is the way you laugh- our song, taylor swift.

ps; nyanya, happy meal dua! heheh:DD oh dan iman, congratulation!

it's part of my magic art.

'espekto petronas!' sorry lah mister harry potter, i rosakkan words magic you:) erkk, tadi rase macam berlambak gile benda nak membebel, tapi dah lupe lah pulak. pffttt:O
magic pertama.
saya penghidap penyakit bernama hyperhydrosis. err, that's what i think so lah. gedung ilmu kejap, hyper means terlebih lebih, hydro means air. so, bila digabungkan air terlebih lebih. copcop, itu fakta aku lah. senang sikit nak faham. haha! ceit, dah bolah jadik dr mujahidah dowh. *sedap gile name tu.

magic kedua.
siapa siapa yang kenal aku memang tahu lah betapa murah rezekinya aku dengan air almost setiap masa, especially dekat tapak tangan && tapak kaki.

manusia: ee, ape basah basah ni muja? *sambil salam tangan aku.
muja: erk erkk *muke merah

sometime ade yang kurang menjaga perasaan;

manusia: jangan salam lah! geli!

kejam kan manusia zaman sekarang? kahkahkah, nampak macam touchg gile je aku.

magic ketiga.
i want to make a confession, in the first hand, waktu aku zaman ketot-ketot dulu aku SANGAT AMAT malu bila salam dengan orang. people make it like it some kind of kau tawu lah kann, benda yang gila jijik lah! maluu! jangan salam aku! pergi berambus! ceh, tak adelah macam tu sangat kan aku menggelabah. ayat dah renovate tu.

magic empat.
tapi bila aku dah besar, eh, meninggi, aku dapat satu chamber of secret. ade magic behind all this. dalam bahasa yang simple sikit, ade hikmah gitulah. it just, it's part of my magic art && apparently i proud of it, iaitu:

1. kaki dan tangan aku tidak kering, so takpayah gune ubat kaki bagai tu.
2. aku takpayah bazir duit beli losen. taksuke pun!
3. ketiak aku tidak pernah/jarang sekali berpeluh.
4. ia membuatkan aku sedar mana kawan mana teman. *bapak skema lah ayat kau mujahidah!
5. dan banyak lagi:) pemalas!
tapi, aku punye takkritikal sangat lah, biasebiase je.

ha, mereka yang kutukkutuk aku tu tentu mengalami masalahmasalah fantastic 4 tu kan? kesimpulannya, jadilah pensuffer hyperhydrosis seperti aku, puteri anis dan ramai lagi:) daftar diri cepat! hahah:DD

kesimpulan magic.
penyakit ialah ujian Allah. jadi, jangan kutukkutuk pesakit sebab dia sedang diuji. muja, kau ade bakat jadi ustazah dowh!

aku terexcited nak post benda ni pun sebab tadi blaja bawak kete, tangan aku peluhpeluh. abang tu gelak je ingat aku gelabah. TOLONG SIKIT! aku pun menerangkan ini penyakit dan dia kate 'ouh sorry sorry'. nasib baik dia baik. cakap lembutlembut dan sabar je layan karenah aku dan kereta di bukit.

#woi kenapa aku skema sangat ni? ade bakat jadi penulis@novelis dowh! muja, banyak betul bakat kau:))

i'm not an emo, i just cry A lot.

perasan tak lately post aku gaban panjang? i wonder if the aliens just abducted me time aku sleep ke. kahkah, alien pun nak kat aku:DDD

everything is ok in the end. if it is not ok, means it's not the end.





iklan: oh ya, ini gambar hari second kerja. riak riak! kahkah:DD sila notice i wearing baju kurung kaler pink fyi:)) setakat itu sahaja. lainlain appearance sila jangan respon.




cerita pertama.
orang: hai muja!
aku: hai.
orang: sombong kan!

dan maka apabila orang berkata begitu, aku pun terus rasa macam, erkk, macam ape ha? alaah, macam orang tengah meneran nak buang air besar lah senang citer! entah hape hape, tibetibe cakap aku sombong. kalau setakat sorang due cakap aku sombong, boleh lah tahan lagi, ni sorang dua kali dua! grrrr, yeke aku sombong? yeke yeke?

aku en kalau sombong, takreply kot msg internet merekamereka itu. karang, aku betulbetul jadi sombong, serve you right! wakakaka:DD yelayela, secara orang yang berfikiran matured, optimis dan apeape jelah, aku mintakmaaf && berterima kasih lah kat sapesape yang menyedarkan aku.

cumenye, aku pelik sikit, kenapa aku je yang kene label sombong? i mean, orang yang cakap tu tak? kalau nak cakapcakap dengan aku, tegurlah aku. konfem aku balas punye! tapi, kalau hantar sms, harapan lah jugak aku nak reply kann. almaklum, sengkek! hahaXDD adam, ini aku tuju khas untuk kau! :DDD haha, meh sini komisen! ape, kau ingat aku tolong femeskan kau ni free of charge?

prinsip aku, SOMBONG bukanlah katakata sapaan yang bagus ya muridmurid! sesetengah orang yelah, boleh terima. tapi, rambut sama blonde, jiwang lainlain kan? aku antara si rambut blonde yang tak boleh menerima sombong sebagai kata sapaan. tak open minded kan aku? memang! buktinye, sampai sekarang aku tertanyatanya kenapa superman pakai seluar dalam kat luar. eh? sila jawab!

oh ya, title di atas khas buat aku. haha! juga untuk saudari iman:) pesanan; rileks ye gadis! i, you, us, they should trust on that! it makes us hoping tomorow and tomorow and tomorow will be as bright as matahari ibnu sina:)) *nak jugaaak:DD oh maaf bahasa aku berterabur, almaklum i orang hindustan. kabhi kushi kabhi ghaaaammm:DD




penutup muja&&iman suatu ketika dulu bff! gilela gilela gilela:DD sila tengok silangan kaki&&skemaan muke. gegegegegege*giggles


cerita kedua
tammat. sekian wassalam.

i'm working at the height of my power

pernah takrase macam nak lempanglempang je orang? ayat aku dah kaver habis tu, yelah memandangkan aku dah try nak tuka blog ni jadi peaceTopia kann. resolusi ke arah perubahan imej, yiiihaaa! sebenanye aku bukan pandai marah orang pun. aku kan budak amatsangat baik. erkk?

kes pertama.
bagi aku manusia yang paling pengecut dalam dunia henfon ialah mereka yang aku TAK SAVE lagi number die, tapi dok miskol, miskol. series aku rase nak pelempang orang macam ni sampai masuk lubang jamban ouh! pengecut! menyusahkan hidup aku je!

mana tak nye, aku bukan berkepit 24 jam ngan henfon, pastu bile denga bunyi rgtone org kol, aku sbgai EX-PELARI JARAK JAUH (haha, nak belagak jugak tuu) dgn bsmgatnye daripada tgkat bawah ke tingkat atas pegi lah nak mengangkat fon tu. ruperupenye si CIPAN ni buat miskol je. memang menguji kesabaran aku lah. kalau lah aku kejam, aku da show of numbernumber tu dalam internet ni weeh. lelonglelong, seringgit sekilo! grrrrr,

kes kedua
gilo; hai awak. ni mujahidah eh?
aku; aah. ni sape? nak ape?
gilo; teke lah sape saye.

ni memang manusia hidop zaman purba kot. hey miss/mister i'll NEVER EVER FOREVER berminat nak meneke-neke orangorang macam ni. HI HI BYE BYE lah ye! takde lah aku teringat aku masuk contest TEKA SIAPA SAYA. gilegile.

penutup
aku bukan lah batak sangat dengan keskes sebegini. tapi, faham tak bile ia berlaku sangat kerap, hampir setiap hari, betapa tensionnya aku? mintak maaf, aku bukan jenis yang melayan bendabenda macam ni weyy makencik makencik ooi. wrong number maa! haha! cara cakap macam aku ni bajet hot sangat:DD megan fox malaysia lah katakann. puiiiihhh.

nota tambahan
eh, tu bukan phone aku. saje nak bajet macam ade handphone mahalxDD

kena tipu?

tolonglah, dulu aku selalu berangan aku ade fairyland aku sendiri, pastu aku lah yang memerintah, jadi very-the-very beautiful princess, pastu my kingdom kene attack dengan some freak creatures pastu ade prince charming save me && ade lah konflik yang berlaku sikitsikit lepastu live HAPPILY EVER AFTER. the end.
*lebih kurang macam ni aku jadi puteri waktu kecikkecik, tapi lawa lagi. hehehxD*

itu JIKA DUNIA AKU YANG PUNYALAH, tapi realitinye, erkkk. kingdom semut pun aku tak pas nak ruin, ni kan pulak prince charming nak selamatkan aku. hampehhh lah berangan kau mujahidah! asal la kecikkecik dulu kau takberangan bndbnd yang realistik sket. jadi usahawan berjaya ke, ape ke. tengok, sampai sekarang aku on the beraaaangan line lagi! gile, gile,

FAIRYTALE, FAIRYLAND. same je dua jadah tu. aku rase antara faktorfaktor keberanganan aku dulu sebab dua bnd tu lah kot. TERAMATSANGAT banyak kene suap dgn cerita and they live happily ever after. THE END.. aku rase bukan aku je gadisgadis yang tertipu dengan ceritacerita begitu. kan iman kan? grrr, siapa lagi yang tertipu, raise your hand && share your story. aku gemar dengar ceritacerita keberanganan manusia ni. haha;DDD

thousand miles away;DD

jam menunjukkan angka 4.15 petang, kasut putihpink aku dah menapak dekat lcct sepang. gileeee lah, i made it! akhirnye aku da balik ke tanah melayu. haha, bajet bonar mujahidah ni. macam lah pegi lame sangat. sebulan je padahal doee;//

1st impression aku, 'eh, apahal panas sangat msia ni?' hahahaha. bajet anak mat saleh pulak kann.

2nd impression aku, fuhh takpe. nasib baik toilet die ade getah paip. tawu tak aku suffer gune gayung && baldi for 5 weeksss?! n fyi, aku tak expert. takcaya ty HAFIZAH ISMAIL. zaman sekolah duludulu aku lagi rela beratur panjangpanjang nak gune tandas yg ade getah daripada gune yg retro tuuu.

dan berikut merupakan gambagamba yg diupload tak ikut susunan hari.


queenstown; i live in picture i cakap youu

damp. sejuk gilegile
otago peninsular.

cable car, i takgayat;DD

water world, aust.

suffer paradise, gldcst

mariot courtyard, gc

bday party dkt park ape ntah. ramai gile kanakkanak

railway station. series amatsangatter cantek doeee

dandan selepas ini maka akan bermula lah hidup aku yang baru sebagai seorang dewasa, eh pre-dewasa.


debedebedooo


SESUNGGUHNYA TUHAN SAJE TG TAHU BETAPA AKU TAKSABASABA, I MEAN KAMI TAKSABASABA NAK BALIK KE TAMAN HARMONIS, GOMBAK, KL, SELANGOR. TOLONGLAH AKU RINDU SANGATSANGAT. CEPATCEPATLAH JUMAAT WEHHH. MENGERTIKAH KALIAN AKAN KEGEDIKANKU INI? BHAHAHA
sure global warmg had afèctg sume org. seems like i know nobody. pleaSepleaseplease dont change. imis the way we used to be tripledamn much. dont change, i stil trust on what FRIENDSHIP reallymean, andand i hope we are in the same ship we cruised before. haha, terpengaruh cerita GLee ar ni. I SEDANG MENGHITUNG HARI UNTUK PULANG KE GAGANG. OH, TANAHCOKLAT TUNGGULAH KEPULANNGGNKU. PURRPURR, haha